ROM Saç Ekimi

Ce este FUE?
Care este metoda canalului?
Ce este metoda DHI?

Transplant de păr FUE

FUE este preluat de la inițialele ca o formă prescurtată a cuvântului englezesc Follicular Unit Extraction. Transplantul de păr FUE a atras multă atenție datorită numeroaselor sale avantaje față de metoda anterioară FUT. Folosirea părului de pe corp, cum ar fi barba și pieptul, ca zonă donatoare a adus această tehnică la niveluri avansate foarte rapid.

Rădăcinile dintre cele două urechi sau firele de păr din alte părți ale corpului sunt îndepărtate unul câte unul. Acestea sunt apoi transferate în zona cu chelie. Acest proces se numește Fue. El a fost descris în 2002 de către Dr. Rassman. Această metodă a înregistrat progrese foarte rapide, mai ales cu ajutorul micromotoarelor. Este cunoscută ca fiind cea mai nouă tehnică de transplant de păr.

Există cazuri care pot depăși 10.000 de grefe cu această tehnică. Bineînțeles, acest lucru este legat de capacitatea zonei donatoare. În cazul metodei FUT, se pot obține maximum 3000-4000 de grefe. La persoanele cu o zonă de chelie mare, cum ar fi Norwood 6-7, pot fi captate 10.000 de grefe în acest mod. În plus, raportul grefă / folicul de păr în tehnica FUE este mai mare decât în metoda FUT. Prin urmare, numărul de rădăcini obținute din același număr de grefe este mai mare.

Prezentare generală și avantajele FUE

În metoda Fut, doar părul dintre cele două urechi poate fi folosit ca zonă donatoare. În FUE, pot fi folosite aproape toate firele de păr de pe corp. În special cu transferul părului din barbă și piept în zona de chelie, FUE a progresat foarte rapid. Prin urmare, numărul total de grefe care pot fi transplantate a devenit mult mai mare. În plus, absența cusăturilor și absența cicatricilor liniare a plasat FUE pe primul loc în clasamentul celor mai bune metode de transplant de păr din prezent. La pacienții cu părul scurt, cicatricile FUT sunt proeminente. În schimb, în cazul FUE, cicatricile sunt punctiforme și aceste cicatrici pot fi ușor camuflate chiar și în cazul părului scurt.

Unul dintre avantaje este diferența în ceea ce privește durerea postoperatorie. Durerea poate continua timp de 3-4 zile după procedura FUT. Deoarece scalpul este tăiat și suturat, este o procedură chirurgicală puțin invazivă. În plus, după operație, există amorțeală și amorțeală în zona cefei timp de 3-4 luni. În unele cazuri, amorțeala a continuat timp de 6 luni până la 1 an. În cazul FUE, cele mai multe dintre plângeri dispar după 48 de ore. Amorțeala și amorțeala sunt mult mai puține în FUE în comparație cu metoda FUT. Vom examina diferențele în detaliu într-un alt articol.

Care sunt etapele tehnicii FUE?

Singura diferență între această tehnică și FUT este metoda de îndepărtare a rădăcinilor.

Putem rezuma etapele operației de transplant de păr FUE după cum urmează.  Informațiile despre perioada pre și post-transplant sunt explicate în detaliu în propriile subiecte.

 • Anestezie locală
 • Îndepărtarea rădăcinilor părului
 • Transplantul de păr (transplantul de grefe în zona fără păr)

Cum se efectuează transplantul de păr FUE?

Pacientul este așezat cu fața în jos pe scaunul de operație sau este așezat în poziție șezândă. În timp ce pacientul se află în poziția cu fața în jos, părul de la ceafă și din regiunea occipitală poate fi îndepărtat cu ușurință. Pacientul este așezat în decubit lateral în timp ce părul din regiunea laterală este îndepărtat. Decubitul lateral este modul în care pacientul este așezat pe o parte. În acest fel, recoltarea grefelor este mai ușoară. În poziția culcat, îndepărtarea rădăcinilor este relativ mai rapidă, dar sângerarea poate fi puțin mai mare în funcție de poziție. În poziția așezat, extracția este mai lentă, dar sângerarea este mai puțin frecventă.

În timpul recoltării grefelor trebuie folosite lupe. Rapoartele de mărire de 2,5x -4x ale lupei sunt de obicei suficiente. Rata de incizie va crește semnificativ la recoltarea fără utilizarea unei lupe. Rădăcinile sunt îndepărtate una câte una cu ajutorul unor perforatoare fine, fără tăiere și sutură. Aceste rădăcini extrase sunt așezate una câte una în recipiente de sticlă numite Petri. Foliculii de păr sunt păstrați în recipiente frigorifice până în etapa de transplant. Este util să se păstreze foliculii de păr într-un mediu rece, la 0-4 grade Celsius, până la etapa de transplant.

Regiunea donatoare în metoda FUE

În metoda FUE, trebuie știut că părul trebuie ras. Zona donatoare este rasă astfel încât părul să aibă o lungime de 1 mm (numărul zero). Din această zonă rasă pot fi prelevate până la 5000-7000 de grefe, în funcție de capacitatea donatorului.

Cel mai indicat este să se preleveze grefa din așa-numita zonă sigură. Rădăcinile din zona de siguranță sunt rădăcini puternice. Rădăcinile de deasupra urechii și de sub occiput (proiecția posterioară a osului cranian) pot fi, de asemenea, prelevate cu precauție. Rădăcinile de aici sunt relativ mai subțiri și mai potrivite pentru proiectarea liniei frontale a foii. Deoarece rădăcinile din zona de sub vertex au un potențial ridicat de desprindere în viitor, nu este corect să se recolteze din aceste zone. Părul din regiunea parietală de deasupra urechii are, de asemenea, potențialul de a cădea în viitor. Chiar dacă se prelevează din această zonă, este benefic să se preleveze grefe de densitate mică. Acest lucru este mai important la vârste tinere.

În plus, un număr tot mai mic de grefe ar trebui să fie prelevate aproape de sfârșitul zonei de desen. Linia trebuie să se încheie cu o tranziție transparentă, nu cu o linie ascuțită. În ceea ce privește aspectul natural, este de preferat ca părul din linia din față să fie mai subțire. Transplantul de linie frontală cu rădăcini multiple creează un aspect nefiresc.

Diametrul punctelor joacă un rol important în ceea ce privește numărul de grefe care pot fi recoltate. Un număr mare de rădăcini nu poate fi prelevat cu ajutorul unor punci cu diametrul gros. Rata de transecție este mai mare. În plus, cicatricea lăsată de panseurile groase pe cursul capului va fi mai mare. Din acest motiv, sunt în general preferate pumnii cu un diametru de 0,7, 0,8 și 0,9 mm. Cu toate acestea, de obicei, pacienților nu le place ideea unei tunsori. Dacă posibilitățile permit, este posibil să se facă transplantul fără a tăia părul.

Transplantul de păr cu metoda FUE și 3 reguli importante

Controlul lungimii și adâncimii de perforare: Cel mai important aspect de care trebuie să se țină seama în îndepărtarea rădăcinilor este adâncimea de perforare sub piele. Dacă lungimea pumnului este prea mare, aceasta provoacă ruperea și deteriorarea foliculilor de păr, ceea ce noi numim disecție. Acest lucru înseamnă pierderi inutile de grefe. Lungimea foliculilor de păr poate varia de la o persoană la alta. După câteva încercări, se înțelege lungimea ideală a pumnului și este necesar să se fixeze la această lungime. Dacă lungimea de perforare rămâne scurtă, devine dificil de îndepărtat grefele și pot apărea rupturi.

Unghiul de intrare a pumnului Fue: Acesta trebuie să fie introdus în piele la unghiul corect. Este inevitabil să avem o incizie a grefei numită transecție cu un unghi de intrare greșit. În părul din zona cefei, există o diferență între unghiul de sus a pielii și cel al calului de piele. Un medic cu experiență poate înțelege cu ușurință această diferență de unghi după câteva încercări de testare la începutul operației. Și direcționează cursul operației în consecință. Rata de transecție (rata de incizie) înseamnă raportul dintre numărul de grefe prelevate și foliculul de păr deteriorat. Rata de transecție acceptabilă în lume este între 2-10%. În aplicațiile noastre, noi limităm rata de transecție între 1-2%. Acesta este un procent legat de aplicarea corectă a principiilor generale ale Fue și dexteritatea manuală.

Numărul de grefe care urmează să fie recoltate și capacitatea donatorului:  Punctul important în aplicarea FUE este de a lua un număr egal de grefe din fiecare centimetru pătrat în medie. Există câteva criterii pentru calcularea numărului care trebuie recoltat. Cel mai important este capacitatea donatorului în zona care urmează să fie recoltată, adică numărul total de grefe. În aplicațiile noastre, nu ni se pare corect să depășim numărul total de grefe cu 25-30% într-o singură ședință. În cazul în care este necesară a doua sesiune, capacitatea totală maximă poate fi crescută până la 30-35%. De exemplu, la o persoană cu o capacitate de donare de 15.000 de grefe, nu este corect să se depășească 6000 de grefe în total. În plus, nu este corect să se preleveze un număr atât de mare de foliculi de păr într-o singură ședință. Este mai corect să se împartă în două sau trei ședințe. În cazul recoltării omogene, nu apare o imagine deranjantă.

Instrumente utilizate în transplantul de păr FUE

În cadrul metodei FUE, se folosesc două metode pentru îndepărtarea rădăcinilor. Ambele metode sunt îndepărtate cu ajutorul unor unelte de diferite diametre numite pumni. Acești pumni pot fi ascuțiți, pumni rotunzi, pumni cu gură de pește, pumni zimțați și pumni în U folosiți de Dr. Umar. Diametrul pumnilor poate varia în funcție de grosimea grefelor. Pe piață există multe companii producătoare de pumni. Diametrele acestora variază între 0,6- 1,5 mm. Noi nu considerăm că este corect să folosim pumnii cu vârf foarte lat. În general, pumnii cu diametre de 0-7, 0,7,5, 0,8 și 0,9 mm sunt potriviți pentru îndepărtarea foliculilor de păr. Dacă foliculii de păr sunt recoltați cu pumnii cu vârful foarte lat, rata de pierdere a șocurilor în zona donatoare va crește. În plus, lungimea pumnilor utilizați este la fel de importantă ca și diametrul acestora. Punctele cu o lungime de 3 mm, 3,5 mm sau 4 mm trebuie selectate în funcție de lungimea rădăcinilor.

 1. Metoda manuală: Foliculii de păr sunt îndepărtați manual cu ajutorul unor pumni foarte subțiri și ascuțiți. Există diferiți pumni folosiți în fue manuală. În funcție de micromotor, aportul de grefe este mai lent. Punctele rotunde și cu gura de pește sunt potrivite pentru metoda manuală. În cazul pumnilor rotunzi, grefele sunt eliberate prin rotirea manuală. În perforatoarele fish-mouth, foliculii de păr sunt eliberați cu o singură mișcare înainte și înapoi.
 2. Tehnica micromotorului : Punctele sunt fixate pe fanta sculei pe care o numim micromotor. Și acesta funcționează electric, viteza de rotație este reglată și foliculii de păr sunt îndepărtați prin rotație. Este mai rapidă decât metoda manuală. Dar dacă este operat la viteze foarte mari, acesta deteriorează grefa. Din cauza utilizării greșite a micro motorului, există o credință falsă că micro motorul deteriorează grefele. Dacă este aplicat corect, se obțin rezultate foarte bune. În prezent, este mult mai utilizat decât FUE manual.
 3. Transplantul de păr robotizat : Este un dispozitiv computerizat de transplant de păr dezvoltat în America în ultimii ani. Este produs de compania Artas. Rădăcinile sunt marcate de computer. Numai cu o mișcare de rotație motorizată, grefele sunt eliberate. Apoi, aceștia sunt colectați manual ca în metoda clasică. În metoda robotică de transplant de păr, rata de incizie a grefonului este mai mare decât în cazul altor metode. În plus, vârfurile de perforare utilizate sunt în general de 1,2 mm. În plus, există posibilitatea de a deteriora alte grefe din lateral din cauza pumnilor cu vârfuri largi. Există o cicatrice serioasă în zona de admisie.

Care sunt avantajele și dezavantajele transplantului de păr FUE?

 1. Ca urmare a experienței, nu este corect să se preleveze mai mult de 2000-2500 de grefe într-o singură ședință în cadrul operației de transplant de păr fue. În cazul în care este necesar să se ia un număr mai mare de grefe, este mai corect să se efectueze operația împărțind-o în zile consecutive timp de 2 sau 3 zile.
 2. O sesiune nu ar trebui să depășească în medie 5-6 ore. Așa cum am menționat mai sus, dacă durata va fi mai lungă, este mai benefică împărțirea acesteia în zile în ceea ce privește supraviețuirea grefei.
 3. Metoda FUE la femei a înlocuit vechea tehnică FUT. În plus, aplicația nebărbierită este un mare avantaj pentru femei. Unul dintre cele mai bune domenii de aplicare a FUE este transplantul de sprâncene.
 4. FUE, în special cu tehnica stiloului, a devenit o metodă indispensabilă de transplant de barbă. Deoarece foliculii de păr sunt luați unul câte unul, prin vizualizarea foliculilor de păr, se îndepărtează părul puternic.
 5. Nu este corect să spunem că nu există cicatrice în cazul transplantului de păr FUE. Să nu uităm că orice intervenție chirurgicală asupra pielii lasă mai multe sau mai puține cicatrici. Cu toate acestea, deoarece celălalt păr din zona donatoare crește, aceste cicatrici nu sunt vizibile atunci când sunt privite din exterior. Cu toate acestea, în cazul recoltării excesive și disproporționate a grefelor, aceste cicatrici pot fi văzute atunci când părul este scurt. Și poate apărea o situație deranjantă din punct de vedere al aspectului. Cicatricea crește proporțional cu numărul de grefe prelevate și cu diametrul pumnului.
 6. Nu există nicio legătură între transplantul de păr FUE și metoda pen. FUE este modalitatea de prelevare a foliculilor de păr, iar metoda stiloului este modalitatea de transplant. Metoda stiloului a fost recunoscută în țara noastră în ultimii ani. Și există o neînțelegere ca și cum metoda stiloului ar fi aplicată doar în FUE.

După transplantul de păr FUE (zona donatoare)

După transplantul de păr, zona donatoare va începe să se vindece rapid. Dacă se realizează o recoltare corectă și omogenă, nu va fi evident că zona donatoare a fost recoltată timp de aproximativ 10 zile.

 

Întrebări frecvente și greșeli frecvente

Se spune că primim un număr nelimitat de grefe, este adevărat?

Fiecare are propria capacitate de donator. Atunci când există o capacitate de 3000 de grefe, dacă încercați să obțineți 6000 de grefe, vă veți pierde rădăcinile și veți începe să căutați cel mai bun medic de transplant de păr pentru a corecta zona donatoare.

Este adevărat recordul de transplant de păr 10.000 de grefe într-o singură ședință?

Sună bine, dar niciun medic sănătos cu nume din lume nu ar face asta. De fapt, dacă durata transplantului de păr depășește 5-6 ore, operația ar trebui împărțită în zile. Deși pare un record să se realizeze procedura prin prelevarea a 5000-6000 de grefe într-o singură ședință, din păcate nu este satisfăcătoare din punct de vedere al rezultatelor.

Sapphire Fue, Gold, Ice Fue etc. Pe care ar trebui să o prefer?

În ultimii ani, odată cu creșterea tehnicilor de marketing în domeniul vânzărilor publicitare, se creează o percepție falsă, ca și cum ar fi plantată o metodă diferită. Nu uitați că nu există absolut nici o aplicație de tipul ice, gold, nano, plus, plus, plus, micro etc. care să conțină fue la început și la sfârșit. Acestea sunt jocuri de cuvinte pentru a înșela oamenii cu diferite tehnici de vânzare. Acestea nu sunt altceva decât metode de atragere a clienților pentru transplantul de păr cu jocuri de cuvinte. Fiți cel care va efectua operația. Asigurați-vă că este un medic de încredere.

 

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

 

Transplant de păr DHI | Tehnica Pen

Transplantul de păr DHI (stilou implanter) a fost conceput de Dr. Young Choi în anii 1990. Este o tehnică de plasare a grefonului utilizată pe scară largă, în special în Asia de Est. Au existat diferite nomenclaturi. Choi implanter pen, hair transplanter se poate număra printre ele. O altă denumire este transplantul de păr fără atingere (transplant fără a atinge foliculii de păr).

Această tehnică, care a devenit larg răspândită în țara noastră în ultimii ani, este, din păcate, cunoscută sub numele de transplant de păr DHI. De fapt, DHI este o companie care efectuează transplant de păr în Grecia. Aceasta a fost formată din inițialele companiei numite “Direct Hair Implant”. Această companie operează cu tehnica implanterului. Să nu uităm că, de fapt, nu există o metodă precum transplantul de păr DHI. Acest nume a devenit larg răspândit în țara noastră.

Ce este transplantul de păr DHI?

Transplantul de păr DHI a fost denumit tehnica pixului implanter după descrierea Dr. Choi a unui instrument cu arc asemănător unui pix. Ceea ce face ca această metodă să fie diferită de FUE normală este faptul că găurile nu sunt făcute în loturi. În timp ce o gaură este forată, grefa este plasată simultan în gaura forată. Există ace cilindrice și ascuțite la vârfurile implanterului. Putem spune că este cea mai bună metodă dacă este aplicată corect. DHI Procedurile care trebuie efectuate înainte de transplantul de păr sunt aceleași ca și în cazul transplantului clasic FUE.

Cum se efectuează transplantul de păr DHI?

Aici vom explica răspunsul la întrebarea cum se face transplantul de păr DHI în 2 etape. Pixul implanter, așa cum am menționat mai sus, este un mic dispozitiv mecanic care funcționează cu un sistem de arc asemănător cu un pix. Protecția sa exterioară este realizată din teflon și este rezistentă la sterilizare până la aproximativ 130-140 de grade. Este un stilou cu bilă cu 5-6 structuri complexe întrepătrunse. La capătul extrem se află vârfurile acelor în care se introduc rădăcinile. Acesta este similar cu vârfurile unei seringi, dar vârfurile verticale ale acului sunt divizate. Acest lucru se face pentru ca grefele de păr să poată fi plasate în aceste fante înainte de transplant. Pentru o implantare sincronizată și rapidă sunt necesare în medie 4-6 stilouri de implantare.

1-Plasarea rădăcinilor părului în stilou

Personalul auxiliar prelevează foliculii de păr din vasele Petri în serie. Aceștia îi plasează unul câte unul în vârfurile acelor din partea de jos a stilourilor. În timpul plasării, partea de rădăcină a grefelor nu este niciodată atinsă, aceasta este prinsă cu ajutorul cleștilor din partea superioară și plasată prin alunecare în fantă. Rădăcinile nu trebuie să rămână niciodată mult timp în implanter și nu trebuie să se lase rădăcinile să se usuce. Dacă este necesar, personalul auxiliar trebuie să umezească stilourile cu spray izotonic.

Trebuie să existe o coordonare deplină între medic și personalul auxiliar în timpul schimbului de pixuri goale și pline. Trebuie prevenite accidentele sub formă de înțepături de ac. Medicul plasează stiloul gol pe masă, cu vârful orientat spre el/ea. Personalul auxiliar plasează stiloul plin pe masă, paralel cu masa și cu medicul. Trebuie să existe o distanță de cel puțin 30-40 cm între pixurile goale și cele pline. În acest fel, este posibil să se lucreze rapid și să se evite ca mâinile medicului și ale personalului auxiliar să se ciocnească.

Într-un alt mod de lucru, doar încheietura mâinii medicului se mișcă. Brațul medicului este fixat la cot. Cel de-al treilea asistent se află în fața medicului. Acesta ia implanterul gol din mâna medicului și, în același timp, îl plasează pe cel plin între degetul mare și arătător al medicului. Acest lucru permite ca procedura de transplant de păr să se desfășoare rapid. În plus, se previne oboseala excesivă a medicului din cauza mișcării reduse a brațului și crește performanța.

 

2 – Transplantarea grefelor plasate în pix de către medic:

Vârfurile creionului sunt aduse mai aproape de zona de chelie, la un unghi adecvat. Pielea este străpunsă cu vârful unui ac. Se apasă partea de apăsare din partea superioară a creionului. Firul subțire împins din vârful acului este împins din partea de sus a rădăcinii părului și rădăcina este împinsă înăuntru. Simultan, vârful acului este îndepărtat din piele cu ajutorul sistemului de arc și procesul de transplant este finalizat. Gâtul pacientului nu trebuie să fie încordat în timpul transplantului. În caz contrar, sângerarea poate crește din cauza compresiei vasculare.

Medicul trebuie să prindă stiloul confortabil cu mâna. Degetele al 3-lea, al 4-lea și al 5-lea apucă și susțin stiloul de jos și de la spate. Degetul mare apucă stiloul din față. În acest fel, implanterul umplut este scufundat în piele. Grefa trebuie să fie plasată în mod sincron cu intrarea stiloului în piele. A doua sau a treia articulație a degetului arătător este apăsată simultan pe partea superioară a stiloului. Astfel, foliculul de păr este lăsat în cuibul său din piele. Din nou, după ce grefa este plasată în piele în mod sincronizat, stiloul este îndepărtat rapid de pe piele. Medicul care efectuează aplicarea se adaptează în scurt timp la acest ritm, iar transplantul de păr se transformă într-un ritm automat.

Situații neobișnuite în timpul transplantului de păr cu stilou

Transplantul de păr DHI nu este atât de ușor pe cât îl descriem în teorie. În timp ce operația este uneori la fel de ușoară ca și cum ai scoate un fir de păr din crestătură, uneori pot exista situații nedorite. Să aruncăm o scurtă privire asupra acestor situații și a metodelor de soluționare

Hemoragie: În cazul în care există o sângerare mai abundentă decât se aștepta, se verifică mai întâi poziția de ședere a pacientului în fotoliu. Dacă există tensiune la nivelul gâtului din cauza poziției, aceasta comprimă venele și sângerarea crește. Când se schimbă poziția gâtului, se poate observa că sângerarea va scădea în scurt timp. O poziție așezată la 45 de grade este ideală pentru transplanturile frontale, iar o poziție așezată la 60-70 de grade este ideală pentru transplanturile din regiunea colinară. De asemenea, am menționat mai sus că sângerarea poate crește în funcție de gâtul vârfului acului.

Popping: Atunci când se străpunge pielea cu un creion și se plasează grefa, grefele plasate în jurul acesteia ies în evidență la presiune. Aceasta este o situație nedorită în timpul transplantului de păr DHI. Există două motive pentru acest lucru. Primul este o scădere a ascuțimii vârfurilor implantelor. Dacă acesta este cazul, vârfurile trebuie înlocuite imediat. Al doilea este condiția legată de elasticitatea pielii. Acest lucru se întâlnește cel mai frecvent la persoanele în vârstă, la pielea care a fost supraexpusă la lumina soarelui și în cazul transplantului pe zone cicatrizate. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să se facă mișcarea de întindere corectă în timp ce acul este introdus în piele. Astfel, presiunea vârfului pe piele este redusă și este împiedicat să meargă mai adânc.

Transplantul de păr Choi pe cicatrici

 Transplantul de păr DHI poate fi efectuat pe cicatrici datorate unor motive precum rănile sau accidentele de circulație. Transplantul pe zonele cu cicatrici este diferit de transplantul pe pielea normală. Deoarece pielea este mai dură și este necesară mai multă presiune pentru ca stiloul să intre în piele. În acest caz, se provoacă celelalte rădăcini transplantate, pe care le numim popping. Considerăm că este corect să deschidem mai întâi pe cicatrice atâtea canale cât numărul celor ce urmează a fi transplantate cu dhi pe cicatrice. Acesta poate fi un ac hipodermic sau un stilou implanter gol.

Apoi, rădăcinile sunt plasate în canalele deschise prin metoda clasică DHI și astfel sunt împiedicate să fie expulzate.

Ce se poate face cu tehnica DHI?

 • Transplantul de păr poate fi efectuat între părul rar și strângerea părului fără a se rade.
 • În cazul transplantului de păr din barbă, am constatat că obținem cele mai bune rezultate cu transplantul de păr DHI.
 • Această metodă este cea mai ideală pentru zona preferată și pentru tâmple. Vom explica în detaliu utilizarea tehnicii DHI în zona favorită într-un alt articol.
 • Este cel mai bun tip de transplant care poate fi aplicat la femei. La femei, transplantul se realizează fără a rade părul.
 • Tehnica DHI este cea mai utilizată metodă fără excepție în transplantul de sprâncene. Este mult mai ușor de determinat unghiul și transplantul de sprâncene se poate face cu vârfuri foarte fine, cum ar fi 0,6 mm. Aplicarea Dhi pentru transplantul de sprâncene are propriile trucuri. Le-am explicat în detaliu în articolul nostru numit transplant de sprâncene.
 • Determinarea unghiului este foarte importantă în aplicațiile de transplant de barbă. Pentru aceasta, este posibil să se obțină cele mai bune rezultate cu transplantul de păr DHI.

Prețurile transplantului de păr DHI sunt scumpe?

Da, prețurile transplantului de păr DHI sunt scumpe, costul este mai mare decât alte tehnici. Dacă enumerăm pe scurt motivele pentru acest lucru;

 • Vârfurile implantelor utilizate în transplantul prin metoda stiloului sunt de unică folosință și nu trebuie folosite niciodată la un alt pacient. În medie, în operație se folosesc între 4 și 6 stilouri implantante. Există o diferență semnificativă în ceea ce privește costurile față de fue clasică. Prin urmare, transplantul cu stilouri este costisitor din punct de vedere al consumabilelor.
 • Transplantul de păr DHI necesită un medic calificat și personal auxiliar calificat. Cel mai important motiv pentru rezultate nereușite este lipsa de cunoștințe și de experiență a medicului și a personalului auxiliar în această tehnică. Costul personalului auxiliar este, de asemenea, ridicat, deoarece tehnicienii auxiliari care plasează stilourile trebuie să fie calificați.
 • Deși nu ni se pare corect, multe centre afirmă că pot transplanta 5000-6000 de grefe pe zi cu metoda clasică. În cazul transplantului de păr cu stilou, nu este corect să transplantăm mai mult de 2000-2500 într-o singură ședință. Prin urmare, durata operației de 5000-6000 poate dura până la 3 zile.

Din motivele pe care le-am explicat, este normal ca metoda DHI să fie mai scumpă decât FUE clasic în ceea ce privește prețul.

Ce ar trebui să se ia în considerare atunci când se cercetează tehnica stiloului?

Transplantul de păr DHI a fost aplicat pentru prima dată în Turcia în 2009 de către Dr. Hakan Doğanay. Cu toate acestea, în ultimii ani, s-a încercat să fie prezentat cu tactici de marketing ca și cum ar fi o tehnică foarte nouă. Am dori să facem câteva recomandări pentru cei care iau în considerare transplantul de păr cu această tehnică.

 • Există un medic activ în cadrul operațiunii în cadrul metodei stiloului. Dacă da, care este experiența sa în acest domeniu?
 • Operația va fi efectuată cu tehnica stiloului de la început până la sfârșit? Sau va exista o aplicație cu stiloul pentru spectacol?
 • Câtă experiență au tehnicienii asistenți în tehnica DHI? Unde au dobândit această experiență sau formare?
 • Care sunt rezultatele înainte și după această tehnică, dacă este posibil, există exemple live?
 • Vârfurile utilizate sunt de unică folosință pentru fiecare pacient și sunt sterile?

Care sunt avantajele tehnicii DHI?

 • Transplantul de păr în pix este una dintre cele mai bune metode de transplant de păr, așa cum am explicat mai sus. Are multe avantaje în comparație cu transplantul de păr clasic.
 • Sângerarea este foarte mică în comparație cu metoda canalului. După operație apare o imagine foarte curată. Spălarea poate fi începută mai devreme după transplant. Timpul de recuperare este scurt în transplantul de păr DHI.
 • Deoarece este lucrat cu vârfuri foarte fine, nu există urme pe rădăcinile părului.
 • Unul dintre cele mai importante criterii care asigură naturalețea în transplantul de păr este determinarea corectă a unghiului. Cu tehnica stiloului, unghiurile dorite pot fi obținute foarte ușor. Prin urmare, este posibil să se obțină imagini naturale care nu pot fi deosebite de cele reale. Rezultatele nenaturale sunt puțin probabile să fie observate în metoda stiloului.
 • În cazul transplantului clasic de fue, este mai probabil ca grefele să se usuce decât în cazul tehnicii choi.
 • Atunci când transplantul de păr DHI este aplicat cu tehnicile corecte, rădăcinile sunt mult mai puțin afectate decât cele clasice.
 • Dacă se dorește, poate fi plantat destul de des.
 • Timpul de așteptare a rădăcinilor în exterior poate fi redus considerabil prin această metodă.
 • Transplantul simultan se poate face mai ușor. Foliculul de păr poate fi îndepărtat și transplantat fără a aștepta.
 • În metoda DHI, transplantul se realizează prin străpungerea pielii. În tehnica clasică FUE, pielea este tăiată, iar cicatricea traumatizantă este relativ mai vizibilă. Toată lumea a avut cel puțin o dată în viață cel puțin un ser inserat sau a dat sânge pentru analiză. Ați văzut vreodată o cicatrice pe braț după recuperare? Iată cum putem explica avantajul metodei cu stiloul.
 • Nu este necesară utilizarea adrenalinei pentru a reduce sângerarea, așa cum se întâmplă în cazul transplantului de canal radicular. Nu este nevoie de administrarea de soluție salină lichidă izotonică pentru a umfla scalpul. Prin urmare, umflarea după transplant este relativ mai puțin frecventă. Prin urmare, complicații precum necroza datorată utilizării adrenalinei nu apar aproape niciodată în cazul transplantului de păr DHI.
 • Vărsarea prin șoc este relativ mai puțin frecventă în comparație cu alte metode. (Motivul este că nu se folosește adrenalina)

Care sunt dezavantajele transplantului de păr DHI?

Transplantul de păr DHI are atât dezavantaje, cât și avantaje. Permiteți-mi să examinez aceste dezavantaje

 • Din motivele menționate mai sus, transplantul de păr DHI necesită un nivel foarte ridicat de cunoștințe tehnice și experiență. Există multe trucuri. Oricine nu cunoaște aceste trucuri are mari șanse să aibă rezultate negative după procedură.
 • Este costisitor din punct de vedere al costurilor în comparație cu alte tipuri de transplant de păr.
 • Transplantul ar trebui să fie efectuat de un singur medic. În cazul transplanturilor de canal, trei persoane pot plasa rădăcinile din dreapta, din stânga și de sus. În transplantul cu stilou implanter, este singurul medic care efectuează transplantul. Nu este corect să se transplanteze mai mult de 2000-2500 de grefe într-o singură ședință.

Întrebări frecvente

Este tehnica DHI mai bună decât FUE?

Putem răspunde pe scurt afirmativ la această întrebare. Metoda DHI are multe avantaje față de FUE. Le vom explica mai jos. Cele mai importante avantaje sunt posibilitatea de plantare neepilată și plantarea frecventă.

Este dureros transplantul de păr DHI?

Înainte de transplant se efectuează o anestezie locală. Nu va exista durere după anestezie.

FUE sau DHI?

Având în vedere că procentul de persoane mulțumite de DHI este mai mare decât de FUE, DHI.

Care este timpul de recuperare în cazul transplantului de păr DHI?

Timpul de vindecare este mai scurt în cazul transplantului DHI în comparație cu FUE. Motivul este că în metoda DHI nu se utilizează adrenalină, nu se efectuează deschiderea canalului colectiv și rana se vindecă rapid.

Ce este transplantul de păr Choi?

Este un alt nume pentru DHI. Deoarece Dr. Choi a fost primul care a aplicat-o, aceasta este cunoscută sub numele de metoda Choi, după numele acestui medic. Un canal este deschis cu stilouri implanter și apoi se plasează simultan foliculul de păr.

Ce este transplantul de păr DHI Pro?

Acesta este un termen inventat care nu se regăsește în literatura medicală. Este un termen de scenariu făcut pentru a atrage clienții, dezvoltat în întregime cu ajutorul tacticilor de marketing. Vă recomandăm să nu ascultați astfel de invenții.

 

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Cum se face transplantul de păr

Vă gândiți la transplantul de păr? Suntem siguri că sunteți în căutarea unui răspuns la întrebarea cum se face transplantul de păr. Doriți să obțineți informații despre acest subiect. În acest articol, vom examina una câte una etapele operației de transplant de păr. Există două metode diferite numite FUT și FUE în transplantul de păr. Vom examina aici metoda FUE.

Putem explica o operație de transplant de păr în 3 părți.

 1. Perioada de pre-transplant de păr
 2. Procesul de operare
 3. După transplantul de păr

Cum se realizează transplantul de păr Care sunt etapele?

În primul rând, este util să aruncăm o scurtă privire asupra etapelor unei operații de transplant de păr. Unele transplanturi pot dura câteva zile, în funcție de numărul de grefe.

 • Sosire și bun venit la Centrul de transplant de păr
 • Faza de pregătire a operațiunii
 • Hairline Design
 • Transplantul de păr (faza chirurgicală)
 • Finalul și plecarea de la centru

Sosire și bun venit la Centrul de transplant de păr

Intrați într-o perioadă interesantă. Astăzi, veți trece printr-un proces pe care îl veți întâlni pentru prima dată în viața voastră. Dacă veniți de la distanță, înainte de transplant pot fi efectuate proceduri precum examinarea fizică, anamneza, interogatoriul, planificarea grefei. Dacă transplantul nu va fi efectuat cu sedare, se recomandă să luați un mic dejun ușor înainte de operație. Asigurați-vă că îi împărtășiți medicului dumneavoastră ezitările și ultimele întrebări despre transplant.

Proceduri de pregătire înainte de însămânțare

Veți fi supus unor proceduri paramedicale ca pregătire înainte de transplantul de păr.

 • Formular de consimțământ pentru transplantul de păr: Detaliile intervenției medicale care urmează să fie efectuată trebuie să fie prezentate în scris. Aceasta este deja o obligație legală. Detaliile intervenției medicale efectuate asupra dumneavoastră trebuie incluse în anexele formularului de consimțământ. Semnarea acestui formular de consimțământ înainte de transplantul de păr este o indicație legală că acceptați intervenția efectuată asupra dumneavoastră. Puteți solicita o copie a formularului de consimțământ după transplant.
 • Controlul tensiunii arteriale și al pulsului: Este normal să fiți emoționat înainte de operație. Vă sunt măsurate tensiunea arterială și pulsul. Dacă există o situație anormală, medicul dumneavoastră poate face intervenția necesară.
 • Să-ți pui un halat de operație: Vi se va pune un halat chirurgical de unică folosință, astfel încât hainele dvs. de zi cu zi să nu se încurce. Purtați haine confortabile, care sunt ușor de îmbrăcat și de dat jos atunci când veniți la transplant. Nu purtați pulovere cu guler zero etc. Acestea pot deteriora zona de transplant atunci când le purtați din nou după transplant. Poate fi preferat un tricou cu guler larg sau un articol de îmbrăcăminte cu nasturi.
 • Ședință foto înainte de bărbierit: Se fac fotografii pentru a compara starea dumneavoastră înainte și după. Dacă este posibil, ar trebui să se facă fotografii atât umede, cât și uscate. Fotografiile făcute îl ajută, de asemenea, pe medic din punct de vedere vizual în timpul transplantului de păr.
 • Rasul părului: Înainte de transplant, părul se rade la numărul zero (1 mm lungime). În cazul în care transplantul de păr nebărbierit este planificat de către medicul dumneavoastră înainte de transplant, rasul se efectuează în conformitate cu acea planificare.
 • Ședință foto după bărbierit: Considerăm că este mai precis să comparăm părul înainte și după bărbierit. Ar trebui să fie fotografii de înaltă rezoluție într-un mediu luminos de calitate. Este important să se compare rezultatele înainte și după transplantul de păr. Utilizarea fotografiilor de către centrul de transplant de păr cu fața deschisă sau închisă depinde de permisiunea scrisă a pacientului.
 • Spălarea părului: Părul trebuie spălat cu soluții antiseptice înainte de transplant. Este atât mai bine din punct de vedere al igienei, cât și în cazul în care părul este uleios, acesta este eliminat în acest fel.
 • Accesul vascular: Este o practică de rutină să se deschidă un acces vascular în toate aplicațiile chirurgicale. Acest lucru ne oferă un avantaj pentru intervenția în situații de urgență (De exemplu, poate apărea o afecțiune alergică, pot apărea scăderi bruște ale tensiunii arteriale.) Persoana poate fi monitorizată în timpul operației.

Hairline Design

Linia părului este una dintre părțile importante ale transplantului de păr. Pentru un design al liniei părului potrivit pentru structura facială a persoanei, este nevoie de o abilitate artistică a medicului. Pentru că linia părului este foarte importantă pentru un transplant de păr natural. O linie a părului care nu este proiectată corect va face cu siguranță persoana nefericită.

Linia părului se poate face înainte de bărbierit, după bărbierit sau după ce s-au prelevat grefele și înainte de a începe transplantul.

Care sunt etapele transplantului de păr?

După finalizarea etapelor de pregătire pentru operație și de proiectare a firului de păr, se trece la transplantul de păr. Putem grupa etapele chirurgicale ale transplantului de păr după cum urmează. Ca răspuns la întrebarea cum se face transplantul de păr, putem spune două părți ca fiind admisie și transplant.

Procurarea grefei

 • Marcarea zonei donatoare cu un creion
 • Anestezie locală la locul donatorului
 • Colecția de rădăcini de păr

Faza de transplant de păr

 • Anestezia locală a zonei de însămânțare
 • Deschiderea canalelor
 • Plasarea grefelor în canale

ca “categorisire”.

 1. Îndepărtarea grefelor

Colectarea grefelor poate fi împărțită în 3 etape.

 • Marcarea zonei donatoare cu un creion
 • Anestezie locală la locul donatorului
 • Colecția de rădăcini de păr
 1. Marcarea zonei donatoare cu un creion

Limitele zonei donatoare de unde vor fi prelevate foliculii de păr sunt delimitate mai întâi prin desenarea cu un creion. Este necesar să fiți atenți mai ales în zona de deasupra urechii. Trebuie avut grijă să nu se depășească zonele pe care le numim zone sigure. Să nu uităm că fiecare persoană are un număr de grefe care pot fi prelevate în funcție de densitatea părului. Putem numi pe scurt această capacitate de donator. Nu este corect să se ia grefe peste capacitatea donatorului. Numărul estimat de grefe care pot fi prelevate trebuie calculat în prealabil. Părul din zona cefei este în general folosit ca zonă donatoare. Dacă se consideră că foliculii de păr nu vor fi suficienți, se poate folosi și alt păr de pe corp, cum ar fi barba și pieptul.

 1. Anestezia locală a zonei donatoare

În transplantul de păr se folosește anestezia locală. Unii medici care recoltează rar părul de pe corp au declarat în literatura de specialitate că recoltează rădăcini de pe corp sub anestezie generală. Noi nu preferăm acest lucru. Partea cea mai temută de cei care se întreabă cum se face transplantul de păr este poate partea cu anestezia. Anestezia locală constă în blocarea senzației de durere pentru o anumită perioadă de timp în zona care urmează să fie îndepărtată sau transplantată. Medicamentele sunt injectate sub piele. Pentru anestezie pot fi folosite medicamente precum jetocaina, Marcain, citanest. Anestezia locală este o procedură dureroasă. Senzația de durere poate fi resimțită diferit de la o persoană la alta. Acest lucru se numește prag al durerii.

Putem clasifica pragul durerii în trei grupe.

 • Bine: Nu există aproape nicio reacție la injecție. Ușor de anesteziat.
 • Moderat: Există un răspuns moderat la ac.
 • Scăzut: Unele persoane au un prag al durerii foarte scăzut. Acestea se simt inconfortabil chiar și la prima injecție

 În cazul persoanelor cu un prag de durere foarte scăzut, pacientul poate fi adormit pentru o perioadă scurtă de timp înainte de anestezie, ceea ce se numește sedare. În cazul în care se va efectua sedarea, aceasta trebuie să fie efectuată de un anestezist. Sedarea are, de asemenea, propriile complicații. Durata anesteziei în zona donatoare durează în medie între 2-5 minute.

 1. Îndepărtarea rădăcinilor de păr unul câte unul

Zona care urmează să fie prelevată a fost marcată și determinată, zona păroasă a fost anesteziată, iar acum am ajuns la etapa de prelevare a foliculilor de păr. Există două metode de bază de recoltare a părului, FUT și FUE. Vom explica recoltarea grefelor cu metoda FUE. Pacientul este așezat cu fața în jos pe scaunul de transplant de păr. Unii medici preferă recoltarea grefonului în poziție așezată.

Este util să cunoaștem câteva definiții ale grefonului înainte de recoltarea acestuia.

 • În funcție de calitatea donatorului (slabă, bună, satisfăcătoare)
 • În funcție de lungimea grefei (scurtă, medie, lungă)
 • Clasificăm în funcție de volumul grefei (subțire, normal, gros). Acestea sunt clasificări pe care le-am creat în totalitate în funcție de experiența noastră. Această clasificare este extrem de importantă în ceea ce privește lungimea și lățimea acului folosit pentru a deschide canalul.

Metoda de transplant de păr FUE este, în general, preferată de cei care cercetează cum se face transplantul de păr. Foliculii de păr pot fi îndepărtați în două moduri cu FUE. Acestea sunt

 

 • Manual FUE : Este îndepărtarea manuală a foliculilor de păr, unul câte unul, cu ajutorul unor instrumente speciale. Metoda manuală a fost utilizată în primii ani de FUE. Punctele manuale pot fi punci cu gură de pește, rotunde și cu grefă U. Foliculul de păr de 1 mm lungime este centrat și introdus în piele la o anumită adâncime. Apoi, foliculii de păr sunt îndepărtați unul câte unul cu mișcări de rotație spre dreapta și spre stânga.
 • Metoda micromotoarelor: Micromotorul folosit de stomatologi a fost modificat și a început să fie folosit în transplantul de păr. În ultimii ani, metoda micro motorului a devenit mai importantă. Prin rotirea într-o direcție cu o anumită viteză de rotație, se intră în piele și se eliberează foliculul de păr.

Lucruri de luat în considerare în procurarea grefei

În timpul recoltării grefelor trebuie respectate anumite reguli medicale. Dacă ne uităm pe scurt la aceste principii;

 • Ar trebui să se folosească cele mai fine pumni posibile. Trebuie să se folosească perforatoare cu diametre și lungimi diferite, în funcție de grosimea și lungimea părului. Un medic cu experiență poate determina cu ușurință acest lucru după câteva grefe.
 • Atunci când se recoltează cu micromotoarele, acestea trebuie utilizate la cea mai mică viteză posibilă. Dacă încercăm să prelevăm un număr mare de grefe într-un timp scurt, grefele pot fi deteriorate în timpul recoltării.
 • Acesta trebuie luat fără a depăși zona de siguranță. Mai ales din zonele de deasupra urechii, recoltarea trebuie făcută cu mai puțină sau mai multă atenție. Planificarea trebuie făcută în funcție de capacitatea de grefare. În funcție de numărul de rădăcini pe centimetru, nu ar trebui să se depășească 25-30% din densitatea medie.
 • Ar trebui să se facă o admisie omogenă. Dacă nu se face o admisie omogenă, pot apărea imagini asemănătoare moliilor.
 • În apropierea punctelor finale ale zonei donatoare trebuie să se preleveze mai puține grefe decât în regiunile interioare. În acest fel, nu există o linie de tranziție bruscă între zonele grefate și cele negrefate. Există o tranziție transparentă.
 1. Faza de transplant de păr

Putem examina faza de transplant de păr în 3 secțiuni.

 • Anestezia locală a zonei de însămânțare
 • Deschiderea canalelor
 • Plasarea grefelor în canale

Am împărțit etapa transplantului de păr în trei grupe: anestezia zonei de transplant, deschiderea canalelor și plasarea rădăcinilor. Acum putem examina aceste etape. Este partea cea mai critică a unei operații de transplant de păr. Acesta este cel mai curios subiect pentru cei care cercetează cum se face transplantul de păr. Grefele prelevate din FUT FUE sau din părul de pe corp sunt depozitate în cutii Petri înainte de transplant.

 

 1. Anestezie locală ( Zona de însămânțare)

Teoretic, anestezia locului de extracție și a locului de transplant se realizează pe aceleași principii. Transplantul poate fi efectuat chiar simultan. Cu alte cuvinte, transplantul poate fi efectuat fără a aștepta în timp ce grefa este prelevată din zona donatoare. În astfel de transplanturi, anestezia zonei donatoare și a zonei de transplant se realizează împreună.

 1. Deschiderea canalelor

Ceea ce descriem aici este aplicația realizată prin metoda clasică fue. În zona de chelie, se deschid microcanale înainte de numărul de grefe care urmează să fie transplantate. Aceste canale sunt perforate cu instrumente de tăiere speciale, cum ar fi fanta, vârf de safir. În unele locuri, în loc de fante se folosesc lame de ras. Lamele de bisturiu erau folosite în deschiderea canalelor. Cu toate acestea, în prezent se renunță la ea deoarece provoacă cicatrici grave. În funcție de diametrul grefelor, pot fi deschise canale între 0,7 mm și 1,2 mm. Este deosebit de important ca diametrul canalului deschis să fie minim. Metoda canalului este acum depășită în ceea ce privește modul în care se realizează transplantul de păr.

Atunci când se deschid microcanalele prin metoda canalului, se produce o sângerare abundentă. Adrenalina este folosită de unele clinici pentru a reduce această sângerare. Adrenalina este unul dintre principalele medicamente din medicina de urgență folosite în situații vitale. Ea are un efect vasoconstrictor. Prin urmare, are un efect de reducere a sângerării. Cu toate acestea, deoarece îngustează capilarele, reduce fluxul sanguin. Prin urmare, poate provoca malnutriție în grefele transplantate și poate apărea o afecțiune numită necroză tisulară. De asemenea, are efecte precum creșterea tensiunii arteriale și tulburări de ritm cardiac.

După anestezie, se deschid microcanalele, în număr egal cu numărul de grefe prelevate. Foliculii de păr vor fi plasați în aceste canale. Există diferite instrumente folosite de medici pentru a deschide canalul. Canalele sunt deschise cu vârfuri ascuțite și ascuțite, cum ar fi acul tăiat sau hipodermic etc. Există două caracteristici importante ale procesului de deschidere a canalelor

 • Adâncimea șanțului: Trebuie să existe un control al adâncimii. Canalul trebuie să fie deschis la o adâncime compatibilă cu lungimea foliculilor de păr. În canalele deschise la o adâncime excesivă, rata de creștere a foliculilor de păr scade. Se formează cicatrici pe scalp și părul slab poate crește creț. Cu cât un canal este deschis mai adânc, cu atât mai multă foliculită și acnee la nivelul foliculilor de păr
 • Lățimea (diametrul) canalului deschis: În cazul canalelor foarte largi, apare un aspect rarefiat. În plus, crește riscul de apariție a cicatricilor pe scalp. În canalele foarte înguste, crește riscul de traumă la plasarea foliculilor de păr. Acestea sunt dezavantajele metodei fue. Pentru aceasta, grefele unice și multiple ar trebui să fie deschise cu fante de diferite diametre.

Unghiul de intrare al canalului deschis este unul dintre criteriile importante pentru a asigura naturalețea. Canalele pot fi deschise în două moduri: fantă laterală și fantă coronară.

 • Tehnica fantei laterale: Unghiurile sunt laterale, este mai ușor să se dea unghiul. Închiderea în termeni de imagine este mai mare decât tehnica fantei coranale. Canalele sunt deschise lateral paralel.
 • Fantă coronală: Canalele sunt deschise vertical, nu paralel. Este dificil să se ofere un aspect natural, dar este mai ușor să se plaseze rădăcinile. Cei care aleg calea cea mai ușoară deschid de obicei canalele în acest mod. În opinia noastră, deschiderea canalelor cu tehnica fantei laterale este mai bună decât aceasta.
 1. Plasarea grefelor în canalele deschise

Durata procesului de deschidere a canalului variază în funcție de numărul de grefe. De obicei, poate dura până la 1 oră. De obicei, se aplică adrenalină pe scalp pentru a reduce sângerarea. În plus, se injectează soluție salină în zona de transplant. Motivul pentru aceasta este de a plasa mai ușor grefele prin extinderea canalelor. Motivul pentru formarea umflăturilor după transplantul de păr este acest lichid.

În canalele deschise, 1-3 persoane iau foliculi de păr din vasele Petri și îi așează unul câte unul cu ajutorul unui clește. Este vorba de plasarea grefelor individuale în prima linie. Acest lucru este important pentru transplantul de păr natural și pentru linia părului. În general, grefele plasate pe tifon sunt păstrate pe partea din spate a mâinii. Luarea prea multor grefe pe dosul mâinii poate cauza uscarea grefelor. Atunci când țineți grefele cu cleștele, este necesar să nu țineți grefele din partea rădăcinii, altfel grefele pot fi strivite.

Cum se efectuează transplantul de păr Dhi cu stiloul implantator (metoda stiloului)?

Dacă vă întrebați cum se face cel mai bun transplant de păr, este vorba de metoda implanter pen (tehnica stiloului). Din păcate, în țara noastră este cunoscută în mod greșit sub numele de transplant de păr DHI. De fapt, nu există o astfel de metodă ca transplantul de păr DHI. DHI (implant de păr direct) este numele unei companii de transplant de păr care îl face cu un stilou.

Metoda acului (Stick and Place)

Este o metodă foarte bună din punct de vedere al rezultatelor, dar dificil de utilizat. Se deschide un canal cu vârful unui injector și se plasează în același timp o grefă de păr. Medicul face singur transplantul. Transplantul frecvent este posibil, iar costul este scăzut. Nu există un proces de deschidere a canalului colectiv. Dezavantajul este că este o metodă lentă. Nu este posibil să se transplanteze mai mult de 1000-1500 de grefe într-o singură ședință. Sângerarea este ușor mai mare decât metoda stiloului. Nu necesită un număr mare de personal. De fapt, putem spune că metoda stiloului este o versiune mai avansată a metodei stick and place.

Sfârșitul activității și plecarea din clinică

Ați încheiat un proces dificil. Ne putem imagina că sunteți destul de obosit. După transplant, părul dumneavoastră este spălat cu un spray izotonic steril. Acest lucru are rolul de a elimina reziduurile de cheaguri. Nu vă ridicați brusc de pe masă. Aceasta poate provoca o scădere bruscă a tensiunii arteriale ca reflex. Dacă vă simțiți obosit, vi se poate oferi suc de fructe sau lapte bătut. Acest lucru este bun din cauza pierderii de lichide. Este posibil să aveți dureri la sfârșitul operației. Medicul dumneavoastră va rezolva această situație. Un bandaj este înfășurat în jurul capului pentru a pune presiune pe ceafă. Nu scoateți bandajul până la spălare.

Ce poate fi inclus într-un pachet de asistență?

 • Protector de saltea: Acoperiți perna cu această protecție când ajungeți acasă. Aceasta are rolul de a preveni scufundarea pernei.
 • Guler de pernă: Puteți dormi mai confortabil cu un guler de gât în timpul somnului.
 • Analgezice: Chiar și analgezicele foarte simple sunt de obicei suficiente.
 • Șampon: În general, șamponul pe care îl recomandăm în prima lună de la transplant este șamponul pentru copii.
 • Eliminător de edeme Medicament: În general, comprimatele de tip decort prednol sunt foarte eficiente pentru umflături după transplantul de păr.
 • Loțiune de spălare: Aceasta va ajuta la înmuierea crustelor înainte de spălare.

Transplantul s-a încheiat, acum puteți merge acasă sau la hotel și să vă odihniți. Sfatul nostru este să nu ieșiți în oraș decât dacă sunteți nevoit până la prima spălare după transplantul de păr.

Cum se realizează transplantul de păr Choi?

Tehnica stiloului numită dhi este cunoscută și sub numele de choi. Pe scurt, o putem numi metoda de găurire și plasare fără a atinge foliculii de păr. Este cea mai bună metodă de transplant de păr. În plus, transplantul nebărbierit poate fi făcut cu ușurință.

Cum se face cel mai bun transplant de păr?

Conform experienței noastre din 2006, cele mai bune rezultate în transplantul de păr se obțin prin metoda pixului. Putem spune că este cea mai bună metodă pentru transplantul de păr neepilat, natural și dens.

Cum se face transplantul de păr natural?

Naturalețea este cel mai important criteriu pentru transplantul de păr. Nu trebuie să fie cunoscut de către ceilalți că aveți un transplant. Determinarea direcției este un criteriu foarte important pentru transplantul de păr natural. Metoda stiloului ne oferă un mare avantaj în această privință.

Micro motor sau FUE manual Care dintre acestea ar trebui să le prefer?

În opinia noastră, nu instrumentul este important. Ci utilizarea corectă și experiența persoanei care folosește acel instrument. În opinia noastră, încercați să clarificați întrebarea cine va face transplantul de păr fără a vă bloca pe acest detaliu.

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Transplantul de păr și de păr natural

Una dintre cele mai importante etape ale operației de transplant de păr din punct de vedere al rezultatului este crearea liniei părului numită hairline. Este, de asemenea, cel mai important factor de evaluare pentru transplantul de păr natural. Cea mai mare îngrijorare a celor care doresc să își facă un transplant de păr este dacă părul transplantat va arăta natural. Rezultatul natural al operației de transplant de păr depinde în totalitate de îndemânarea artistică a medicului care va efectua operația. Determinarea liniei frontale cu un design corect va conferi părului care va crește un aspect natural de transplant de păr. Dacă ne uităm la factorii de determinare a liniei părului;

 • Vârsta persoanei (transplantul de păr efectuat la o vârstă fragedă poate să nu fie corect în cazul celor cu un ciclu rapid de cădere a părului).
 • Rata de pierdere a părului și istoricul familial de pierdere a părului (tată, unchi, frate, unchi). Istoricul familial de cădere a părului oferă indicii importante despre căderea părului și rata de cădere a părului în anii următori.
 • Structura facială și lățimea frunții O linie compatibilă cu structura facială este un criteriu important pentru transplantul de păr natural.
 • Numărul de grefe prelevate sau care urmează să fie prelevate. Trebuie determinată capacitatea totală a grefelor pentru ceafă, barbă și corp. Numărul de grefe care trebuie prelevate în funcție de rata de cădere a părului trebuie să fie echilibrat. Rezerva de păr de înlocuire ar trebui calculată pentru pierderea părului în anii avansați.

Definiții Hairline

Atunci când se proiectează o linie de păr, este util să se cunoască în prealabil câteva definiții clasice. Să explicăm pe scurt aceste definiții.

 • Linia frontală a părului FHL Aceasta este întreaga linie frontală a părului. Aceasta este zona care se întinde de la dreapta la stânga până la joncțiunea dintre barbă și perciuni.
 • Punct median frontal MFP Punctul în care liniile din dreapta și din stânga se întâlnesc în centru.
 • Punctul pupilar mijlociu MPP Punctul median în care o linie trasată vertical de la pupila se întâlnește cu linia frontală.
 • Zona de tranziție (TZ) – Zona de tranziție: Este zona cea mai frontală a liniei frontale. Putem spune că are o lățime de 1-2 mm, este neregulată și trebuie să fie prezenți doar foliculii de păr unici. Această zonă ar trebui să fie relativ rară. Dacă este posibil, ar trebui selectate cele mai subțiri grefe unice.
 • Zona definită (DZ): Este zona de 5-8 mm lățime situată imediat în spatele zonei de tranziție. Această zonă trebuie să fie mai densă decât zona de tranziție. Grefele duble sunt preferate pentru a asigura mai multă densitate în această zonă.
 • Unghiul temporal frontal (FTA): Este joncțiunea dintre linia frontală a părului și zona favorită numită linia temporală a părului. Ambele zone sunt separate de joncțiune printr-un unghi.
 • Cocoașa laterală (LH) sau franjura laterală: Este denumirea dată zonei în care regiunea parietală (linia laterală a părului) și zona de chelie se unesc spre înapoi de linia temporală a părului.
 • Puncte temporale (TP): Punctul temporal este punctul în care triunghiul din zona favorită, numit zonă temporală, formează un unghi spre exterior.
 • FT (Frontal Truft) O zonă ovală sau rotundă cu diametrul de 2-3 cm în spatele liniei frontale, inclusiv zona de tranziție. Se recomandă ca această zonă să fie cea mai densă. Este zona în care rădăcinile multiple ar trebui să fie cele mai dense. Recomandăm această densitate pentru părul de culoare închisă. Densitatea excesivă pe părul de culoare albă poate strica aspectul natural
 • FHR (regiunea frontală a părului): DF este zona care conține sumele TZ FTA. Putem spune că este partea cu o lățime medie de 2-3 cm de la linia frontală spre interior. Un total de 1000-1200 de grefe va fi suficient pentru această zonă. O densitate prea mare crește riscul de necroză tisulară.
 • Linia Epicant: Este linia verticală trasată de la joncțiunea pleoapei superioare și inferioare până la joncțiunea frontotemporală, pe care o numim FTA.

Cum ar trebui să fie transplantul de păr natural și linia părului?

Nu trebuie uitat faptul că nu se poate promite niciodată că o persoană cu o cădere moderată sau severă a părului nu își va recăpăta părul de la 18 ani. Putem spune că transplantul de păr este un fel de iluzie vizuală. Densitatea naturală a părului nu poate fi obținută mai ales cu o operație într-o singură ședință. Principala caracteristică așteptată de la un transplant de păr este un aspect natural. Nu ar trebui să fie înțeles de alte persoane că a fost efectuat un transplant de păr, iar cealaltă persoană nu ar trebui să aibă percepția că a suferit un transplant de păr. Cei care acordă prioritate unui aspect natural ar trebui să fie, de asemenea, selectivi în alegerea unui centru de transplant de păr sau a unui medic. Rata de cădere a părului pacientului și gradul maxim de cădere a părului care poate apărea ar trebui să fie prezise în avans. Vârsta pacientului este cel mai important factor în acest caz.

În cazul unui transplant de păr efectuat la o persoană de vârstă înaintată (40-50 de ani), linia nu trebuie să fie prea departe în față. Coborârea liniei în jos perturbă aspectul natural. În plus, aplicațiile în zona perciunilor și a tâmplelor necesită un design corect. Cel mai important motiv pentru aspectul nefiresc de “om de iarbă” este lipsa unui design corect al liniei părului.

În plus, proiectarea liniei ar trebui să se facă prin calcularea ratei de vărsare, a vârstei persoanei și a capacității donatorului. Pacienții doresc, de obicei, ca linia să fie destul de departe în față. Arătând fotografii cu părul lor fără cădere de păr în vârstă de 18 ani, aceștia ne dau de fapt mesajul liniei frontale pe care și-o doresc. O persoană tânără cu o rată mare de cădere poate fi mulțumită de aspectul din primul plan, dar, pe măsură ce căderea continuă, s-ar putea să nu mai existe suficiente grefe pentru a doua sau a treia ședință. Dacă ar exista o rezervă nelimitată de donatori, acest lucru nu ar fi o problemă și ar putea fi planificată desenarea în zonele inferioare. Un medic cu experiență calculează capacitatea totală a donatorului și zona de chelie și ajustează înălțimea liniei părului într-o proporție rezonabilă.

Transplantul de păr natural necesită o proiectare corectă a liniei. Cum să obțineți un aspect natural? În termenii cei mai simpli, imitarea designului părului în creație este cea mai simplă metodă de a crea un aspect natural.

Care sunt criteriile de aspect natural?

 • Grefele transplantate în prima linie ar trebui să fie grefe unice: Toate grefele transplantate în prima linie în cadrul operației de transplant de păr trebuie să fie formate din grefe unice. Chiar dacă este posibil, aceste grefe unice ar trebui să fie selectate dintre cele mai bune. Părul din zona cefei, adică din zona donatoare, este mai gros decât părul din liniile frontale. Dacă părul gros este prelevat de la ceafă și transplantat pe linia frontală, acest lucru poate reprezenta o problemă în ceea ce privește naturalețea. Din acest motiv, ar trebui transplantate posibile grefe subțiri și simple pe linia frontală. Nu este corect să se transplanteze grefe duble, triple sau mai multe grefe multiple pe linia frontală. Grefele simple deasupra urechii și în partea inferioară a gâtului sunt relativ mai subțiri decât alte grefe simple. Este posibil să se obțină un aspect mai natural prin utilizarea acestor rădăcini subțiri în timp ce se creează o linie. Zona de tranziție numită TZ ar trebui să aibă o densitate crescândă din față spre spate. Grefele multiple pot fi plasate în spatele grefelor unice din primele rânduri. O densitate a liniei părului din față de 25-30 de grefe pe centimetru pătrat va fi suficientă. Nu este foarte corect să se transplanteze păr la o densitate foarte mare pe centimetru pătrat. Acest lucru scade rata de supraviețuire a grefelor. În partea frontală, grefele de păr neregulate, subțiri și unice sunt plasate într-un mod dispersat. Acest lucru contribuie la aspectul natural. O imagine plată nu este plăcută din punct de vedere al aspectului.
 • Regiune donatoare suficientă și puternică: Trebuie măsurată capacitatea totală a donatorilor. Câte grefe pot fi prelevate de la persoana respectivă într-un mod puternic și rezistent și fără a perturba aspectul zonei donatoare? Câți cm2 este zona care urmează să fie transplantată. Cu alte cuvinte, câte grefe vor fi plasate în 1 cm2. Este dificil să se obțină un aspect natural în cazuri precum Norwood 6-7, în care deschiderea este excesivă și zona donatoare este insuficientă.
 • Densitate: Pentru un aspect natural, cantitatea de grefe pe 1 centimetru pătrat trebuie să fie de cel puțin 30-35 de grefe. O imagine mai rară poate cauza probleme în ceea ce privește naturalețea. În plus, ar trebui să existe o tranziție echilibrată de la o zonă rară sau goală la o zonă densă. Dacă există un gol în zonele de tranziție, acest lucru poate perturba aspectul natural.
 • Un design corect al firului de păr: În special tinerii se așteaptă la o linie mai dreaptă. Pentru că nu vor să accepte căderea părului pe care au suferit-o. Acest lucru este de înțeles. Cu toate acestea, nu ar fi corect să se înceapă linia prea mult în față la o vârstă avansată. Este necesar să se facă un desen echilibrat și atent, mai ales la cei care experimentează un proces rapid de cădere a părului și la persoanele cu același tip de cădere a părului, cum ar fi tatăl și fratele. Mai ales la pacienții tineri, nu ni se pare corect să forțăm pacientul să folosească medicamente precum Finasteride / Minoxil pe viață pentru a menține linia părului în față. De asemenea, nu ar trebui să fie o linie dreaptă. Pentru a asigura naturalețea, adânciturile, cum ar fi dinții de fierăstrău, dăunează, de asemenea, aspectului natural. Cel mai bine este să oferiți un aspect mai natural cu adâncituri și proeminențe ușoare și transparente.
 • Crearea liniei frontale a părului
 • Crearea liniei părului din față începe prin determinarea punctului central al liniei.
 • Tepiti de la punctul median (Determinarea MFP)
 • Două linii sunt folosite pentru a determina punctul central. Acestea sunt

Linia glabelară: Este o linie orizontală trasată de la pleoapele superioare și rădăcina aripii nasului.

Linia SEBL (Supra eyebrow line): Este o linie orizontală trasată din punctul superior al părții interioare a sprâncenelor.

Ambele linii pot fi utilizate pentru a determina punctul central. Există o diferență de aproximativ 1 cm între cele două linii. Linia glabelară este cu 1 cm mai jos.

Se trasează o linie perpendiculară în sus de la linia glabelară. Se trasează o linie perpendiculară în sus. O linie de 7 cm este trasată în sus din punctul glabelar. Acest punct de 8 cm este punctul cel mai de jos care urmează să fie creat. Am explicat mai sus denumirea acestui punct ca punct frontal mediu. Nu este corect să se pornească de la punctul de 8 cm la persoanele cu o zonă de chelie mare. Pentru că este posibil să nu mai rămână multe grefe pentru regiunile din mijloc și de sus. Credem că este mai corect să creștem această linie până la 10 cm la aceste persoane. Dacă se ia ca bază linia SEBL, aceste cifre pot fi reduse cu 1 cm.

Un alt mod de a stabili punctul central al liniei părului din față este următorul. Se trasează un plan vertical în sus de la aripa nasului și un plan orizontal în partea superioară a craniului. Se marchează punctul care atinge unghiul de 45 de grade de la intersecția planurilor orizontal și vertical. Putem desemna acest punct ca fiind punctul median frontal. În acest fel, punctul central al liniei frontale poate fi creat cu ușurință. Dacă punctul median al liniei frontale se bazează pe SEBL, acesta poate fi considerat ca fiind de 7-7,5 cm. Dacă se ia ca bază linia Glabella, se poate marca o distanță între 8-8,5 cm. Această distanță este punctul cel mai de jos care poate fi planificat în proiectarea liniei. Nu este corect să se meargă mai jos.

Va fi utilă menținerea punctului median al liniei cu 1-2 cm mai mare decât înălțimile determinate la persoanele cu un grad ridicat de cădere a părului, cum ar fi Norwood 6-7. În plus, la determinarea acestui punct median trebuie luați în considerare factori precum structura facială a pacientului, vârsta, gradul de cădere a părului, așteptările persoanei și capacitatea totală a donatorului. Menținerea liniei părului excesiv de sus crește aspectul de chelie în zona frunții.

Reglarea pantei liniei părului

Punctul central al liniei părului din față se unește cu punctul unghiular al regiunii golfului, formând o pantă. Această pantă, pe care o numim contur, poate fi realizată în mai multe moduri.

 

Linia Hemiovală rotundă

Proiectarea liniilor este mai ușoară decât altele. Ne oferă comoditate în cazul tinerilor care nu sunt siguri dacă linia temporală va fi trasă înapoi. Ridul frunții este planificat să rămână sub linie. Cu toate acestea, are un dezavantaj în ceea ce privește naturalețea în comparație cu alte forme de linie. Linia centrală frontală este combinată direct cu punctul de joncțiune al regiunii golfului prin curbare.

Linia Flamed

Este linia cea mai favorabilă pentru un aspect natural. Linia se trasează în formă rotundă și se unește cu joncțiunea golfului. Linia epicentrică se combină cu punctul de golf. Se marchează astfel încât să fie la aproximativ 1 cm sub joncțiunea golfului. Joncțiunea liniei este decalată în jos cu aproximativ 1 cm. Chiar și această diferență de 1’cm oferă o anumită plinătate pe față.

Linie dreaptă sau ușor rotunjită

Este posibil să se creeze imagini foarte naturale la persoanele care nu și-au pierdut complet linia părului și care nu au o rată agresivă de cădere a părului, cum ar fi Norwood 2-3 4.

Combinarea Front Line cu Bay Area (Determinare FTA)

Am definit anterior FTA ca fiind joncțiunea dintre linia anterioară a firului de păr și regiunea temporală laterală. Aici are loc o angulație. În timp ce partea superioară a unghiului este joncțiunea liniei frontale, partea inferioară este punctul de plecare al liniei temporale. Odată cu continuarea căderii părului, acest unghi se deplasează, de asemenea, înapoi și poate dispărea în cele din urmă. La o persoană la care acest unghi este complet pierdut, ar trebui să se acorde prioritate anumitor criterii la crearea liniei temporale și a unghiului.

Linia laterală a epicantusului: Joncțiunea dintre pleoapa superioară și cea inferioară se numește epicant. O linie verticală trasată de aici se combină cu linia frontală existentă. Putem planifica unghiul de joncțiune, pe care îl numim FTA, la intersecția dintre linia epicantusului și linia temporală.

Linia frontală trasată de la mijlocul liniei frontale a părului (MFP) spre unghiul temporal frontal, pe care îl numim FTA, trebuie să fie înclinată în sus. Nu ar trebui să fie înclinată în jos. Situația este diferită la femei. Vom explica desenul liniei la femei într-un articol separat. Este mai ușor de făcut acest lucru la pacienții cu o pierdere de păr redusă, cum ar fi tipul 3-4, deoarece linia temporală nu este complet pierdută. În cazul căderii severe a părului, este mai dificil de determinat locația unghiului, deoarece plinătatea temporală este de obicei pierdută.

Determinarea formei și a unghiului liniei părului din față

La determinarea liniei părului din față, se iau ca bază 3 puncte.

 1. MFP
 2. ALS
 3. MPP

MFP și FTA sunt unite printr-o linie. Punctul MPP este punctul de plecare al angulației înapoi spre FTA. Această deschidere poate fi rotundă sau ovală. În cazul căderii severe a părului, este mai precisă crearea unei deschideri concave pe măsură ce se apropie de FTA.

Pacienții doresc, de obicei, să mențină linia mai jos. Este mai bine să nu se îndeplinească această cerere la pacienții cu o capacitate insuficientă de donare. O altă soluție este crearea unei linii apropiate de așteptările pacientului, cu adâncituri și proeminențe foarte ușoare.

 

Un alt grup de pacienți dorește ca linia temporală a părului și unghiul să fie ascuțite cu precizie. Numărul de grefe care urmează să fie cheltuite în regiunea temporală trebuie să fie bine ajustat. Aceasta este o situație legată de capacitatea totală de grefare a persoanei și de lățimea zonei care urmează a fi transplantată

Determinarea direcțiilor liniei părului

Determinarea unghiului și a direcției

Nu este suficient să plantați rădăcini unice în grefele din față, dar, în același timp, aceste grefe trebuie să fie plasate în cadrul unei anumite planificări. Unghiul de ieșire a părului din față trebuie să fie înclinat în jos între 15-20 de grade. Direcțiile pot fi spre dreapta sau spre stânga. În cazul în care părul persoanei nu este complet pierdut, ne dă o idee despre unghiul și direcția corectă. Dacă nu există păr în zona frontală, un medic cu experiență poate găsi direcțiile corecte în funcție de structura facială a persoanei și de lățimea frunții. Pentru cei care nu au o linie frontală completă, direcția ar trebui să fie determinată spre dreapta sau spre stânga, în conformitate cu direcția firelor de păr, pe care le putem numi bek hairs. În aplicațiile noastre, am văzut că pot fi determinate 6 direcții diferite. Este evident că va apărea un aspect nefiresc ca urmare a unui transplant realizat cu unghiuri și direcții incorecte

 1. Indicațiile merg de la stânga la dreapta. Direcțiile devin din ce în ce mai paralele în centru. Paralelismul continuă până la linia centrală a părții drepte. În timp ce coboară perpendicular din partea dreaptă, se curbează spre dreapta când ajunge în regiunea centrală.
 2. 1 poate fi considerat ca fiind inversul orientării.
 3. Se continuă până la joncțiunea temporală stângă prin angulare dinspre dreapta. Direcțiile sunt de la dreapta la stânga.
 4. În dreapta, în stânga și pe toată linia mediană, părul coboară vertical în jos.
 5. Direcția numărul 3 poate fi inversată simetric.
 6. Direcția părului este în formă de evantai. Părul din partea dreaptă este îndreptat spre dreapta, iar cel din stânga spre stânga. Părul de pe linia din față indică vertical în jos.

Crearea de puncte și linii temporale

Punctul în care triunghiul numit punct temporal face angulația poate fi tras înapoi în timp la persoanele cu căderea continuă a părului. Acesta poate dispărea complet în cazul căderii avansate a părului. Tragerea punctului TP în spate face ca deschiderea facială să fie mai proeminentă, iar căderea părului să pară mai subtilă. În cazul în care se urmărește, de asemenea, crearea unui punct TP și a unei linii de păr temporale înainte de transplantul de păr, acest lucru necesită un design profesionist.

Căderea părului din regiunea temporală poate fi împărțită în diferite etape, conform clasificării Mayers. În conformitate cu clasificarea Mayers

 • Normal (N) Linia temporală este normală, fără vărsare.
 • Subțierea (T) Punctul temporal este proeminent, dar foliculii de păr din această zonă sunt subțiri.
 • Paralelism (P) Punctul temporal începe să dispară. Spre regiunea favorită, triunghiul temporal începe să dispară. În locul unui triunghi, se formează un aspect mai plat și paralel
 • Imagine inversată (R) Triunghiul temporal a dispărut, ba chiar se formează un aspect inversat concav.

În stadiile timpurii ale etapei 3, de obicei nu este nevoie de reconstrucția regiunii temporale. Poate fi suficientă strângerea doar a zonelor subțiate. În stadiile avansate ale stadiului 3 și ale stadiului 4, poate fi necesară recrearea unui punct temporal. Așadar, să vedem cum se poate regenera un punct temporal la o persoană care a pierdut complet TP.

Se fac două desene pentru a determina punctul triunghiului temporal.

 

 1. Prima linie : Se trasează o linie de la vârful lobului urechii până la mijlocul liniei părului din față, numită MFP.
 2. A doua linie Se trasează o linie care pornește de la vârful nasului și trece prin centrul pupilei ochiului.
 3. A treia linie Este o linie dreaptă trasată de la vârful lobului urechii până la punctul MPP.

Prima și a doua linie, sau intersecția dintre a doua și a treia linie, pot fi etichetate ca punct temporal (TP). Putem spune că aceste puncte reprezintă punctul triunghiular temporal al unei persoane care nu are căderea părului în tinerețe. Aceste puncte marcate sunt cele mai agresive și extreme puncte. Un medic cu experiență în domeniul părului poate determina cu ușurință cel mai potrivit punct al triunghiului temporal în funcție de vârsta persoanei, de capacitatea donatorului și de rata de cădere a părului.

Atunci când se transplantează în regiunea temporală, unghiurile trebuie să fie înclinate între 5-10 grade, aproape aderând la piele. În plus, direcția foliculilor de păr trebuie să fie spre direcția urechii și în jos.

Transplantarea rădăcinilor de păr la unghiul potrivit :

Este unul dintre cei mai importanți factori pentru transplantul de păr natural. Cel mai simplu răspuns pe care îl putem da la întrebarea cum se obține naturalețea în transplantul de păr este să imităm designul și unghiurile părului care sunt inerente persoanei. Putem avea informații despre designul părului uitându-ne la o fotografie a unei persoane al cărei păr nu a căzut, ras la numărul 2-3 și luat de sus. Dacă ne uităm la unghiurile părului.

 • Zona preferată Semănatul trebuie să se facă la un unghi de 5-10 grade. Metoda creionului ne ajută foarte mult aici. La plasarea altoiului, acesta trebuie să fie plasat la un unghi aproape aderent la piele. Direcțiile sunt întotdeauna îndreptate în jos. Direcția părului din zonele laterale frontale dă o imagine prin evantai în jos.
 • Unghiurile liniei părului temporal și frontal: Este corect să se transplanteze la unghiuri de 10-20 de grade. Unghiurile mai abrupte nu dau un aspect natural
 • Unghiurile din regiunile de mijloc și cele mai înapoiate: Semănatul trebuie făcut prin creșterea treptată a unghiurilor, cum ar fi 25-35-45-55 grade.
 • Unghiurile din această regiune necesită o experiență specială. Este posibil să se facă o nomenclatură cum ar fi pânza de păianjen. Deoarece această zonă a coroanei va fi diferită pentru fiecare persoană, plantarea în această zonă necesită experiență.

Designul liniei părului pentru transplantul de păr natural:

Am spus deja că factorul cel mai important aici este structura facială a persoanei. Structura facială poate fi lată, verticală sau rotundă. Nivelul liniei poate fi schimbat în funcție de faptul că fruntea este lungă sau scurtă.

Vârsta și numărul de grefe sunt, de asemenea, foarte importante. Începerea unei linii prea mici poate fi o problemă în viitor. Un desen de păr echilibrat joacă un rol important în crearea unui aspect natural.

De asemenea, linia nu este o linie dreaptă. La unele transplanturi de păr, vedem, de asemenea, imagini excesive în zig-zag, cum ar fi gura de ferăstrău, pentru a oferi un aspect natural. Noi nu credem că acest lucru va oferi un aspect natural. Muchiile foarte mici, pe care noi le numim ușor transparente, creează un aspect mai natural.

La planificarea designului părului se pot face unele calcule matematice. Proporțiile bărbiei, ale nasului și ale liniei părului depind de îndemânarea medicului care efectuează operația.

 

Să nu uităm că transplantul natural de păr nu are nimic de-a face cu FUE sau FUT. Tipul de operație și naturalețea sunt complet independente una de cealaltă.

Metoda DHI și transplantul de păr natural

Este mai ușor de capturat imagini naturale cu transplantul de păr dhi, care se numește metoda stiloului. Unghiurile dorite pot fi create mai ușor cu metoda dhi. Cel mai natural transplant de păr poate fi creat mult mai ușor cu metoda pen. Deoarece se lucrează cu vârfuri foarte fine, nu există cicatrici umflate sau cu gropițe pe scalp. Deoarece este posibil să se transplanteze mai frecvent, apare un aspect mai natural.

Dacă transplantul este efectuat prin metoda canalului, deschizând mai întâi canalele în DZ și plasând foliculii de păr în canalele deschise, apoi plantarea în regiunea TZ ne poate oferi un avantaj în ceea ce privește crearea unei linii de păr corecte. Pornind mai întâi de la zona mai ușoară, deschiderea canalelor și plasarea grefelor în zona TZ, care este o zonă mai sensibilă, poate oferi un avantaj medicului. În acest fel, va fi mai ușor să deschidem canalul neregulat în regiunea TZ și să plasăm foliculii de păr. În cazul transplantului de păr DHI, această metodă nu este de obicei necesară.

Rezumatul unui transplant de păr natural

Marcați prima linie de păr pe care o veți crea cu un creion.

Marcați punctele MFP, MPP și FTA, așa cum am explicat în articolul nostru de mai sus.

Pentru a crea așa-numita zonă de tranziție TZ, conectați mai întâi MFp la MPP și apoi la FTA într-o curbă ușoară.

Apoi ajustați simetria zonei din stânga și din dreapta. Pentru a regla simetria, putem ajusta cu ușurință dacă există asimetrie, uitându-ne prin oglindă sau prin obiectivul camerei. Putem detecta cu ușurință orice asimetrie cu o linie orizontală trasată din punctul MFP sau cu un instrument, cum ar fi un creion. Este necesar să nu exagerăm pentru simetria părului. Există o ușoară asimetrie între dreapta și stânga în linia de creație.

Este necesar să se proporționeze capacitatea totală a donatorului cu lățimea zonei care urmează să fie transplantată. Dacă păstrăm linia bine jos, vor putea fi umplute regiunile din mijloc și din spate? Planificarea acestui lucru trebuie făcută cu atenție de către medic în timp ce creează desenul.

Ar trebui să se ia în considerare dorințele pacientului în ceea ce privește designul liniei. Dacă solicitările sunt rezonabile, linia trebuie să fie proiectată în consecință. În cazul în care pacientul are rude alături de el/ea, ar trebui să se țină seama și de opinia acestora.

Întrebări frecvente

Ce este linia părului din față?

Imaginea formată de foliculii de păr într-o formă plană, de la colțul drept la colțul stâng, la o adâncime de 0,5 cm în fața părului, se numește linia frontală a părului.

Ce este linia părului lateral?

În zona pe care o numim regiunea temporală, este denumirea dată zonei cu aspect triunghiular care se întinde de la punctul de intersecție al părului din față până la zona favorită. Totalul dintre părul din față și părul lateral se numește linia părului.

Transplantul de păr arată natural?

Un design corect al liniei, plasarea corectă a direcțiilor foliculilor de păr și crearea unei linii compuse în întregime din grefe unice sunt principalele caracteristici ale aspectului natural.

Cum se determină linia frunții?

Determinarea liniei frunții este o specialitate. Factori precum vârsta persoanei, rata de cădere a părului, rezerva totală de păr ne oferă informații importante despre nivelul de la care ar trebui să pornească linia frunții.

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Hill Area Transplant de păr

Vertex este un cuvânt de origine latină; înseamnă punctul culminant, vertex. Noi numim transplant de păr vertex pentru punctul de sus al capului și zona înconjurătoare. Putem spune că termenul folosit în procedurile de transplant de păr la vertex. De asemenea, în termeni englezi se numește și transplant de păr din coroană. Transplantul de păr în zona coroanei diferă de transplanturile clasice datorită unor caracteristici.

Zona Vertex Pierderea părului

Căderea părului în zona vertexului este un exemplu tipic de cădere a părului androgenic. Aceasta se datorează unor cauze genetice și hormonale. O persoană al cărei tată are o cădere de păr de tip vertex are mai multe șanse să aibă căderea părului în aceeași zonă. Conform clasificării Norwood privind căderea părului, putem vorbi despre transplantul de păr în zona vertexului în tipurile de cădere a părului tip III Vertex, tip IV, tip V, tip VI și tip VII.

 • Vertex de tip 3: Zona vertexului a început să se subțieze.
 • Tipul 4: Dispersia crește semnificativ și zona începe să se extindă.
 • Tipul 5: În zona vertexului, calviția devine complet proeminentă, iar căderea părului progresează în față și în spate. Deschiderea continuă să crească.
 • Tipul 6 și tipul 7 : Există o cădere severă a părului în care calviția este proeminentă. În general, căderea părului și calviția apar pe tot capul.

În tipurile de cădere a părului de mai sus, rata de cădere a părului variază de la o persoană la alta. Factorul genetic are un efect direct asupra ratei de cădere a părului.

Cum se efectuează transplantul de păr în zona Hill?

Deoarece comunicarea între oameni se face față în față sau ochi în ochi, prima prioritate a celor care au probleme de cădere a părului sunt zonele frontale. Pentru cei care au o cădere difuză a părului, cum ar fi tipul 6-7, regiunea vertexului și zonele din spate sunt de importanță secundară. Cu toate acestea, această zonă poate fi închisă în cazul căderilor de păr specifice vertexului, cum ar fi vertexul de tip 3, tipul 4.

În cazul transplantului de păr la vertex, transplantul trebuie planificat luând în considerare capacitatea zonei donatoare, rata de pierdere a părului și lățimea zonei de chelie. În cazul în care firele de păr donator nu sunt suficiente pentru a acoperi zona de chelie, este mai bine să se renunțe la transplantul de păr la vertex. În acest caz, este mai bine să se aplice un tratament medical pentru zona vertexului.

Să nu uităm că transplantul în zona vertexului la o vârstă fragedă reprezintă un mare risc. Poate fi o greșeală să planificăm transplantul doar analizând istoricul familial de cădere a părului. Rata și progresia căderii părului la o persoană tânără pot să nu fie previzibile. Cu toate acestea, o persoană care are 45-50 de ani și are o pierdere de păr doar în zona vertexului, cum ar fi vertexul de tip 3, este un candidat ideal pentru transplantul de păr la vertex.

Atunci când transplantul de păr este planificat în regiunea vertexului, pregătirea care trebuie făcută înainte de transplantul de păr nu este diferită de alte transplanturi. Se calculează lățimea zonei de chelie și grefa necesară.

Zona apexului prezintă, de obicei, o deschidere circulară rotundă. Suprafața zonei circulare se calculează cu formula pi*r2, iar numărul de grefe pe centimetru pătrat trebuie luat în funcție de numărul de grefe planificate. Ideal este între 35-40 de grefe pe centimetru pătrat.

Anestezia locală și recoltarea grefonului sunt aceleași ca și în cazul transplantului de păr fue clasic. Prelevarea grefei din părul de pe barbă sau de pe piept este o alternativă bună pentru transplantul de vertex. Trebuie remarcat faptul că părul din barbă trebuie transplantat amestecat cu foliculii de păr. În plus, firele de păr din barbă sunt mai groase și mai puternice decât foliculii de păr din această zonă.

Cel mai important aspect care diferențiază transplantul de păr Verteks de alte transplanturi este stadiul de transplant al părului. Acum să examinăm partea de transplant mai în detaliu.

Transplant de păr Vertex

Transplantul de păr Hill este un transplant dificil atât din punct de vedere al cunoștințelor tehnice, cât și al ratei de succes. Grosimea scalpului din regiunea dealului este mai mare decât cea din regiunea frontală și este o regiune cu o mai mică alimentare cu sânge. În zona cu mai puțină alimentare cu sânge, rata de creștere a părului transplantat scade, de asemenea,. Prin urmare, rata de pierdere în transplantul de păr de la vertex nu trebuie ignorată înainte de transplant.

Prima etapă a transplantului de vertex constă în anestezia zonei de transplant. Aplicarea anesteziei este aceeași ca și în cazul transplantului de păr clasic.

A doua etapă este procesul de deschidere a canalelor și de plasare a foliculilor de păr. Această etapă poate fi realizată cu metoda clasică fue sau dhi. Noi preferăm transplantul de păr cu metoda pen în aplicațiile noastre. Aceasta este cea mai importantă parte a transplantului de păr de la vertex, fie cu metoda dhi, fie cu metoda clasică. Părul din zona vertexului are propriile unghiuri și direcții. Acest lucru chiar variază de la o persoană la alta. Dacă canalul este deschis și transplantat fără a se acorda atenție acestor reguli de unghi și direcție, vor apărea rezultate nefirești și proaste.

Permiteți-mi să analizez pe scurt unghiurile și direcțiile de ieșire ale firelor de păr din regiunea vertexului. Firele de păr din regiunea vertexului sunt dispuse într-o curbă rotativă și circulară. Din acest motiv, canalizarea fiecărui folicul de păr și plasarea rădăcinilor trebuie să fie în paralel și în conformitate cu aceste direcții circulare. În cazul în care procedura este efectuată de o persoană fără experiență și nu sunt respectate aceste reguli, este sigur că va exista un rezultat nereușit.

Unghiurile nu trebuie să fie niciodată unghiuri drepte. Ideal ar trebui să fie unghiuri de 20-25 de grade. Direcțiile din față și din mijloc ale regiunii de vârf ar trebui să fie spre față. În plus, direcțiile ar trebui să fie distribuite spre dreapta și spre stânga ca un evantai și ar trebui să aibă o imagine de vortex. În cazul în care zona coroanei persoanei nu este complet vărsată, părul existent ne dă o idee despre direcții. Transplantul ar trebui să se facă în paralel cu propriul păr și în aceleași unghiuri.

În cazul în care urmează să fie transplantată partea inferioară și partea inferioară a vertexului, pacientul trebuie să stea cu fața în jos în poziția de recoltare a grefei. Acest lucru se datorează faptului că direcția foliculilor de păr din această regiune ar trebui să fie orientată în jos. În această poziție, determinarea unghiului se poate face foarte ușor.

Se pot planifica mai multe opțiuni de transplant pentru vertex. În această planificare, joacă un rol factori precum dimensiunea zonei de chelie, numărul de grefe care pot fi prelevate, vârsta persoanei și rata de pierdere. Să ne uităm acum la aceste planuri.

Se face un desen circular, iar transplantul se efectuează de la diametrul exterior al cercului spre interior. Scopul este de a reduce diametrul zonei circulare de chelie. Scopul nu este de a închide complet zona de chelie. Poate fi preferat în cazurile în care numărul de grefe este insuficient.

Transplantul se efectuează în sens invers față de centrul frontal al vertexului. Părțile vertexului orientate în jos nu sunt transplantate. Acest lucru se aplică în cazurile în care numărul de păr donator este insuficient. Ca urmare a transplantului, persoana își păstrează părul lung și îl piaptănă spre înapoi. Scopul este de a camufla zona care nu este transplantată prin pieptănarea părului spre spate.

Există un tip de cădere a părului specific doar vertexului, cum ar fi vertexul de tip 3, iar numărul de grefe este suficient. Se urmărește acoperirea completă a zonei de chelie cu un număr mare de grefe.

Procesul după transplantul de păr în zona Hill

Procesul după transplantul de păr în zona coroanei este același cu cel al transplantului de păr clasic, cu excepția câtorva detalii simple.

Spălarea după transplant este identică cu spălarea convențională. Spălarea se poate face în prima zi după semănat. Cojile trebuie să fi căzut după a 10-a zi.

Umflarea observată după transplantul de păr poate să nu fie observată deloc în cazul transplantului de vertex. Poziția culcat este relativ mai confortabilă.

Scurgerea șocurilor este observată la o rată relativ mai mare în cazul transplanturilor din zona vertexului. Timpul de recuperare nu este diferit de cel al transplanturilor normale.

Transplantul de păr în zona vertexului este posibil prin metoda dhi, fără a rade întregul păr. Chiar și părul existent al persoanei ne ajută să determinăm unghiul și direcția.

Rezultatele transplantului de păr din zona Hill

Așa cum am menționat mai devreme, transplantul de păr în zona coroanei este o procedură mai dificilă. Rata pierderilor este relativ puțin mai mare. Pentru a obține frecvența dorită, este posibil să fie necesară o a doua ședință după 1 an. În plus, va fi util să sprijiniți procesul de transplant cu unele tratamente medicale după transplant. În cazul transplanturilor efectuate prin metoda normală Fue, părul începe să crească începând cu luna a 4-a. În regiunea vertexului, începutul creșterii părului se poate prelungi până în a 6-a lună. Este necesar să aveți ceva mai multă răbdare pentru rezultatul transplantului de păr la vertex. Ne puteți contacta pentru rezultatele înainte și după transplantul de păr Vertex.

Când se face transplantul de păr în zona vertexului?

În cazul transplanturilor de vertex, timpul de creștere a părului este puțin mai târziu. Acest lucru se datorează faptului că alimentarea cu sânge a zonei vertexului este relativ mai mică. În timp ce o perioadă de 1 an este suficientă pentru rezultatul final în cazul transplanturilor de păr normale, aceasta se poate extinde până la 18 luni pentru zona vertexului.

Funcționează transplantul de păr în zona coroanei?

Desigur, acest lucru este valabil dacă se aplică o planificare tehnică corectă în transplantul în această regiune. Cu toate acestea, rata de risipă poate fi ușor mai mare din cauza caracteristicilor acestei regiuni.

Cum pot avea acces la comentariile celor care au făcut transplant de păr?

Cei care se gândesc la transplantul de păr doresc să afle idei de la persoane care au mai făcut această operație și să obțină informații despre proces. Cel mai simplu mod de a face acest lucru sunt site-urile de forum de pe internet.

 

Este scump prețul transplantului de păr în Regiunea Dealului?

Nu există nicio diferență de preț între prețurile de transplant de păr Verteks și prețurile de transplant de păr clasic. Prețurile ar trebui să se încadreze în cererea totală.

Care este rata de succes a plantării în regiunea de deal?

Important aici este să alegeți corect pacientul. În cazul transplanturilor de păr la vertex, cum ar fi tipul 4, se poate obține un rezultat foarte reușit dacă zona donatoare este, de asemenea, puternică.

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Totul despre transplantul de barbă

Creșterea bărbii începe la vârsta de 15 ani la bărbați. La vârsta de 20 de ani, aceasta atinge intensitatea așteptată. Barba este un indicator estetic și de masculinitate important pentru mulți bărbați. Unii bărbați o recunosc ca fiind un semn de încredere în sine.

Poate exista absența părului sau lacune în zona bărbiei și a feței. În acest caz, transplantul de păr corporal în bărbie și în zonele faciale dorite se numește transplant de barbă.

Acum să examinăm cine poate efectua această operațiune.

 • Stubble : Este absența părului de pe față din cauze hormonale. În cazul în care tratamentele hormonale nu dau rezultate, transplantul de barbă dă de obicei rezultate bune.
 • Lipsa de spațiu : Unele persoane pot avea goluri neregulate sau lipsă de spațiu în anumite locuri. Mulți bărbați nu sunt mulțumiți de această situație. Scopul este de a oferi un aspect omogen în zona feței cu ajutorul transplantului de păr.
 • Persoanele transsexuale pot dori o imagine bărboasă în zona feței.
 • Transplantul de barbă pentru cicatrici și cicatrici de arsuri: Pot exista cicatrici în zona feței. Cicatricile pot fi acoperite cu ușurință cu transplantul regional.

Cum se face transplantul de barbă?

Putem analiza operațiunea în 3 etape.

 1. Înainte de operațiune : Înainte de transplant, medicul examinează pacientul. Trebuie să se verifice dacă zona donatoare este suficientă. Dacă pacientul are pierdere de păr și are în vedere transplantul de păr, nu este corect să se ia mai multe grefe. La finalul examinării medicului, dacă se consideră că este potrivit pentru operație, se stabilesc prin desen zonele care urmează să fie transplantate. Dacă persoana este prea emoționată, se pot administra tranchilizante.
 2. Colectarea de grefe: Perii de păr sunt, în general, folosiți ca zonă donatoare. În cazul în care există o raritate regională, numărul de grefe necesare nu va fi mare. În acest caz, se poate realiza și transplantul de barbă la barbă. Numărul determinat de grefe este colectat din zona donatoare. Această etapă se realizează cu metoda FUE. După anestezie locală, grefele vor fi îndepărtate una câte una cu metoda FUE.
 3. Procesul de transplant : Acum este timpul să transplantăm grefele colectate. Pacientul este sfătuit să ia masa de prânz înainte de transplant. Mai întâi, se aplică anestezie locală pe zonele care urmează să fie transplantate în zona feței. După anestezie, grefele vor fi plasate în zona feței. Putem examina etapele în 3 articole.
 • Metoda Dhi . Firele de păr prelevate cu ajutorul unui stilou implanter sunt transplantate în zona feței. Considerăm că cea mai precisă metodă de transplant de barbă este tehnica dhi.
 • Stick and Place : Se face o gaură cu un ac și se plasează o rădăcină. Aceasta este, de asemenea, o metodă potrivită. Costul este scăzut, dar este o metodă mai lentă.
 • Metoda canalului : În primul rând, se fac găuri atât de multe cât numărul de grefe și apoi rădăcinile sunt introduse în găuri. Această metodă are multe dezavantaje. Noi nu preferăm această metodă.

Este dureros transplantul de barbă?

Se spune pe multe site-uri de internet că transplantul de barbă este nedureros. Acest lucru nu este absolut deloc adevărat, operația este de obicei dureroasă. Durerea este resimțită atunci când se aplică anestezia în zona feței. Această durere este puțin mai mare decât cea provocată de anestezia aplicată în zona părului. Pentru cei care au un prag scăzut al durerii, se pot folosi pompe de anestezie de ultimă generație. Aici nu există niciun ac. Anestezia este aplicată sub piele cu ajutorul unei pompe presurizate. În acest fel, durerea poate fi redusă semnificativ.

Transplant de barbă în Turcia

În ultimii ani, interesul pentru transplantul de barbă a crescut în Turcia. Mulți oameni din întreaga lume, în special din țările arabe, preferă Turcia pentru această procedură. Motivul pentru acest lucru sunt prețurile accesibile și rezultatele de succes. Istanbul și Antalya sunt cele mai preferate orașe din Turcia pentru această procedură.

Dacă vă gândiți la această operațiune în Turcia, vă recomandăm să luați în considerare câteva criterii.

 • Valoarea de marcă a clinicii și a medicului pe care îl alegeți: Nu uitați că transplantul de barbă este o procedură chirurgicală care este foarte greu de returnat. Există, de asemenea, posibilitatea să vă confruntați cu un rezultat nereușit. Pentru aceasta, fiabilitatea clinicii pe care o alegeți este foarte importantă. Asigurați-vă că faceți cercetări cu privire la clinică și la medic. Asigurați-vă că examinați rezultatele. Pentru aceasta, Internetul și site-urile de forumuri vă vor ajuta. Decideți după ce citiți comentariile.
 • E vreun doctor? : Din păcate, nu există un medic în majoritatea procedurilor de transplant de păr din Turcia. Acest lucru înseamnă costuri ieftine. Cereți întotdeauna un medic. Medicul care va efectua operația are calitatea de membru internațional (cum ar fi ISHRS, ABHRS, IAHRS)?

Un transplant de barbă arată natural?

Unghiurile corecte sunt foarte importante în cadrul operațiunii. Direcțiile bărbiei faciale și ale părului de sub bărbie sunt diferite. Dacă unghiurile nu sunt deschise corect, va exista o imagine nefirească și proastă. Este mai ușor să obțineți unghiurile corecte cu metoda stiloului implanter. Firele de păr de pe bărbie, obraz și gât au propriile direcții. Ar trebui să se acorde atenție acestor direcții. Părțile exterioare ale zonei de transplant trebuie să fie formate din rădăcini unice.

Unde este cel mai bun centru de transplant de barbă?

Recomandăm ca persoanele care iau în considerare transplantul de barbă să ia în considerare următoarele criterii.

 • Experiența medicului : Nu este o muncă simplă. Veți trăi cu părul transplantat toată viața. Faceți cercetări cu privire la medicul care va efectua procedura. Căutați informații despre medic pe platforme internaționale și naționale. Investigați experiența sa în acest domeniu.
 • Ce metodă va fi utilizată pentru operațiunea dumneavoastră? Am afirmat că metoda dhi sau metoda stick and place ar fi mai potrivită pentru transplantul de barbă. Motivul se datorează importanței unghiurilor de plasare a rădăcinilor în zona feței.
 • Informații suficiente înainte de operațiune și asistență ulterioară: Trebuie să vi se ofere în prealabil informații suficiente cu privire la toate tipurile de aspecte. De asemenea, stabiliți cu prioritate locurile în care să fiți sigur că vi se poate oferi un sprijin adecvat după plantare.
 • Înainte și după rezultate : Asigurați-vă că rezultatele care vă sunt prezentate au fost realizate de către clinică. Solicitați să vedeți o mostră vie, dacă este necesar.

Procesul după transplantul de barbă

 • Nu există restricții speciale în perioada de după transplant. Vă puteți continua activitățile zilnice. Vă recomandăm să evitați lumina excesivă a soarelui.
 • Nu purtați gulere de gât strâmte în prima săptămână – 10 zile. Vă recomandăm să purtați haine cu nasturi sau haine care sunt ușor de pus și de dat jos.
 • În cele câteva zile după transplantul de barbă, trebuie acordată atenție în special poziției de somn. Trebuie avut grijă să dormiți pe spate, nu pe față. În caz contrar, pot apărea leziuni din cauza contactului zonei transplantate cu perna etc. în timpul somnului. Din cauza frecării, rădăcinile transplantate pot fi deplasate sau rădăcinile pot fi deteriorate.
 • Pentru a elimina riscul de traumă în primele zile, evitați mișcările sportive care necesită exerciții grele. Vă recomandăm să evitați.
 • Este posibil să existe o umflătură pe față timp de câteva zile după operație. Acest lucru este complet normal. Va dispărea de la sine.
 • Rădăcinile încep să se instaleze după plantare. Perioada critică este între primele 48-72 de ore. După 1 săptămână și 10 zile, rădăcinile sunt complet atașate.
 • Durere în zona transplantată: La urma urmei, ați suferit o intervenție chirurgicală minoră. Este posibil să existe durere în zona facială după transplant. Nu vă faceți griji. Aceasta poate fi controlată cu analgezice simple.
 • Scuturarea șocurilor după transplant: Aceasta este o situație normală la care ne așteptăm. Grefele transplantate pot să se desprindă după 15-20 de zile. Acest lucru este complet normal. Aceste rădăcini încep să crească din nou între 4-6 luni, nu este o situație de care să vă faceți griji.
 • Păr încarnat: La 1 lună după transplant, unele rădăcini pot avea fire de păr încarnate. Nu vă faceți griji dacă nu sunt prea mulți, vor dispărea de la sine.

Când are loc prima spălare după transplantul de barbă?

Spălarea se poate face a doua zi după transplant. Unii medici interzic spălarea timp de 3-5 zile după transplantul de barbă. Noi nu suntem de acord cu această opinie. Spălarea va fi mult mai ușoară decât cea a părului. Puteți spăla zona transplantată la cel puțin 24 de ore după transplant. Puteți chiar să faceți singur acest proces de spălare. Vă puteți spăla de mai multe ori într-o singură zi. După prima spălare, veți vedea clar crustele din zona transplantată. Vă recomandăm să faceți baie cu apă caldă, cu presiune scăzută, în primele zile.

Cât timp durează vindecarea transplantului de barbă?

Va exista o perioadă de roșeață care va dura aproximativ o săptămână după operație. Roșeața apare la rădăcinile rădăcinilor transplantate. La sfârșitul unei săptămâni, crustele din zona de transplant se vor desprinde, iar roșeața se va reduce. După a 10-a zi, roșeața dispare complet. Această perioadă poate fi mai lungă la persoanele cu pielea deschisă la culoare. Perioada de vindecare se va încheia în 10 zile. La sfârșitul celor 10 zile, crustele ar trebui să se desprindă complet. În timpul perioadei de vindecare, pot apărea mâncărimi în zona transplantată. În mod absolut nu trebuie să vă mâncărimiți. Dacă există mâncărimi prea mari, consultați medicul. După ce crustele sunt complet îndepărtate, vă puteți întoarce cu ușurință la locul de muncă.

Când se face primul ras după însămânțare?

După operație, puteți face primul bărbierit în 10-15 zile.

O barbă transplantată cade?

Ca și în cazul transplantului de păr, barba suferă o cădere de șoc după transplant. Căderea de șoc este o situație normală la care ne așteptăm. Barba transplantată poate cădea după 15-20 de zile. Aceasta este o situație complet normală. Rădăcinile vărsate încep să crească din nou între 4-6 luni. Căderea de șoc nu este o situație de care să vă faceți griji.

 

Atâta timp cât grefele de barbă sunt puternice, rădăcinile transplantate nu cad și cresc.

Care sunt efectele secundare ale transplantului de barbă?

Transplantul de barbă efectuat în conformitate cu regulile nu are efecte secundare și riscuri. Cel mai nedorit aspect este lipsa aspectului natural.

Poate apărea un aspect nenatural din cauza rădăcinilor plasate în unghiuri greșite și a găurilor mari. Unghiurile corecte și inciziile foarte subțiri sunt esențiale pentru un aspect natural. În cazul în care găurile sunt mari, poate exista o creștere nefiresc de abruptă a părului. Pot exista crestături în partea de jos a pielii sub forma unei umflături. Prin urmare, transplantul trebuie făcut cu vârfuri fine. Controlul adâncimii trebuie să fie bine ajustat atunci când se face transplantul la cei cu foliculii de păr lungi. Rădăcinile abrupte plasate în unghiuri greșite pot fi îndepărtate una câte una prin metoda FUE. Pot exista creste în partea de jos a bărbii sub forma unui nodul. Aceasta poate fi observată mai ales la cei cu foliculii de păr groși și lungi. Controlul adâncimii trebuie să fie bine ajustat atunci când se face transplantul la cei cu foliculii de păr lung.

Când crește barba transplantată?

Am afirmat anterior că este posibil să existe o pierdere de șoc după transplantul de barbă. Creșterea acestor fire de păr care cad odată cu șocul este de 4 luni ca la păr. Acesta începe să crească din luna a 4-a. În general, rezultatele se obțin în 8-9 luni.

La ce vârstă se efectuează transplantul de barbă?

Nu există o restricție de vârstă pentru transplantul de barbă. În cazurile datorate unor motive hormonale, ar trebui să se aștepte ca echilibrul hormonal să se stabilească complet. Ar fi corect să se aștepte până la vârsta de 24-25 de ani, chiar și în cazul bărbii complete. Mai ales înainte de vârsta de 21 de ani, această procedură nu este corectă în opinia noastră. În cazul în care nu există niciun răspuns la tratamentele medicale, opțiunea chirurgicală poate fi luată în considerare ca soluție definitivă. Nu există nicio restricție de vârstă pentru transplanturile care necesită revizuirea cicatricilor, cum ar fi arsurile și accidentele rutiere.

Câte grefe sunt transplantate în transplantul de barbă?

Numărul de rădăcini care urmează să fie transplantate va varia în funcție de nevoile persoanei. Numărul de grefe necesare pentru transplant poate depăși 4.000 la o persoană care este complet lipsită de rădăcini. În cazul cicatricilor regionale, cum ar fi arsurile, chiar și 200-300 de grefe pot fi suficiente, în funcție de dimensiune. Nu este corect să se transplanteze un număr mare de grefe într-o singură ședință în transplantul de barbă. În loc să transplantăm în număr exagerat, ar fi logic să transplantăm în număr mic și să planificăm o a doua ședință în caz de succes.

Dacă ne uităm la numărul adecvat de grefe în funcție de regiune;

 • Păr în zona mustaței 300-1000
 • Zona obrazului (fiecare zonă a obrazului) 1000-1500
 • Zona preferată (fiecare zonă preferată) 300-350
 • Zona bărbiei (aspect de cioc) 500-800 de grefe vor fi suficiente.

 

Cât durează un transplant de barbă?

Transplantul de barbă este o procedură dificilă și supărătoare. Pe măsură ce numărul de grefe crește, durata crește și rezistența persoanei poate fi frântă. Durata va varia în funcție de numărul de grefe. O operație cu 2000 de grefe va dura în medie 6-7 ore. Ar fi mai corect să împărțim o operație de 4000 de grefe în 2 zile.

Există cicatrici după transplantul de barbă?

Canalele trebuie să fie deschise cu vârfuri foarte fine. Noi preferăm metoda stiloului pentru transplantul de barbă și folosim vârfuri de 0,6-0,8 mm. În cazul transplantului cu aceste vârfuri fine, nu există nicio cicatrice vizibilă la finalul procedurii chirurgicale. Dacă procedura este efectuată cu vârfuri mai groase, este posibil să existe o cicatrice.

Este Caiz să crească o barbă?

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le primim este dacă transplantul de barbă este permis / păcătos. Cu siguranță nu suntem destinatarii acestei întrebări și nu răspundem la această întrebare. Noi suntem parte a acestei probleme și facem transplant. Vă recomandăm să cercetați această problemă din surse precum diyanet, pe care o veți citi în funcție de credința voastră religioasă, sau să consultați o persoană în ale cărei cunoștințe religioase aveți încredere.

Cum de a umple golurile din barbă?

Pot exista lacune din cauza unei boli, cum ar fi ruperea bărbii. Sau poate să nu se datoreze niciunui motiv. Cea mai bună metodă de soluție pentru umplerea acestor lacune este transplantul de barbă.

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Transplantul de păr la femei

Transplantul de păr la femei a devenit destul de frecvent, în special după introducerea metodei FUE. De fapt, căderea părului la femei este observată intens la o rată apropiată de cea a căderii părului la bărbați. S-a stabilit că 25-30% dintre femei se confruntă cu pierderea părului în anumite etape ale vieții lor. Cu toate acestea, deoarece linia părului din față este de obicei păstrată, problema căderii părului nu este de obicei observată în stadiile incipiente.

Doi din fiecare 3 bărbați de peste 30 de ani au mai mult sau mai puțin probleme de cădere a părului. Prin urmare, căderea părului la bărbați este, de asemenea, acceptată de societate. Cu toate acestea, căderea părului la femei nu este acceptată de societate. Prin urmare, efectele psihologice ale căderii părului sunt mai frecvente la femei. Unele femei camuflează căderea părului cu diferite stiluri, cum ar fi vopseaua sau peruca. Așadar, sunt femeile la fel de bune candidate pentru transplantul de păr ca și bărbații? Nu este foarte posibil să se răspundă afirmativ la acest lucru. Cu toate acestea, cu ajutorul tehnicilor moderne de transplant de păr, rata de succes a transplantului de păr la femei este, de asemenea, în creștere.

Cum se efectuează transplantul de păr la femei?

Transplantul de păr pentru femei se realizează, în general, în două moduri. Acestea sunt

 • Îngroșarea părului rar: Transplantul cu metoda stiloului este cea mai ideală soluție.
 • Înaintarea liniei frunții în retragere: Se numește procedura de îngustare a frunții. În procesul de transplant de păr pe frunte, este necesar să se creeze o linie de păr corectă de tip feminin.

Cauzele pierderii părului la femei?

Aproximativ 10% dintre pacienții noștri care se adresează la noi cu plângerea de căderea părului sunt femei. De ce apare căderea părului la femei? Ce este căderea părului de tip feminin? Să vedem acum răspunsurile la întrebările noastre.

 

 1. Regresia părului la femei: Nu există pierdere de păr și sunt bune candidate pentru transplantul de păr. Origine genetică.
 2. Sarcina și menopauza: În general, căderea părului în timpul sarcinii este temporară. Părul pierdut poate reveni după naștere. Căderea părului în timpul menopauzei este, de obicei, permanentă.
 3. Căderea părului indusă de stres
 4. Căderea sezonieră a părului: Poate fi observată mai frecvent, în special primăvara și toamna. Este de obicei reversibilă.
 5. Medicamente contraceptive
 6. Sindromul ovarelor polichistice: Este una dintre cele mai frecvente boli feminine. De asemenea, provoacă și căderea părului.
 7. Tulburări nutriționale și deficiențe de vitamine: Căderea părului din cauza deficienței de vitamine și minerale din cauza malnutriției
 8. Căderea părului din cauza cicatricilor chirurgicale, cum ar fi traumatisme, accidente de circulație, arsuri, lifting facial. Scopul este de a acoperi sau camufla aspectul neplăcut din punct de vedere cosmetic.
 9. Căderea regională a părului din cauza unor boli cum ar fi tegumentul inelar
 10. Tratamente chimioterapeutice legate de cancer
 11. Subțierea congenitală a părului
 12. Produse cosmetice utilizate în mod incorect.

Alopecia androgenetică :

Este o cădere de păr de tip masculin. Femeile sunt, în general, candidați potriviți pentru transplantul de păr. Ca și la bărbați, părul din zona esne, numită zona donatoare, este puternic. Și este rezistent la căderea părului. În acest tip de cădere a părului, nivelul total de testosteron din sânge este ridicat.

Probleme hormonale și metabolice (cum ar fi anemia, tulburări tiroidiene – gușă etc.). Tratamentul medical pentru cauza respectivă este mai rațional. În primul rând, trebuie încercat un tratament medical și orientat spre cauză. Transplantul de păr nu este soluția potrivită. Transplantul de păr ar trebui să fie considerat ca ultima opțiune în cazul celor care nu pot obține rezultate în urma tratamentului medical și orientat spre cauză.

Prin urmare, o parte din căderea părului la femei poate fi tratată prin metode medicale.

Scala Ludwig este utilizată pentru a evalua pierderea părului la femei. În consecință, dacă evaluăm tipul de cădere a părului;

– Tipul 1: Există o ușoară subțiere. Există o ușoară subțiere generalizată. Linia părului din față poate fi camuflată.

– Tipul 2: Există o subțiere moderată. Linia părului din față este păstrată. Există o cădere moderată a părului din partea de sus spre centru.

– Tipul 3: Există o subțiere severă. Linia părului din față este distorsionată. Subțierea și rarefierea părului este în stadiu avansat.

Testele cerute înainte de transplantul de păr la femei

Dacă ne uităm la examinările generale care pot fi efectuate înainte de a decide asupra transplantului de păr la femei;

 • Hemogramă (sânge integral)
 • Capacitatea de legare a fierului și a fierului
 • Nivelurile T3, T4, TSH
 • Alte teste hormonale ginecologice
 • Ecografie tiroidiană
 • Nivelul de zinc din sânge,
 • Sunt necesare investigații, cum ar fi nivelul total de testosteron.

Pot femeile să facă transplant de păr? Pot femeile să facă transplant de păr?

Pot femeile să facă transplant de păr? Înainte de a lua o decizie privind transplantul de păr la femei, trebuie examinate în detaliu cauzele căderii părului. Este mai corect să se decidă asupra transplantului de păr pentru femeile cu căderea părului de tip masculin. Cu toate acestea, situația se schimbă dacă există probleme metabolice, cum ar fi tulburările de troită și anemia. În primul rând, este necesar să se trateze boala care provoacă pierderea părului. Credem că nu ar fi foarte corect să aplicăm transplantul de păr femeilor aflate în această situație. Rata de succes va fi scăzută. Ar fi mai bine să direcționați persoana către tratamentele medicale ale acestor boli mai întâi.

În determinarea căderii părului androgenic, nivelul total de testosteron din sânge este un criteriu important la femei. Pe scurt, putem spune că femeile cu un nivel ridicat de testosteron total vor fi mai potrivite pentru transplantul de păr.

Examinarea fizică este, de asemenea, importantă. Rezultatele transplantului de păr la femeile al căror păr din zona donatoare este puternic și nu cade sunt destul de satisfăcătoare. Din același punct de vedere, femeile cu anemie și tulburări tiroidiene au, de obicei, o subțiere comună a părului. Cu alte cuvinte, așa cum există o subțiere a părului în regiunile din față și de mijloc, există o subțiere a părului și o slăbire a acestuia în părul din zona donatoare. Prin urmare, transplantul de păr la femeile aflate în această situație nu va da un rezultat satisfăcător.

Femeile care sunt purtătoare cronice (cum ar fi HIV – SIDA, hepatita B, hepatita C) nu reprezintă un obstacol în calea transplantului de păr. În cazul în care operația de apendicită și operația pe creier sunt efectuate la o femeie care este pozitivă la hepatita B, transplantul de păr este, de asemenea, posibil. În primul rând, trebuie verificat dacă astfel de boli se află în perioada activă. Nu este corect să se efectueze doar în perioada în care boala este activă.

În cazul tipurilor de cădere a părului la bărbați, chelia completă apare după subțiere și subțiere. În cazul căderii părului la femei, apar subțierea părului și căderea parțială a părului. Nu există nicio restricție de vârstă pentru transplantul de păr la femei. Acesta poate fi realizat cu ușurință la cele care au o stare generală bună de sănătate, dacă sunt potrivite pentru transplant.

Planificarea transplantului de păr la femei

La femeile care sunt considerate potrivite pentru transplantul de păr, este necesar să se efectueze operația de transplant de păr în cadrul unei planificări adecvate. Înainte de toate, să precizăm că transplantul de păr la femei diferă de cel la bărbați.

 • Hairline Design

Designul artistic este necesar pentru femeile a căror linie de păr este trasă în sus și care doresc să o coboare. Linia părului la femei este foarte diferită de cea a bărbaților. În primul rând, medicul care va efectua operația trebuie să facă o planificare corectă în raport cu structura facială a femeii. Există diferențe semnificative între linia părului la bărbați și la femei. O planificare corectă a liniei părului (linia părului) este necesară pentru un aspect natural al transplantului de păr. Ca urmare a unei planificări necorespunzătoare, va apărea un aspect nenatural.

 • Îndepărtarea grefelor de păr

Rasarea parțială a zonei donatoare a gâtului și îndepărtarea grefelor prin metoda Fue.

O altă practică greșită este aceea de a rade complet părul femeilor până la numărul zero, ca la bărbați. Acest lucru nu este potrivit pentru stilul de viață al femeilor. În primul rând, numărul de grefe este calculat prin calcularea numărului de păr donator din zona donatoare.  Nu trebuie uitat că metoda de transplant de păr nebărbierit este esențială pentru femei. Ca și în metoda FUT, se rade o zonă în formă de bandă de 2x 10-15 cm2 în medie. În cazul în care zona donatoare este puternică, se pot obține mai mulți foliculi prin rasarea a două benzi. Grefele de păr sunt prelevate una câte una din zona rasă.

În funcție de densitatea părului din zona donatoare, se pot preleva 1000-2000 de grefe de păr din această zonă. Acest număr este numărul ideal care poate fi transplantat într-o singură ședință pentru transplantul de păr la femei. În cazul în care este necesar un număr mai mare de foliculi de păr, se poate planifica o a doua sesiune după o perioadă de 10-12 luni. Nu considerăm că este corect să prelevăm mai mult de 2000 de grefe într-o singură ședință.

 • Transplantul de grefe de păr

În procesul de transplantare a grefelor, zona care urmează să fie transplantată nu este rasă. În general, îngroșarea se realizează prin intrarea între foliculii de păr subțiri. În acest sens, în aplicațiile noastre, transplantul de păr poate fi efectuat la femei între firele de păr rarefiat prin metoda transplantului de păr dhi (tehnica stiloului). În opinia noastră, tehnica implanter pen este cea mai bună metodă de transplant de păr care poate fi aplicată la femei. Din păcate, denumirea acestei tehnici este cunoscută în țara noastră ca metoda de transplant de păr DHI, deși în mod incorect. Dar nu există o astfel de metodă ca DHI. Cu metoda stiloului implanter, femeile pot face cu ușurință transplantul fără a deteriora alt păr.

Lucruri de luat în considerare în transplantul de păr feminin

Cauzele căderii părului la femei sunt diferite de cele ale bărbaților. Prin urmare, există anumite situații care trebuie luate în considerare în procesul de transplant de păr.

 • În cazul transplantului de păr la femei, numărul de grefe care pot fi prelevate într-o singură ședință nu este la fel de mare ca la bărbați. Prin urmare, pot fi necesare două sau trei ședințe la intervale de aproximativ 1 an. Deși metoda FUT a fost abandonată, în unele cazuri, aceasta poate fi mai potrivită pentru transplantul de păr la femei.
 • Nu folosiți agenți chimici, cum ar fi gelul, spray-ul de păr aplicat pe păr înainte de operație.
 • În tratamentul căderii părului la femei sau în terapia de suport medical postoperator, medicamentele au o importanță redusă.
 • Vărsarea șocului după transplant este mai frecventă la femei decât la bărbați. Acest lucru se datorează structurii mai fine a firelor de păr feminine
 • Beneficiile tratamentelor de suport medical, cum ar fi mezoterapia și Prp, sunt mai benefice decât bărbații.
 • Deoarece părul este transplantat fără a se rade, confortul transplantului va fi destul de confortabil. De asemenea, recuperarea se va finaliza într-un timp mai scurt. Revenirea la viața normală sau întoarcerea la locul de muncă după transplantul de păr la femei este mult mai scurtă decât la bărbați. Mai ales dacă se realizează îngroșarea, ea se poate întoarce la munca normală chiar a doua zi. Deoarece atât zona donatoare, cât și zona transplantată vor fi camuflate, imaginea este absolut de neînțeles.
 • Vă recomandăm să nu vă vopsiți părul timp de 45 de zile după transplant.
 • Evitați lumina excesivă a soarelui și sauna timp de cel puțin o lună după transplant.
 • Transplantul de păr și transplantul de sprâncene pentru femei pot fi efectuate în cadrul aceleiași operații.

Perioada post-transplant de păr la femei

La femei, procesul după transplantul de păr este aproape la fel ca la bărbați. Deoarece transplantul va fi efectuat cu metoda neepilată, este necesar să fiți mai atenți atunci când spălați părul după transplant. Pentru că în timpul procesului de spălare a părului, se va aplica cremă de înmuiere pentru a înmuia cojile. Deoarece această cremă se va lipi de păr, trebuie să se acorde atenție procesului de spălare pentru a nu deteriora rădăcinile. De preferință, vă recomandăm ca prima spălare să se facă în locul unde aveți transplantul.

Deoarece operația se realizează printr-o tehnică semiprelucrată, fără bărbierit, perioada de recuperare este mai scurtă. La finalul operației, chiar și cicatricile cicatricale pot fi camuflate în așa măsură încât nu pot fi văzute. Recenzile celor care au făcut transplant de păr la femei sunt mult mai rar întâlnite pe site-urile forumurilor de transplant de păr decât la bărbați. Prin urmare, este mai puțin probabil să întâlnești pe internet exemple vii în ceea ce privește rezultatele înainte și după. Interesul celor cu tendințe transsexuale pentru transplantul de păr a crescut foarte mult în ultimii ani. La aceste persoane, este nevoie de arta medicinei pentru a crea linia părului.

Rezultatele transplantului de păr la femei

În articolul nostru, am menționat mai sus că nu ar fi corect să efectuăm transplant de păr la fiecare femeie. Dacă procedura este efectuată pe o femeie potrivită pentru transplantul de păr, rezultatul transplantului de păr va fi, de asemenea, de succes. Pentru a obține rezultatele dorite, este necesar să se completeze o perioadă de 1 an ca la bărbați. 7-8. În câteva luni, părul începe să se îngroașe și să se îngroașe. Există site-uri de forumuri interne și externe pentru a urmări rezultatele înainte și după transplantul de păr la femei. Puteți urmări rezultatele transplantului de păr la femei ale Dr. Hakan Doğanay pe Youtube și pe alte pagini de rețele sociale.

Întrebări frecvente

 • Cât de reușită este transplantul de păr la femei?

În cazurile de pierdere a părului, altele decât cele hormonale și metabolice, este evident că transplantul de păr la femei va da rezultate foarte bune.

 1. a) Căderea părului androgenic
 2. b) Femeile a căror linie a frunții este congenitală în spate și care nu se plâng de căderea părului
 3. c) Căderea locală a părului din cauza unor afecțiuni traumatice, cum ar fi accidente de circulație, cicatrici, arsuri, cicatrici chirurgicale

În aceste 3 grupuri, transplantul de păr la femei va da rezultate foarte reușite.

Este posibil să se trateze părul rar și rar la femei?

Cea mai mare parte a căderii părului la femei este sub formă de subțiere a părului. Cu metoda stiloului, se poate intra cu ușurință între părul rar și se poate face strângerea. În plus, transplantul nebărbierit este un avantaj aparte pentru femei.

Cine este cel mai bun medic de transplant de păr pentru femei?

Ar trebui să fie un medic care să vă poată oferi exemple vii cu rezultate înainte și după și de care să nu vă îndoiți în ceea ce privește sprijinul postoperator.

Înainte și după transplantul de păr la femei Cum pot avea acces la rezultate?

Din cauza reglementărilor legale, nu putem publica rezultatele înainte și după. Dacă ne contactați, puteți accesa imaginile care conțin rezultatele pacienților noștri autorizați.

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Transplant de păr pentru barbă

Transplantul de păr FUE a progresat rapid după anii 2000 până în prezent. În cazul în care zona păroasă este insuficientă, se realizează transferul din alte părți păroase ale corpului către zona păroasă. Cea mai frecvent utilizată metodă este transplantul de păr din barbă. Scopul principal aici este de a crește numărul și rezerva de păr care urmează să fie transplantat. Transplantul de păr de la barbă la coroană, care a început în 2008, a crescut considerabil în prezent. Conform statisticilor din clinica noastră, transplantul de păr din părul din barbă este efectuat la una din 5 persoane care se adresează la noi.

În plus, părul din barbă este mai gros decât alte fire de păr de pe corp, ceea ce reprezintă un avantaj în ceea ce privește acoperirea spațiului. Părul din barbă este o sursă excelentă în cazul unui donator insuficient. După barbă, preferăm transplantul de păr din părul de pe piept ca o a doua alternativă.

Numărul medicilor sau al centrelor care efectuează transplantul de păr din barbă în coroană este încă foarte mic. Acest lucru arată că procedura este mai dificilă și necesită cunoștințe tehnice. Centrul de transplant de păr AHD este unul dintre cele mai importante centre de transplant de păr din Turcia. Dr. Hakan Doğanay efectuează această procedură de mai bine de 10 ani (din 2009).

De ce transplant de păr în barbă?

Este posibil transplantul de păr din părul din barbă? Este posibil transplantul de păr din barbă? Se folosesc firele de păr din barbă în transplantul de păr? Deși astfel de întrebări se puneau foarte des în urmă cu 10 ani, nu prea mai întâlnim astfel de întrebări în anii actuali.

În special la pacienții cu o zonă de chelie mare, cum ar fi gradul 6 sau 7 pe scara Norwood, poate fi nevoie de 8.000-10.000 sau chiar de un număr mai mare de grefe de păr pentru a acoperi zona de chelie. Este imposibil de extras un număr atât de mare de grefe de păr din zona cefei. Extragerea unui număr inutil de mare de grefe de păr de pe ceafă perturbă grav integritatea zonei de ceafă. Clinica noastră primește multe cazuri care au făcut transplant de păr, dar de data aceasta pentru a corecta aspectul neplăcut al cefei. Prin urmare, în acest caz, adică în cazurile de insuficiență a donatorilor, părul de pe corp a venit în minte ca rezervă de rezervă. Părul din barbă, care este cel mai potrivit dintre acestea, a fost acceptat ca o metodă auxiliară importantă în transplantul de păr. Prin transplantul de păr din barbă, s-a înregistrat o creștere semnificativă a numărului de grefe care pot fi transplantate în zona de chelie.

Este, de asemenea, o soluție ideală pentru subțierea bărbii la persoanele care sunt apropiate de frecvența bărbii. De asemenea, este considerată o idee foarte bună pentru cei care se gândesc să se epileze din cauza excesului de păr din barbă. Firele de păr din barbă sunt, de obicei, grefe unice. Cu toate acestea, deoarece sunt mai groase decât alte fire de păr de pe corp, sunt foarte avantajoase în închiderea zonelor deschise sau în strângerea acestora. În comparație cu alte fire de păr de pe corp, firele de barbă au cea mai lungă fază anagenă. De asemenea, are și cea mai scurtă fază anagenă. Deci este mai rezistent la cădere. În plus, rata de creștere a părului de barbă este mai mare decât a altor fire de păr de pe corp.

Cum să transplantăm părul din barbă?

Atunci când începeți procedura de transplant de păr din barbă, este necesar să faceți mai întâi o planificare corectă. Situații cum ar fi densitatea și numărul de bărbi, ocupația, dacă persoana își rade barba în fiecare zi ar trebui să fie investigate cu o anamneză atentă. Nu ar fi corect să se ia un număr mare de grefe de barbă la o persoană care își rade barba în fiecare zi din cauza profesiei sau a stilului său de viață. Totuși, putem spune că suntem mai norocoși în ceea ce privește numărul de grefe de barbă la o persoană care își continuă viața cu barbă. La o persoană care își rade barba în fiecare zi, dacă se prelevează o cantitate mare și nu se face un aport omogen, posibilitatea de cicatrizare este mare. Atunci când se începe recoltarea de grefe din barbă, zona care urmează să fie recoltată este marcată și desenată. Apoi, această zonă este amorțită cu anestezie locală. Trebuie remarcat faptul că anestezia zonei bărbii este dureroasă.

 

Mai ales bărbia și zona de sub bărbie sunt foarte dureroase. În aplicațiile noastre, în loc de anestezie locală a întregii zone, considerăm că este mai corect să împărțim zona care urmează să fie recoltată în zone mici și să efectuăm o anestezie parțială. Apoi, grefele de barbă sunt prelevate una câte una cu metoda FUE pe care o aplicăm pe scalp. Firele de păr din barbă sunt îndepărtate una câte una prin metoda FUE cu micro motor sau manual. Pentru a putea îndepărta părul din barbă, un bărbat trebuie să aibă 1-2 zile de barbă. Cu alte cuvinte, persoana care va face un transplant de barbă nu trebuie să se radă în ziua respectivă. În aplicațiile noastre, nu am găsit nicio diferență între manual sau micro motor, de fapt, se poate spune că micro motorul este mai reușit.

Lucruri de luat în considerare atunci când îndepărtați părul din barbă

Trebuie preferată o diluție omogenă în zona bărbii. Dacă diluția nu se face omogen, pot fi observate urme ca o molie. Aceasta este o situație nedorită. Atunci când se prelevează grefe de barbă, ar trebui să se utilizeze pumni cu vârf fin, cum ar fi 0,7 mm. În plus, grefele de barbă sunt anatomic mai superficiale decât cele de păr. Acesta este situat la o adâncime medie de 2 mm. Prin urmare, grefele de barbă pot fi îndepărtate cu ușurință cu o intervenție mai superficială. Pe lângă medicul care recoltează grefele, poate fi necesar un personal auxiliar pentru a ajuta la întinderea pielii. După anestezierea zonei bărbii, poate exista o amorțeală în jurul limbii și al gurii care durează câteva ore și trece în câteva ore.

Nu considerăm că este corect să efectuăm transplantul de păr de barbă și transplantul de păr de ceafă în aceeași zi. De obicei, rezervăm o zi separată pentru transplantul de păr de barbă (a doua zi după transplantul de păr). Efectuarea în aceeași zi nu este corectă din punct de vedere al creșterii dozei de medicamente anestezice și al rezistenței generale a persoanei.

Transplantul de păr pentru barbă și trucuri

 • Ca zonă de barbă, preferăm mai ales zona gâtului, sub bărbie. Dacă nu este necesar, s-ar putea să nu fie foarte corect să cumpărăm barbă din zona feței de deasupra bărbiei. Noi preferăm ca zonă de barbă zona gâtului de sub bărbie. În cazul în care persoana lasă barbă, părul de barbă poate fi îndepărtat și din zona bărbii de deasupra bărbiei.
 • Nu ni se pare corect să efectuăm transplantul de păr din barbă și transplantul de păr în aceeași zi. De obicei, rezervăm o zi separată pentru transplantul de barbă la păr (a doua zi după transplantul de păr). Realizarea în aceeași zi nu este corectă în ceea ce privește creșterea dozei de medicamente anestezice și a rezistenței generale a persoanei.
 • Noi preferăm metoda pen (cunoscută sub numele de transplant de păr dhi) în transplantul de păr din barbă.

Avantajele transplantului de păr pentru barbă

Pentru un aspect mai dens, este ideal pentru a strânge între firele de păr rare. Mai ales dacă firele de păr sunt subțiri, acest avantaj este și mai mare.

Părul gros al bărbii este mai avantajos în ceea ce privește închiderea.

Părul puternic al bărbii este mai rezistent la pierderea de șocuri decât foliculii de păr.

La persoanele cu părul excesiv de dens din barbă, bărbieritul bărbii este mai ușor prin îndepărtarea omogenă a părului din barbă.

În regiunea vertexului, pe care o numim vertex, firele de păr din barbă sunt mai eficiente decât foliculii de păr.

A devenit practica noastră de rutină să folosim părul din barbă ca suport pentru foliculii de păr, în special la persoanele cu o deschidere largă, cum ar fi Norwood 6-7.

Nu este corect să semeni părul din barbă pe linia părului din față. Aceasta poate strica aspectul natural. Cel mai corect este să transplantați distribuindu-l omogen între firele de păr.

În zona bărbii, numărul firelor de păr aflate în faza Anagen (faza de construcție) este mult mai mare decât numărul firelor de păr Telogen și Catagen (faza de repaus și distrugere). Prin urmare, aderența firelor de păr transplantate în barbă și căderea de șoc sunt mai puțin frecvente decât foliculii de păr.

Procesul după transplantul de păr pentru barbă

Zona în care este îndepărtat părul din barbă se vindecă mult mai repede decât scalpul. Acest lucru se datorează faptului că adâncimea părului de barbă este mai superficială decât cea a părului. Pentru a preleva o grefă de păr prin metoda FUE, se intră la o adâncime de 3-4 mm. Pentru părul de barbă, o adâncime de 2 mm este suficientă. Aproximativ 4-5 dacă persoana dorește. După 10 zile, nu se mai vede nimic în zona bărbii. La persoanele cu pielea foarte deschisă la culoare, roșeața din zona bărbii poate continua o anumită perioadă de timp. Este posibil să nu fie necesar nici măcar să se folosească un șampon sau o soluție specială atunci când se spală zona bărbii. Chiar și spălarea cu apă curată după transplant va fi suficientă.

Rata de atașare a părului de barbă în regiunea vertexului este mai mare decât cea a părului normal. Firele de păr din barbă transplantate pot suferi o cădere șocantă, la fel ca și în cazul transplantului de păr. Dar această cădere de șoc este relativ mai mică decât cea a foliculilor de păr. Firele de păr transplantate din barbă încep să crească începând cu luna a patra. Un an trebuie să fie parcurs pentru a obține rezultatul dorit.

Câte grefe pot fi prelevate din barbă prin transplant de păr?

Răspunsul la această întrebare depinde de frecvența bărbii și de faptul dacă persoana își rade barba în fiecare zi. În ceea ce privește numărul, este posibil să se ia 5000 de grefe de barbă, precum și 500 de grefe de barbă. Noi am luat aproape 6000 de grefe de barbă la o singură persoană. Cred că acesta poate fi un record numeric în acest domeniu.

Există cicatrici în zona bărbii?

Va exista o cicatrice în zona bărbii? Trebuie spus că orice intervenție chirurgicală asupra pielii lasă o cicatrice mai mult sau mai puțin sigură. Ceea ce este important în zona bărbii este ca această cicatrice să nu fie o cicatrice incomodă atunci când este privită din exterior. O persoană care călătorește cu o barbă murdară nu va observa niciodată vreo cicatrice. În plus, atunci când grefele sunt prelevate omogen din întreaga zonă a bărbii, o anumită cicatrice nu este vizibilă. În plus, dacă grefele sunt prelevate cu înțepături cu vârfuri fine, cum ar fi 0,7 mm, posibilitatea apariției unei cicatrici este redusă considerabil. Persoanele de culoare neagră și persoanele cu culoarea pielii extrem de închisă pot avea cicatrici după transplantul de păr din barbă. La aceste persoane, transplantul de păr din barbă ar trebui fie efectuat mai atent și mai rar, fie ar trebui să se renunțe la această procedură.

Firele de barbă arată natural pe cap, nu curly?

Părul din barbă nu este folosit pentru a determina linia părului, adică linia din față. Cel mai bine este să îl folosiți ca strângere în regiunile din mijloc și din spate. Dacă doar părul din barbă este transplantat într-o anumită zonă, acesta poate rânji în aspect. Prin urmare, o distribuție omogenă a părului de barbă între grefele de păr transplantate va crea atât un aspect dens, cât și natural.

Transplantul de păr din barbă funcționează?

În cazul în care îndepărtarea bărbii și plantarea pe cap se face în conformitate cu regulile, aceasta deține o rată foarte mare. Rata noastră de succes în ceea ce privește rezultatele este destul de mare

Crește părul din barbă?

Așa cum crește în zona bărbii, crește nelimitat în zona păroasă. Părul de pe corp cu cea mai rapidă creștere este părul din barbă

Pentru cine este potrivit transplantul de păr din barbă?

Transplantul de păr de la barbă la coroană este potrivit pentru persoanele cu păr slab și insuficient la ceafă. Părul din barbă ar trebui să fie întotdeauna a doua alegere. În cazul în care se consideră că foliculii de păr care urmează să fie îndepărtați nu pot acoperi zona de chelie, ar trebui să fie luată în considerare ca o opțiune alternativă.

Poate o barbă să crească din nou din locul unde a fost îndepărtată barba?

Nu, nu se va întâmpla. Cel mai bine este să faceți o subțiere omogenă în zona bărbii.

Este dureros să transplantezi părul din părul din barbă?

Există relativ mai multă durere, în special în zona maxilarului. Durerea depinde mai ales de pragul de durere al persoanei. Nu există durere după anestezia locală.

Este străpunsă vena jugulară (artera) în timpul transplantului de păr din barbă?

Acest lucru nu este posibil din punct de vedere anatomic. Artera carotidă, pe care noi o numim vena jugulară, este cu 3 cm mai adâncă decât gâtul. Adâncimea introdusă pentru epilarea bărbii este de 2-3 mm. Deci, această posibilitate nu este posibilă.

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Transplant de păr din părul de pe piept

Transplantul de păr din părul de pe corp este una dintre metodele pe care le folosim în metoda FUE în cazul în care zona donatoare este insuficientă. Această metodă, numită transplant de păr de pe corp, înseamnă transferul unei cantități suficiente de păr de pe corp în zona de chelie. (Se folosește și termenul de transplant de păr BHT.) Problema chelirii este traumatizantă din punct de vedere psihologic, în special pentru bărbați. Importanța părului de pe piept a crescut considerabil în cazul tipurilor de cădere a părului androgenic cu păr insuficient pe ceafă. În cazul transplantului de păr FUE, depășirea capacității donatorului duce la întreruperea integrității zonei cefei. În acest caz, ne putem confrunta cu o situație precum ridicarea unui ochi în timp ce încercăm să facem o sprânceană. Prin urmare, nu ar fi corect să supraîncărcăm părul de pe ceafă. Cei care fac transplant de păr din părul de pe corp recurg la această procedură din cauza problemei capacității donatorului. Atunci, pieptul, barba și alte fire de păr de pe corp vin în prim-plan ca soluție. Transplantul de păr din părul de pe piept se realizează ca a treia metodă alternativă după păr și barbă.

Dezvoltarea metodei FUE în ultimii ani a adus în prim-plan transplantul de păr din părul de pe piept. Duritatea cutiei toracice creează un avantaj în îndepărtarea părului de pe piept prin metoda FUE în comparație cu alte tipuri de păr de pe corp. Așadar, cum se face transplantul de păr din părul de pe corp? Putem spune că suntem una dintre rarele clinici de transplant de păr care poate efectua cu succes această procedură. În general, o medie de 3-5% din aplicațiile de transplant de păr sunt realizate cu părul de pe piept.

Transplantul de păr din părul de pe piept (Avantaje și dezavantaje)

În primul rând, trebuie să precizăm că nu orice păr de pe corp este potrivit pentru transplantul de păr. Acesta nu este niciodată considerat ca fiind prima alegere.

 • Cel mai important criteriu pentru transplantul de păr din părul de pe piept este că părul de pe piept trebuie să fie gros și tare. În caz contrar, rata de deșeuri va crește în timpul îndepărtării părului de pe piept. În plus, firele de păr slabe și fără viață au șanse mici de supraviețuire în zona transplantată.
 • Părul de pe piept constă, de obicei, în grefe unice. Putem spune că este mai avantajos în transplantul de păr.
 • Faza anagenă a părului de pe corp este mai scurtă decât cea a părului de pe cap (cu excepția părului din barbă). Prin urmare, acestea sunt mai subțiri și mai scurte decât părul de pe cap. Părul de pe piept nu crește mai mult de 5-6 cm în medie.
 • În plus, faptul că părul de pe piept este ondulat în timpul perioadei de creștere este considerat mai potrivit pentru transplantul în regiunile din mijloc și din spate decât în regiunea din față.
 • Un alt avantaj al transplantului de păr din părul de pe corp este că cei care se supun acestei proceduri pot scăpa în acest fel de excesul de păr nedorit de pe corp. Pentru bărbații care suferă de calviție și se gândesc la transplantul de păr, dacă se gândesc la epilarea cu laser pentru a scăpa de excesul de păr de pe piept, le recomandăm să se gândească bine în ceea ce privește rezerva de rezervă. Mai ales la persoanele cu pierdere de păr de tip Norwood 5-6 7, părul de pe piept valorează aur în ceea ce privește rezerva de rezervă.
 • În plus, aceste cicatrici pot fi acoperite cu ușurință prin transplantarea părului de pe piept sau de pe barbă pe cicatricea FUT sau pe cicatrice.
 • Este o opțiune alternativă atunci când grefele de păr nu sunt suficiente pentru a corecta un transplant de păr eșuat. Părul mai subțire de pe corp este o opțiune bună pentru a atenua aspectul unui transplant de păr defectuos.
 • Părul de pe corp, cum ar fi părul de pe piept, abdomen, picioare și spate, crește într-un unghi mai oblic decât părul de pe scalp. Prin urmare, medicul care va îndepărta aceste fire de păr ar trebui să aibă o mare experiență în acest domeniu.

Ce fire de păr de pe corp pot fi folosite în transplantul de păr?

Când vine vorba de părul de pe corp, este normal să ne gândim la tot părul de pe corp. Așadar, care dintre acestea este potrivit.

 1. Părul din barbă (transplant de păr din barbă) Folosim părul de pe corp ca primă alegere în transplantul de păr. Am discutat acest lucru în detaliu în articolul nostru intitulat Transplantul de păr din barbă. Folosim părul din barbă la aproximativ una din 5 persoane.
 2. Transplantul de păr din părul de pe piept: Putem adăuga, de asemenea, părul abdominal și transplantul de păr de pe picioare.
 3. Părul de pe corp: Păr pubian și axilar, (zona genitală), păr pe spate, pe umeri și pe picioare: Practic, nu efectuăm transplanturi de păr din aceste fire de păr de pe corp. Este dificil de îndepărtat firele de păr din țesutul moale și are o rată mare de pierdere. Părul din umbra genitală poate fi folosit ca donator pentru transplantul de sprâncene. În ceea ce privește aplicarea transplantului de păr din părul de pe piept și din alte păruri corporale, Dr. Umar a obținut rezultate foarte bune în SUA în transplantul de păr de pe picioare.

Cum de a transplanta părul din părul pieptului?

În practică, nu există o diferență prea mare între epilarea cefei și epilarea pieptului. Se aplică anestezie locală. Epilarea corporală sub anestezie generală a fost efectuată foarte rar în lume. Noi nu am aplicat această procedură în clinica noastră. Noi efectuăm doar epilarea corporală sub anestezie locală. Dar există și un dezavantaj în acest caz.

Deoarece scalpul are anumite puncte nervoase anatomice, anestezia poate fi completată cu anestezie locală aplicată la doze mult mai mici. Cu toate acestea, în zona toracelui, aceste puncte anatomice nu sunt prezente în zonele superficiale. Prin urmare, este necesar să se anestezieze fiecare zonă care urmează să fie prelevată. Prin urmare, este evident că vor fi necesare doze mari de anestezie pentru a amorți o anumită zonă care urmează să fie selectată în cm2. Prin urmare, numărul de grefe mamare care pot fi prelevate zilnic nu va fi prea mare.

În părțile corpului, cum ar fi pieptul și picioarele, tensiunea numită turgescență este mai mică decât în regiunea capului. Din acest motiv, pielea subcutanată este umflată cu soluție salină atunci când se recoltează din părți ale corpului precum pieptul, picioarele și abdomenul. În caz contrar, este foarte dificil de îndepărtat grefele și crește posibilitatea de deteriorare a rădăcinilor. În plus, părul de pe corp are o adâncime de cel mult 3-4 mm. O persoană care este obișnuită să preleveze grefe de pe scalp poate avea dificultăți în prelevarea de grefe din părul de pe corp, iar rata de pierdere în rădăcinile corpului poate fi ridicată. În achizițiile făcute de un medic cu experiență, rata de pierdere este mult mai mică.

 

În aplicațiile noastre, prelevăm în medie 500-1500 de grefe de păr mamar într-o singură zi. Nu considerăm că este corect să depășim numărul de 1500 de grefe de păr mamar într-o zi. În cazul în care se intenționează să se preleveze mai mult păr mamar, ar fi mai bine să se împartă în mai mult de o zi, din punct de vedere al confortului operației și al sănătății pacientelor. În plus, în loc să amorțim întreaga zonă mamară deodată, ar fi mai logic să o amorțim împărțind-o în pătrate, parte cu parte.

În cazul în care este vizată epilarea sânilor sau a altor părți ale corpului, se recomandă utilizarea medicamentelor recomandate de medic pentru o anumită perioadă de timp înainte de operație. Cu această soluție topică, se urmărește creșterea perioadei anagene a părului din zona vizată.

După anestezie, nu există nicio diferență între îndepărtarea părului de pe corp și îndepărtarea grefelor de păr. Se poate folosi metoda cu micro motor sau manuală (transplant de păr FUE). Aici, este important să se acorde atenție unghiurilor părului de pe piept. În caz contrar, rata de risipă poate fi mare. Lungimea părului de pe piept este mai scurtă decât părul. Trebuie avut grijă să nu se meargă în profunzime atunci când se recoltează. În plus, se poate aplica soluție salină fiziologică sub piele pentru a facilita procedura. Obținem rezultate foarte bune cu tehnica de transplant de păr Dhi în transplantul de păr corporal. În plus, metoda FUE nebărbierit poate fi aplicată cu succes atunci când se transplantează părul din părul corporal.

Întrebări frecvente

Părul de pe piept crește nelimitat?

Părul de pe piept nu crește la nesfârșit ca părul de pe părul de păr și barbă. În general, părul de pe piept poate crește până la 5-6 cm

Este posibil să se transplanteze părul la cei care nu au păr?

Ar trebui să existe o proporție logică între lățimea zonei de chelie și numărul total de grefe care pot fi recoltate. În cazul în care foliculii de păr sunt insuficienți, se poate folosi alt păr de pe corp, cum ar fi părul de pe piept. Trebuie să decideți acest lucru împreună după examinarea medicului dumneavoastră.

Este transplantul de păr efectuat din zona pubiană?

Teoretic, transplantul de păr din zona fustei este posibil. Cu toate acestea, nu putem spune că obținem rezultate foarte pozitive în aplicațiile noastre. Uneori se poate realiza din zona genitală în cadrul unor proceduri care necesită un număr mic de grefe, cum ar fi transplantul de sprâncene pentru femei.

Este părul de pe piept permanent pentru toată viața?

Măsura de bază este următoarea. Dacă părul din zona donatoare este puternic și nu cade, nu va cădea nici în zona transplantată. Rata de supraviețuire pe viață a părului slab și fără viață de pe pieptul transplantat pe scalpul transplantat este scăzută.

Care este cantitatea maximă de păr de pe piept care poate fi îndepărtată?

Răspunsul la această întrebare este proporțional cu calitatea și densitatea părului de pe piept al persoanei. 3000-4000 de fire de păr de pe piept pot fi îndepărtate prin împărțirea în zile

Vor exista cicatrici în zona sânilor după extirpare?

Toate intervențiile chirurgicale lasă mai mult sau mai puțin cicatrici pe piele. Nu ar fi corect să spunem că nu există cicatrice. Important aici este să se facă un aport omogen și echilibrat.

Ce trebuie făcut înainte de transplantul de păr din părul de pe corp?

Aplicarea minoxidilului în zona pieptului, bărbieritul zonei pieptului cu un aparat de ras începând cu 1 lună înainte de operație poate ajuta medicul să selecteze părul puternic de pe piept.

Va crește tot părul de pe piept transplantat?

Nu, nu, nu, nu. Nu ar fi corect să spunem că toate ies la iveală. Din păcate, adaptarea părului de pe piept la scalp nu este sută la sută. În plus, cel mai important criteriu aici este calitatea părului de pe piept.

Cât timp este nevoie pentru ca zona sânului să se vindece?

Nu există nicio diferență față de vindecarea clasică a rănilor. Aceasta se vindecă complet în medie într-o săptămână.

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Ce este transplantul de păr nebărbierit?

Este un transplant de păr aplicat fără a tăia părul. Aplicația efectuată fără a rade tot sau o parte din păr se numește transplant de păr neepilat. Ideea transplantului de păr fără a rade sau tăia părul este foarte atractivă pentru cei care iau în considerare transplantul de păr. În plus, multe persoane care doresc să facă transplant de păr nu vor ca ceilalți să înțeleagă că transplantul de păr se realizează chiar și în primele zile.

În metoda clasică FUE, întregul cap este ras astfel încât părul să fie de 1 milimetru, adică numărul zero. În metoda nebărbierită, se elimină întregul proces de bărbierit. În literatura de specialitate internațională, aceasta se numește transplant de păr netăiat sau nebărbierit. Putem spune cu ușurință că, în ceea ce privește transplantul de păr nebărbierit, Turcia este înaintea lumii. În America și Europa, se mai numește și (U-FUE – FUE nedetectabil).

Odată cu dezvoltarea operațiilor FUE, așteptările persoanelor care iau în considerare transplantul de păr au crescut și mai mult, iar evoluțiile privind confortul operației au progresat rapid. Transplantul de păr neepilat este una dintre aceste evoluții.

Cine poate face transplant de păr cu metoda nebărbierit?

În zilele noastre, oamenii pun întrebări cum ar fi dacă aveți transplant de păr nebărbierit, este posibil, este posibil să transplantați fără să vă radeți, este transplantul de păr posibil fără a tăia părul mai frecvent în cercetarea privind transplantul de păr. A fost o aplicație foarte eficientă în ceea ce privește viața de afaceri zilnică a oamenilor. Din păcate, mulți oameni au stat departe de transplantul de păr din cauza acestui proces de ras. Ideea de a reveni la viața socială și la viața de afaceri cât mai curând posibil a crescut cererea de operații de transplant de păr cu părul lung. Tehnica părului netăiat are acum un loc foarte important în aplicațiile noastre de transplant de păr.

În primul rând, trebuie remarcat faptul că nu toate persoanele care vor face transplant de păr sunt potrivite pentru metoda nebărbierită.

8 candidați potriviți pentru transplantul de păr nebărbierit

 • Bărbați cu cerințe scăzute de grefă, cum ar fi Norwood 2-3: Până la 2000 de grefe pot fi transplantate cu ușurință fără a tăia părul.
 • Cei care iau în considerare transplantul de păr cu metoda pen (transplant de păr dhi)
 • Transplanturi de păr pentru femei
 • Una dintre cele mai ideale aplicații ale FUE nebărbierite este transplantul de sprâncene.
 • Plantarea în regiunea vertex-curbură
 • Bărbați cu o lungime a părului de pe ceafă de cel puțin 8-10 cm.
 • Pentru cei cu părul subțire care vor fi supuși unui transplant de păr prin strângerea părului
 • Metoda nebărbierită poate fi considerată, de asemenea, o alternativă pentru cei care au o a doua sau a treia operație de ședință.

Cele 8 grupuri de mai sus sunt candidații ideali pentru transplantul de păr nebărbierit. Este posibil ca această metodă să nu fie foarte potrivită pentru bărbații care au nevoie de un număr mare de grefe și pentru cei care iau în considerare transplantul de păr prin metoda canalului. Așadar, să examinăm modul în care se realizează transplantul de păr nebărbierit și metodele de aplicare a acestuia. Acest transplant poate fi aplicat cu mai multe metode diferite.

Cum se face transplantul de păr nebărbierit? Care sunt metodele?

Putem examina pe scurt metodele de transplant de păr nebărbierit în 3 grupuri separate. Acum să aruncăm o privire asupra acestor metode.

 1. Zona donatoare este parțial rasă, iar zona care urmează să fie transplantată nu este rasă:

Este una dintre cele mai frecvent aplicate metode. Zona donatoare este parțial rasă.  Pentru această aplicație, părul din zona donatoare trebuie să fie lung. Lungimea părului din zona cefei trebuie să fie de cel puțin 8-10 cm. În zona cefei, una sau două zone sunt rase ca în cazul transplantului de păr normal, cu o medie de 2×10-15 cm. Procesul de radere este același în cazul metodei de transplant de păr FUT. Foliculii de păr sunt îndepărtați unul câte unul din această zonă tăiată, așa cum facem în procedura FUE normală. Părul rămas în partea superioară a zonei rase va acoperi și camufla zona rasă datorită unghiurilor sale orizontale. Astfel, rănile care vor apărea din cauza bărbieritului și a îndepărtării grefelor în zona donatoare a persoanei nu vor fi înțelese nici măcar în prima zi. Această aplicație este destul de dificilă în metoda canalului, dar transplantul de păr poate fi realizat mult mai ușor în metoda dhi.

Din 2009, aplicăm în mod obișnuit această aplicație în transplantul de păr, în special pentru femei.  Cu această metodă, pot fi prelevate până la 2000 de grefe de păr într-o singură ședință. În imaginile de mai jos, puteți vedea exemple de aplicații parțial rase. În cazurile care necesită un număr mai mare de grefe, transplantul poate fi efectuat cu această metodă de 2-3 ori, cu un interval mediu de 1 an.

 1. Aplicație completă Unshaven:

Zona donatoare nu este rasă în niciun fel. Cu ajutorul unor perforatoare speciale FUE, grefele sunt introduse între firele de păr, iar rădăcinile sunt îndepărtate una câte una. Este o aplicație foarte dificilă și de lungă durată. Într-o singură ședință pot fi prelevate maximum 500-700 de grefe. Nu se aplică foarte mult în practică. În această metodă, foliculii de păr sunt luați cu ajutorul unor pumni FUE special concepuți. Această aplicare se poate face doar manual. Această aplicație nu poate fi realizată cu metoda cu micro motor. Poate fi aplicată în cazurile cu nevoie foarte mică de grefe. Este mai frecvent cunoscută sub denumirea de transplant de păr FUE cu păr lung. În această aplicație, există posibilitatea ca grefele să fie deteriorate în timpul recoltării. Deoarece va exista o pierdere de șoc în păr în perioada de 15 – 45 de zile după operație, grefele transplantate vor cădea în continuare, chiar dacă sunt lungi.

 1. Zona donatorului epilată, zona de transplant neepilată

Este o metodă care trebuie preferată în cazurile care necesită un număr mare de grefe. Zona donatoare este complet rasă și este posibil să se obțină un număr mare de grefe de pe o suprafață mare. Zona care urmează să fie transplantată nu este rasă sau poate fi scurtată la 2-3 cm. Este posibil să se obțină 4000-5000 de grefe din zona donatoare într-o singură ședință, ca în cazul procedurii normale rasate. Este o metodă ideală pentru îngroșarea părului rar.

În acest fel, în cazul transplanturilor efectuate prin metoda canalului, părul lung care nu este ras poate fi deteriorat în timpul transplantului. Cu toate acestea, transplantul de păr cu metoda stiloului este foarte potrivit pentru această aplicație, fără a rade părul. Acest tip de transplant de păr fără a rade părul este preferat mai ales nu de cetățenii turci, ci de străinii care vin din străinătate. În general, pacienții turci solicită ca, în cazul în care zona cefei să fie rasă complet, să fie rasă și zona frontală și a coroanei.  În imaginea de mai sus, puteți vedea o aplicație în care zona donatoare este complet rasă, iar zona de transplant este nebărbierită. Zona vertexului este foarte potrivită pentru procedurile de transplant de păr și de strângere a părului.

În cazul metodei nebărbierite, celelalte proceduri, în afară de rasul părului, sunt aceleași ca în cazul metodei FUE normale. Crearea liniei părului, recoltarea grefonului, anestezia zonei de transplant și procedurile de transplant sunt aceleași.

De ce să razi părul?

În cazul transplantului de păr FUE normal, părul trebuie ras la numărul zero (0), astfel încât părul să aibă o lungime de 1-2 milimetri. Acest lucru este aproximativ echivalent cu o lungime de 2-3 mm. În operația FUE, grefele sunt îndepărtate din zona donatoare în două moduri, prin micro motor sau prin aplicare manuală. În ambele moduri, părul trebuie să fie tuns scurt pentru a îndepărta grefele într-un mod robust și confortabil.  În acest fel, pot fi îndepărtați până la 5000-6000 de foliculi de păr din zona donatoare, în funcție de capacitatea de donare a persoanei. Desigur, nu este posibil să se ajungă la acest număr în 1 ședință în cazul transplantului de păr neepilat.

Metoda Unshaven și transplantul de păr DHI (metoda Pen)

Transplantul de păr fără rasul părului a devenit o aplicație populară datorită avantajelor sale ca alternativă la transplantul de păr FUE clasic. În special în metoda canalului, părul lung în timpul deschiderii canalelor face ca procesul de deschidere a canalelor să fie foarte dificil.  Prin urmare, rasul părului în zona care urmează să fie transplantată este obligatoriu în metoda canalului. În metoda stiloului, poate fi transplantat cu ușurință între părul rar. Metoda stiloului (metoda dhi nebărbierit) reprezintă un mare avantaj în ceea ce privește transplantul nebărbierit. Puteți găsi cu ușurință comentariile celor care au făcut transplant de păr nebărbierit în Turcia și în multe site-uri de forumuri de transplant de păr din lume. Putem spune cu ușurință că cea mai bună opțiune pentru transplantul de păr fără tunsoare este metoda pen (transplant de păr dhi).

Transplantul de păr fără a rade părul care este plăcut ochiului are unele dezavantaje, dar și avantaje. Să aruncăm acum o scurtă privire asupra lor.

Care sunt avantajele transplantului de păr nebărbierit?

 • Indiferent dacă este parțial ras sau complet nebărbierit, după operație, chiar dacă viteza de vindecare este aceeași, procesul progresează foarte rapid în ceea ce privește aspectul (în comparație cu transplantul de păr FUE ras clasic). Prin urmare, revenirea la viața profesională este foarte rapidă. Chiar și a doua zi după operație, pacientul se poate întoarce la viața profesională zilnică.
 • Crustele din zona de însămânțare și de recoltare pot fi ascunse foarte ușor.
 • Cu metoda nebărbierită, aspectul persoanei care a suferit un transplant de păr poate să nu fie evident nici măcar în a doua zi. Chiar și soțul/soția și copiii de acasă pot să nu înțeleagă dacă nu știu că veți face transplant de păr.
 • Este foarte sigur pentru îngroșarea părului rar și pentru transplantul de păr. Poate fi aplicat cu ușurință, în special în metoda stiloului pe care o numim stilou implanter. Atunci când se îngroașă părul rar, acesta poate fi transplantat cu ușurință fără a rade părul. Aceasta este o situație foarte avantajoasă.
 • În cazul transplantului de păr la femei, este împotriva naturii lucrurilor să razi complet părul. Din acest punct de vedere, poate fi considerată ca fiind o metodă foarte ideală pentru femei.
 • În special în cazul femeilor, se va elimina pierderea de timp necesară pentru ca părul să își recapete lungimea anterioară.
 • În procesul de îngroșare efectuat pe părul subțire, dacă părul este ras la numărul zero, este mai dificil să se vadă zonele goale. Dar atunci când părul este lung, zonele goale sau rarefiate pot fi văzute mai clar. Acesta este unul dintre avantajele importante ale metodei nebărbierite. Multe centre de transplant de păr pledează pentru opusul. Acestea susțin teza că zonele rare sunt mai greu de văzut atunci când părul este lung. Cu toate acestea, în calitate de clinică care efectuează transplant de păr nebărbierit de peste 10 ani, noi susținem contrariul. Noi susținem că zonele rare sunt mai ușor de observat în cazul părului lung, în special atunci când părul este umezit.

Care sunt dezavantajele transplantului de păr nebărbierit?

 • Din păcate, nu este posibil să se obțină un număr mare de grefe în transplantul de păr fără a tăia părul. Noi considerăm că numărul de grefe care poate fi prelevat într-o singură ședință este de maximum 2000 de grefe. În procedurile care necesită un număr mare de grefe, poate fi necesară o a doua sau a treia operație după o medie de 10 – 12 luni. Putem considera acest lucru ca fiind un dezavantaj.
 • În ceea ce privește orice complicație după transplantul de păr, nu există nicio diferență în ceea ce privește metoda FUE rasă sau nebărbierită.
 • Spălarea părului după operație este mai dificilă decât metoda rasului. Părul din zona de transplant, care este cremoasă pentru a înmuia crustele înainte de spălare, se poate lipi. Spălarea trebuie făcută cu mai multă atenție. Dacă veți face transplant de păr nebărbierit, vă recomandăm să faceți primul proces de spălare după transplantul de păr la centrul sau la medicul unde faceți transplantul.
 • În cazul transplantului neepilat prin metoda canalului, există posibilitatea de a deteriora părul din zona de transplant.

Perioada și rezultatele după transplantul de păr nebărbierit

Practic, nu există nicio diferență între perioada de după transplantul de păr normal și perioada de după metoda neepilată. În cazul metodei nebărbierite, trebuie să se acorde mai multă atenție la spălarea după transplant. În special la femei, crema aplicată pe păr se poate lipi de firele de păr, ceea ce poate îngreuna procesul de spălare. Riscul de complicații este același ca și în cazul transplantului de păr FUE normal, cu condiția să fie respectate regulile medicale.

Vărsarea de șoc după transplantul de păr nebărbierit se dezvoltă între 15-25 zile. Scurgerea de șoc este aceeași ca în cazul transplantului de păr normal. Evoluția rezultatului este aceeași ca la transplantul de păr clasic. Faza de creștere a părului este între 4-6 luni. Rezultatele transplantului de păr nebărbierit sunt foarte satisfăcătoare. La sfârșitul unei medii de 1 an, părul va avea rezultatul dorit. Dacă sunteți interesat de metoda neepilată, ne puteți contacta la numărul de telefon 0532 313 41 98. Dacă ne trimiteți fotografiile dvs. prin Whats-app, vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, ne puteți contacta prin e-mail pentru a obține informații despre rezultate.

Întrebări frecvente

Cine poate face transplant de păr FUE neepilat?

Transplantul de păr fără bărbierit poate fi efectuat cu ușurință în următoarele cazuri.

 • Părul femeilor poate fi făcut cu ușurință fără tăiere.
 • Bărbați cu părul lung la ceafă și au nevoie de mai puțin de 1800-2000 de grefe

Este transplantul de neoplazie scump?

Deoarece este dificil de aplicat din punct de vedere tehnic și necesită multă experiență, este normal ca acesta să fie relativ puțin mai scump.

Transplantul neepilat îmi deteriorează propriul păr?

Există posibilitatea de a deteriora părul prin metoda canalului. Dacă este efectuată de un medic experimentat cu tehnica Dhi, posibilitatea de a vă deteriora părul este aproape neglijabilă. În metoda stiloului, posibilitatea de a deteriora rădăcinile existente în timpul strângerii este foarte scăzută.

 

Care este rata de succes a transplantului fără a tăia părul?

Medicul și echipa sa care va efectua aplicarea neepilară trebuie să aibă experiență în acest domeniu. Nu este posibil să obțineți rezultate de succes cu o echipă neexperimentată. Mai ales în cazul metodei cu stiloul, dacă experiența și dexteritatea manuală a medicului nu sunt ridicate, este posibil ca metoda unshaven să nu dea rezultatul dorit.

Este necesar să radeți părul pentru transplantul regional de păr?

Transplanturile care necesită un număr mic de grefe, cum ar fi 1000-1500 de grefe sau în zone mici, cum ar fi cicatricile de la arsuri, se numesc transplant de păr regional. Transplantul se poate face cu ușurință fără a se rade

Care sunt dezavantajele transplantului neepilat?

Transplantul de păr netuns nu este posibil pentru persoanele cu părul scurt. Părul de pe ceafă trebuie să aibă o lungime de cel puțin 6-7 cm. Perioada de transplant durează mai mult decât transplantul normal. Mai ales în cazul aplicațiilor complet nebărbierite, perioada de transplant poate dura mai mult decât operațiunile normale.

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Cum se face transplantul de sprâncene?

Ca răspuns la întrebarea “Ce este transplantul de sprâncene?”, putem spune că “este procesul de transplantare a firelor de păr din altă parte a corpului în zona lipsă în absența tuturor sau a unei anumite părți a sprâncenelor”. Această aplicație a devenit populară mai ales la femei în ultimii ani, odată cu dezvoltarea metodei fue. Procedura se realizează în aceeași logică ca și transplantul de păr. Cu toate acestea, ea diferă de transplantul de păr în anumite puncte datorită diferențelor specifice unghiului său de păr.

În special femeile se arată mult mai interesate de această operație. La bărbați, transplantul se efectuează în cazuri precum absența congenitală a sprâncenelor sau traumatisme cauzate de accidente.

Structura anatomică a sprâncenelor

În primul rând, este util să cunoaștem structura anatomică. În formă, sprânceana arată ca o sabie cu o bază liniară. Din punct de vedere anatomic, linia poate scădea odată cu vârsta.

 • Firele de păr de pe sprânceana de lângă nas sunt îndreptate în sus. Firele de păr din regiunea inferioară sunt, de asemenea, îndreptate în sus. Firele de păr din regiunea superioară sunt orientate în jos. Există o joncțiune diagonală în regiunea de mijloc. În acest fel, se îmbină în regiunea de mijloc și se formează o înălțime subțire care se extinde pe orizontală. Acordarea atenției la aceste direcții este foarte importantă pentru un aspect natural. În imaginea de mai sus, direcțiile urmate de firele de păr din sprâncene sunt indicate cu săgeți.
 • În plus, unghiurile de ieșire ale acestor fire de păr sunt foarte diferite de cele ale firelor de păr. Aproape că se lipesc de piele la unghiuri de 5-10 grade. De asemenea, este foarte important să respectați această regulă a unghiurilor. Este mult mai ușor să surprindeți unghiurile de ieșire corecte cu tehnica stiloului.
 • Firele de păr din sprâncene sunt grefe unice. Dacă se transplantează 2-3 grefe ca în scalp, nu se poate obține un aspect natural. Ar trebui transplantate complet grefe unice.

Care sunt cauzele pierderii sprâncenelor?

Când vine vorba de pierderea sprâncenelor, ne vin în minte subțierea și subțierea firelor de păr. Căderea sprâncenelor nu poate fi privită ca un proces natural, precum părul. Nu este o situație acceptabilă din punct de vedere estetic. Dacă ne uităm pe scurt la cauzele subțierii sau ale pierderii sprâncenelor,

 

 • Gușă (afecțiuni tiroidiene) Primul lucru care ne vine în minte aici este afecțiunea de insuficiență tiroidiană numită hipotiroidism. Nu există nicio semnificație a transplantului în pierderea sprâncenelor din cauza hipotiroidismului. Deoarece glandele tiroidiene nu pot produce suficienți hormoni, părul din zona donatoare va fi slab și subțire. Este posibil ca părul să revină cu un tratament medical tiroidian pentru această cauză.
 • Alopecia Areata: Este cunoscută popular sub numele de “tegumente inelare” în zona păroasă și “spargerea sprâncenelor” în zona sprâncenelor. Se activează în condiții psihologice și tulburări emoționale sau în cazurile în care sistemul imunitar este afectat. La aceste persoane, transplantul poate fi luat în considerare ca o a doua opțiune, alta decât tratamentul medical. Răspunsul medical poate fi obținut cu tratament cu cortizon. În general, pot exista revărsări recurente.
 • Infecții: În special ca urmare a infecțiilor fungice, pot apărea descuamări sau descuamări. Se pot obține rezultate cu ajutorul tratamentului împotriva ciupercilor. În plus, există descuamări datorate tuberculozei și leprei în anii vechi.
 • Deficiențe de vitamine: Este o afecțiune întâlnită în special în cazul deficienței de biotină și a deficiențelor de vitamine datorate unei alimentații dezechilibrate. Putem spune că luarea nutrienților potriviți ca motiv.
 • Chimioterapie și radioterapie: Poate exista o pierdere temporară a părului de pe sprâncene din cauza tratamentului împotriva cancerului. În timp ce medicamentele de chimioterapie luptă pentru a învinge celulele canceroase, acestea deteriorează și foliculii de păr
 • Poate fi observată la menopauză și în timpul sarcinii. Vărsarea în timpul menopauzei este, de obicei, permanentă. Pe măsură ce îmbătrânim, schimbările hormonale devin mai importante.
 • Accident de circulație cu arsuri Afecțiuni legate de traume, cum ar fi cicatricile chirurgicale: Transplantul de sprâncene Fue este o soluție ideală atât pentru bărbați, cât și pentru femei.
 • Machiajul permanent: Deterioră rădăcinile. Se observă că un număr semnificativ dintre solicitanții noștri au mai făcut machiaj permanent. De asemenea, poate exista o pierdere de păr din cauza îndepărtării tatuajelor sau a epilării cu laser.
 • Tricotilomania : Poate fi numită smulgerea sprâncenelor. Este cauzată, de obicei, de tulburări psihologice. O persoană care se smulge sau își smulge frecvent sprâncenele poate să crească mai puțin sau mai subțire în timp.
 • Smulgerea sprâncenelor: La femeile care își smulg în mod constant sprâncenele, poate apărea o afecțiune numită supărare a sprâncenelor. O soluție ideală poate fi găsită prin transplant.
 • Sprâncenele rare congenital
 • În funcție de înaintarea în vârstă, pot exista subțiere, subțiere și pierdere.
 • Poate exista o absență congenitală totală a sprâncenelor.

4 trucuri importante în transplantul de sprâncene

Cele 4 reguli de aur sunt următoarele.

 1. Grefele transplantate vor consta în întregime din grefe unice: Un transplant format din grefe duble sau multiple nu va da niciodată un rezultat cu aspect natural.
 2. Transplantul va fi efectuat în unghiuri oblice, pe cât posibil: Cel mai important punct de care trebuie să se țină cont în transplantul de sprâncene este plasarea grefelor ce urmează a fi transplantate în unghiuri oblice. Grefele trebuie plasate la unghiuri de 5-10 grade. Unghiurile trebuie să fie aproape aderente la piele. Dacă nu se acordă atenție acestui aspect, se poate ajunge la o situație nesatisfăcătoare și frustrantă. Cele mai bune rezultate în ceea ce privește unghiul se obțin cu tehnica creionului numită metoda dhi și cu tehnica de transplant cu acul numită sticik and place. Pentru aceasta, va fi foarte corect să se efectueze operația de transplant de sprâncene de către un medic care s-a dovedit în această meserie.
 3. Se va crea o linie potrivită pentru curbura normală a sprâncenelor: O linie a sprâncenelor ar trebui să fie creată cu o curbură ușor orientată în sus, din zona nasului spre centru. Același lucru este valabil și pentru regiunea inferioară a sprâncenei. În plus, în timp ce această curbă se îngroașă ușor în regiunea centrală, ar trebui să fie ușor ridicată în sus în regiunea centrală, în timp ce ar trebui să fie subțiată spre regiunea exterioară. Am încercat să explicăm cum ar trebui să fie această curbă în imaginea de mai jos.
 4. Ținând cont de unghiurile de sus, de jos în apropierea nasului și de regiunea exterioară a sprâncenelor, canalele deschise vor fi în direcția potrivită: În partea sprâncenei de lângă nas, unghiurile sunt orientate în sus. Unghiurile de ieșire a firelor de păr din regiunea superioară sunt orientate în jos. Unghiurile de ieșire ale firelor de păr din zona inferioară sunt orientate în sus. Firele de păr din regiunea superioară sunt pe o linie orizontală îndreptată ușor în jos. Direcțiile sunt indicate prin săgeți în imaginea de mai jos. Firele de păr care urmează să fie transplantate trebuie să fie în lână de creștere naturală.

Aceste 4 reguli trebuie respectate pentru a obține un aspect estetic al sprâncenelor.

Cum se face transplantul de sprâncene?

Să trecem în revistă pe scurt etapele acestui proces.

 • Examinarea preliminară: Primul punct de plecare pentru o persoană care dorește să transplanteze sprâncene este să comunice cu un medic care s-a dovedit în acest domeniu. În plus, trebuie luate în considerare și opiniile pacientului căruia medicul îi va efectua procedura.
 • Recoltarea de grefe: Se prelevează o cantitate suficientă de grefe prin metoda FUE după anestezie locală, cu ajutorul unui micro motor sau prin metoda manuală. Situația care trebuie luată în considerare aici este că, dacă grefele trebuie prelevate din zona păroasă, acestea trebuie să fie complet unice și trebuie selectate cele mai subțiri dintre ele. Grefele de păr unice se găsesc de obicei deasupra urechii și sub ceafă. Grefele simple deasupra urechii sunt mai subțiri decât cele simple din mijlocul cefei. Dacă întrebați de unde sunt luați foliculii de păr, preferăm grefele unice care sunt ideal de subțiri deasupra urechii. Multiplele 2 sau 3 grefe nu vor da cu siguranță un aspect natural. În plus, părul din zona genitală, de la axilă și de la brațe poate fi aplicat și pentru transplantul de sprâncene la femei.
 • Crearea liniei sprâncenelor În funcție de structura facială a persoanei, se stabilește o linie potrivită pentru a oferi un aspect natural.
 • Anestezie locală Conținutul liniei este anesteziat cu anestezie locală. Zona care urmează să fie transplantată poate fi anesteziată prin aplicarea de anestezie locală la nivelul crestăturilor supraorbitală și supra trohleară (puncte anatomice). În timpul anesteziei, există o durere anestezică care durează 20-30 de secunde. În afară de aceasta, nu există nicio altă durere.

Etapele transplantului de sprâncene pas cu pas

Grefele, care sunt complet singulare, sunt plasate în linia sprâncenelor trasată în cadrul determinării unghiului și a direcției corespunzătoare. Am explicat planul de plasare a grefelor la rubrica 4 criterii importante de mai sus. În transplantul de sprâncene folosim metoda de transplant de păr dhi (tehnica creionului). În metoda creionului, este posibil să transplantăm grefe la un unghi orizontal de aproape 5 grade. Folosim doar vârfuri foarte fine de 0,6 mm ca vârfuri de ac ale stilourilor. Este posibil să se obțină rezultate naturale cu vârfuri fine de 0,6 mm. În plus, sângerarea relativ mai mică și vindecarea mai rapidă a rănilor oferă un avantaj distinct. Datorită deschiderii canalelor cu vârfuri foarte fine, aproape că nu se vor vedea cicatrici la baza sprâncenelor. Transplantul de păr și transplantul de sprâncene pot fi aplicate în același timp la femei.

Există un truc special pentru a plasa grefele în pixuri. Atunci când personalul auxiliar plasează foliculii de păr în stilou, partea convexă a părului trebuie plasată în așa fel încât să fie orientată spre fanta acului. În acest fel, vârful acului este introdus în piele cu deschiderea orientată în jos. Astfel, rădăcinile sunt plasate în cel mai potrivit mod față de direcția naturală de ieșire.

 

În transplantul de sprâncene, nu preferăm metoda canalului pentru plasarea grefelor. Este mai dificil de a avea sprâncene naturale în procedurile efectuate cu metoda canalului. Motivul este acela că este mai dificil de prins unghiurile corecte în determinarea unghiului și pot fi vizibile cicatrici la rădăcina părului. Rezultate de succes se obțin și în cazul transplantului cu acul numit metoda stick and place.

Condiții care trebuie luate în considerare în transplantul de sprâncene

 • După transplant, pot apărea vânătăi și umflături la nivelul și în jurul pleoapelor timp de câteva zile. Un astfel de posibil efect secundar este complet normal și temporar. Dispare complet în 5-6 zile și devine normal. În această perioadă, această situație poate fi camuflată cu ochelari de soare. Vânătăile pot fi observate mai mult la persoanele care se expun mai mult la lumina soarelui și la persoanele în vârstă. Nu este nevoie de internare în spital după procedură. Este posibilă revenirea la locul de muncă chiar a doua zi după operație.
 • În imaginea de după transplantul de sprâncene, cheagurile care se vor forma devin cruste după o zi și dispar în scurt timp după spălare.
 • Transplantul de sprâncene pe zone cicatrizate, cum ar fi arsurile și cicatricile chirurgicale, dă rezultate foarte satisfăcătoare.
 • Mulți dintre cei care au machiaj permanent apelează la transplantul de sprâncene din cauza pierderii pigmentului și a schimbărilor de culoare în timp.
 • Experiența medicului este importantă în cadrul operației. Este mai dificil de corectat un transplant de sprâncene prost realizat decât un transplant normal.
 • Bolile precum hepatita C, hapatita B, HIV (SIDA) nu sunt cu siguranță un obstacol în calea transplantului de sprâncene. Doar dacă aceste boli se află în perioada activă, operația poate fi amânată. Testele de sânge trebuie făcute înainte de operație. La fel cum o operație pe creier poate fi efectuată la o persoană care este HIV pozitivă, această procedură poate fi, de asemenea, efectuată. Dacă boala se află în perioada activă poate fi clarificată prin analize de sânge. Medicul care va efectua intervenția și personalul sanitar însoțitor trebuie să acorde mai multă atenție măsurilor preventive.
 • Persoanele de origine africană și de culoare au, în general, structura părului creț. Este posibil ca aceste persoane să nu fie un candidat potrivit pentru transplantul de sprâncene.

Spălare după funcționare

Procesul de spălare după transplantul de sprâncene este mult mai ușor decât transplantul de păr. Timpul de recuperare este foarte rapid, de obicei 3-4 zile revenirea la viața normală. Imaginea după transplantul cu metoda stiloului nu este sângeroasă. Cheagurile care se vor forma ulterior se transformă în cruste după o zi și dispar în scurt timp după spălare. Dacă cheagurile mici sunt curățate cu apă oxigenată după operație, va apărea o imagine foarte curată. În general, recomandăm spălarea după 2 zile. Trebuie spălată cu șampon pentru bebeluși, cu mișcări delicate, ca și cum ați mângâia capul copilului. Este chiar util să hidratați zona transplantată în timp ce vă spălați fața de 5-6 ori pe zi cu apă curată și caldă. După operație nu este necesar niciun pansament special. Pentru a îndepărta crustele uscate, puteți aplica ușor o cremă antibiotică sau o cremă emolientă pe zona transplantată. Nu este corect să intrați în mare și în piscină înainte ca crustele să dispară complet.

Întrebări frecvente

Cum se face transplantul de sprâncene?

Firele de păr unice și cele mai fine selectate din zona păroasă sunt transplantate în zona fără sprâncene prin metoda dhi. Este o procedură care necesită detalii foarte fine. Aspectul natural este o necesitate pentru această operație.

 

Cât timp durează transplantul de sprâncene?

Un transplant de sprâncene este o procedură care poate fi finalizată în 1-2 ore, datorită numărului mic de grefe. Pacientul trebuie să se protejeze de lumina soarelui timp de câteva luni după transplant. De asemenea, ar trebui să i se recomande să stea departe de băi și saune pentru o anumită perioadă de timp.

Sprâncenele transplantate arată natural? Sunt ușor de recunoscut?

Dacă o operație este efectuată în conformitate cu principiile enunțate în articolul nostru, nu există niciun motiv pentru care aceasta să nu fie naturală. Nu promitem niciodată sprâncene perfecte. Dar spunem că este posibil să se obțină un rezultat natural cât mai apropiat de creație.

Este permisă transplantarea sprâncenelor?

Nu putem da un răspuns la această întrebare că este permis, păcătos sau nu este păcătos, noi facem transplant de păr și suntem de o parte a acestei probleme. Cel mai bine este să cercetați această problemă din surse în funcție de convingerile dumneavoastră sau vă recomandăm să consultați o persoană de încredere.

Are fumatul un efect asupra transplantului de sprâncene?

Nu există nicio relație între transplantul de sprâncene și fumat

Care este cel mai bun medic / centru pentru transplantul de sprâncene?

Depinde de dumneavoastră să investigați acest lucru. Vă recomandăm să vă bazați pe locuri care vă spun adevărul științific fără exagerări și care îl dovedesc cu rezultatele lor.

Ce trebuie făcut după transplantul de sprâncene?

În cazul transplantului de sprâncene, firele de păr transplantate vor crește continuu, deoarece sunt luate din scalp. Prin urmare, firele de păr transplantate trebuie să fie scurtate cu foarfeca. Acest lucru trebuie explicat clar înainte de operație. În primele perioade, este posibil ca sprâncenele transplantate să nu crească în direcția creșterii naturale.

Vor cădea sprâncenele transplantate? Este acest proces permanent? Când vor ieși?

Deoarece părul transplantat este luat din zona puternică a părului care nu cade, acesta nu cade în locul unde este transplantat și este posibil să se obțină rezultate permanente. Părul transplantat începe să crească începând cu luna a 4-a și este posibil să se obțină rezultatul dorit în 6-8 luni.

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Rezultatele transplantului de păr

Sunteți potrivit pentru un rezultat bun al transplantului de păr?

Această întrebare este cea mai importantă întrebare la care o persoană care se află în stadiul de a se decide asupra transplantului de păr va căuta răspunsul. Răspunsul la această întrebare îl puteți găsi și în urma unei cercetări proprii. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că medicul la care mergeți pentru transplantul de păr vă oferă informații corecte pe această temă. Nu uitați că cele mai bune rezultate ale transplantului de păr vor fi posibile atunci când este transplantat la persoane potrivite.

Atunci când vine vorba de un bun transplant de păr, trebuie să aibă loc următoarele 3 elemente.

 • Extinderea majoră a grefelor transplantate: Pentru un rezultat de succes, grefele transplantate trebuie să crească și să se alungească în mare măsură.
 • Densitatea ideală a părului : 1 cm2 ar trebui să fie numărul ideal de grefe de păr pe cm2. Un rezultat cu aspect rar nu va face niciodată fericită persoana.
 • Un aspect natural și discret : La finalul operației, trebuie să vă așteptați la un rezultat natural și de neînțeles al transplantului de păr. Chiar dacă toate grefele ies și există transplanturi frecvente, un rezultat cu aspect artificial nu poate fi considerat un succes. Am analizat acest aspect în detaliu în articolul nostru despre naturalețea în transplantul de păr. Acum să analizăm în detaliu criteriile de eligibilitate pentru transplantul de păr.

11 Criterii care afectează rezultatele transplantului de păr

Rezultatul transplantului de păr poate varia în funcție de 11 elemente. Dacă doriți să obțineți un rezultat de succes, trebuie să se decidă dacă sunteți potrivit pentru transplantul de păr în funcție de aceste elemente.

Punctele 1-5 sunt criterii pe care ar trebui să le investigați înainte de plantare

Punctele 6-10 sunt criterii legate de operația de transplant de păr.

Articolul 11 este un criteriu de după plantare.

 • Familial – Factori genetici și vârsta :

Vârsta este un factor important în luarea unei decizii privind transplantul de păr. Rata de pierdere a părului și starea zonei donatoare sunt foarte importante, în special pentru o persoană tânără. Trebuie examinat istoricul familial de pierdere a părului. Acest lucru este foarte important pentru o persoană care ia în considerare transplantul de păr la o vârstă tânără. În special, trebuie cunoscută starea de pierdere a părului a rudelor de gradul întâi, cum ar fi tatăl, fratele, unchiul, unchiul. De exemplu, un tânăr de 20-25 de ani al cărui tată are o pierdere de păr Norwood 6-7 este probabil să semene cu tatăl său în anii următori. Pentru un rezultat bun al transplantului de păr, factorii familiali și vârsta ar trebui să fie investigate înainte de transplant. La vârste înaintate, calitatea donatorului poate, de asemenea, să slăbească și poate apărea un rezultat sub așteptări.

 • Cauza și rata de pierdere a părului:

Nu este corect să se decidă asupra transplantului de păr fără a determina cauza căderii părului. Cauza căderii părului poate fi uneori determinată cu ajutorul câtorva întrebări simple. Uneori, pot fi necesare teste de laborator detaliate. De exemplu, în cazul diagnosticului de cădere a părului androgenică, transplantul de păr poate fi decis cu ușurință. Cu toate acestea, în cazul în care există o cădere a părului datorată unei boli metabolice, cum ar fi boala tiroidiană (gușă), trebuie efectuate testele necesare. Nu este corect să se decidă asupra transplantului de păr înainte de a trata boala tiroidiană. În caz contrar, fiți pregătiți pentru un transplant de păr nereușit. În special la femei, această problemă este mai importantă atunci când se decide asupra transplantului de păr.

Rata de cădere a părului este importantă în luarea unei decizii privind transplantul. Ar fi mai precis să se evalueze rata de cădere a părului împreună cu factorii familiali și vârsta.

 • Capacitatea donatorilor și calitatea donatorilor:

Un bun medic de transplant de păr ar trebui să examineze mai întâi zonele donatoare în timp ce examinează persoana. Apoi ar trebui examinată zona planificată pentru transplant. Părul, barba și alte fire de păr de pe corp ar trebui să fie examinate ca zone donatoare. Analizoarele de păr pot fi de ajutor în examinări.

 • Câte grefe pot fi prelevate din zona donatoare fără a deteriora zona donatoare?
 • Cât de multe dintre aceste grefe sunt necesare pentru operația planificată?
 • Va fi necesară o a doua sau a treia sesiune de transplant în anii următori, în funcție de rata de cădere a părului?
 • Câtă grefă va rămâne pentru un viitor transplant?

Care este calitatea grefelor?

Trebuie să se răspundă la aceste întrebări înainte de a decide asupra transplantului. Să nu uităm că cele mai bune rezultate ale transplantului de păr pot fi observate la persoanele cu donatori adecvați și potriviți.

Se spune că părul transplantat nu cade pe viață. Este adevărat?

Acest lucru nu este deloc adevărat. Dacă părul din zona donatoare este puternic și nu cade, nu va cădea nici în zona transplantată. Dar dacă părul din zona donatoare este slab, va exista posibilitatea căderii părului în zona transplantată. Prin urmare, calitatea grefelor prelevate va fi un criteriu important pentru rezultatul transplantului de păr.

 • Tipul de pierdere a părului:

În conformitate cu clasificarea Norwood, care este tipul de păr pe care îl aveți. Este util să știți acest lucru în avans. Puteți afla tipul dvs. de cădere a părului uitându-vă la imaginea de mai jos. În cazul căderilor de păr de tip Norwood 6 și 7, probabilitatea ca rezultatele transplantului de păr să fie nereușite va fi mai mare.

În conformitate cu această clasificare, lățimea zonei de chelie trebuie determinată în cm2. Atunci când numărul de grefe prelevate este împărțit la lățimea zonei de chelie, se va afla numărul de grefe plantate la 1 cm2.

Numărul de grefe pe 1 cm2 (medie) = Numărul de grefe primite (număr) / Suprafața de transplantat (cm2)

Acest lucru este important pentru un rezultat ideal de densitate a transplantului de păr. În general, 40-50 de grefe pe centimetru pătrat vor fi suficiente pentru un rezultat dens.

 • Informații personale (boli cronice, medicamente utilizate, istoric de alergii etc.)

În special, bolile cronice, cum ar fi hemofilia, bolile de inimă, tensiunea arterială și diabetul, trebuie raportate medicului. În plus, ar trebui să fie cunoscute și medicamentele pe care le utilizați și orice afecțiuni alergice. Unii anticoagulanți pot împiedica transplantul de păr. Medicamentele pe care le utilizați pot interacționa cu medicamentele utilizate în anestezia transplantului de păr. În cazul în care există un obstacol în calea transplantului de păr, medicul vă va informa. Dacă transplantul este efectuat în ciuda acestuia, pot apărea multe complicații în timpul transplantului. De asemenea, rezultatul transplantului de păr nu va fi așa cum vă așteptați.

Rezultatele transplantului de păr pot varia, de asemenea, în funcție de factorii intraoperatori. Să trecem în revistă aceste criterii intraoperatorii.

 • Experiența medicului de transplant:

Este un criteriu care afectează în mod direct rezultatul transplantului de păr. Experiența medicului și a echipei sale este foarte importantă pentru un rezultat reușit și natural. Este cu siguranță util să vedeți rezultatele înainte și după transplantul de păr din locul pe care îl veți decide în cercetarea dumneavoastră. Din păcate, există un grup mare de persoane care se prezintă ca fiind specialiști în transplant de păr și nu sunt medici sau personal sanitar. Aceste persoane se află în sectorul transplantului de păr. Deschiderea canalelor, plasarea rădăcinilor la adâncimea corectă, linia corectă a părului etc. necesită cunoștințe tehnice. Trebuie să fiți atenți la așa-zișii specialiști în transplant de păr care nici măcar nu cunosc aceste lucruri. Vizitezi cel puțin 4-5 magazine chiar și pentru a cumpăra un pulover de cămașă. Așadar, te documentezi suficient înainte de transplantul de păr? Îți recomandăm să te adresezi unor locuri care îți oferă informații științifice și corecte, în loc de reclame impresionante de asparaghetă.

 • Numărul de grefe și durata transplantului de păr:

Numărul de grefe care urmează să fie transplantate și durata transplantului de păr vor afecta în mod direct rezultatul. Ar trebui să existe o proporție logică între numărul de grefe prelevate și suprafața care urmează să fie transplantată (în centimetri pătrați). În zonele mari, cum ar fi Norwood 6-7, va fi necesar un număr mare de grefe. În cazul în care numărul de grefe este scăzut, răspândirea lor pe întreaga suprafață mare relevă o imagine rară. Nu se poate obține un rezultat de succes. Ar fi logic să se plaseze grefe echilibrate într-o zonă mai îngustă.

Durata operației va fi prelungită în funcție de numărul de grefe transplantate. În perioada prelungită, rata de supraviețuire a grefelor va scădea, de asemenea,. În aplicațiile noastre, dacă numărul de grefe care trebuie transplantate este mai mare de 2000, considerăm că este corect să împărțim operația în zile. O operație de 2000 de grefe va dura în medie 5-6 ore. În cazul în care durata depășește 5-6 ore, este cu siguranță benefică împărțirea transplantului de păr în 2 sau 3 zile. În opinia noastră, acesta este un criteriu care trebuie respectat pentru un rezultat reușit al transplantului de păr.

 • Linia de păr corect planificată

Pentru rezultate naturale ale transplantului de păr, este necesară o linie de păr corect planificată. Proiectarea liniei de păr este direct legată de vârsta persoanei, de rata de cădere, de capacitatea donatorului și de structura facială. Aici va ieși în evidență îndemânarea artistică a medicului. În plus, direcția părului transplantat este foarte importantă pentru un aspect natural. Linia frontală a părului trebuie să fie formată din grefe unice. Dacă se efectuează un transplant la întâmplare, fără a cunoaște acestea, vă puteți confrunta cu un aspect de om de iarbă.

 • Complicații care pot apărea din cauza transplantului de păr

În cazul unui transplant de păr efectuat fără respectarea normelor medicale, posibilitatea apariției unor complicații nedorite este, de asemenea, ridicată. În cazul unui transplant efectuat fără respectarea regulilor de sterilizare, după transplantul de păr pot apărea, de asemenea, complicații precum necroza infecțioasă. Este de datoria medicului de transplant să prevină aceste complicații care afectează în mod direct rezultatul transplantului de păr.

Există metode FUT și FUE ca metode de recoltare a grefelor. Metoda FUT nu se mai aplică decât în cazuri foarte rare. În ceea ce privește tipul de transplant, metoda canalului și metoda de transplant de păr DHI ies în evidență. Noi preferăm metoda DHI în aplicațiile noastre. Putem spune că metoda DHI este mai avantajoasă în ceea ce privește rezultatele transplantului de păr.

 • Metoda de însămânțare:

Care este cea mai bună metodă de transplant de păr?

De fapt, nu credem că aceasta este o întrebare corectă. După părerea noastră, transplantul de păr Dhi are câteva avantaje. Dar cel mai important lucru nu este tehnica, ci cine face transplantul. Un transplant de păr efectuat de un medic cu experiență la persoana potrivită va fi, desigur, de succes. Haideți să ne gândim invers. Un transplant efectuat la o persoană nepotrivită de către o persoană neexperimentată va eșua, indiferent de metodă.

 • Recomandări după însămânțare:

După transplant, medicul dumneavoastră vă va face câteva recomandări simple. Nerespectarea acestor recomandări va fi în beneficiul unui rezultat bun al transplantului de păr. De exemplu, după transplantul de păr;

 • Spălarea și pierderea cochiliei: După transplant, părul trebuie spălat fără a deteriora foliculii de păr. Dacă este posibil, vă recomandăm să faceți prima spălare la centrul unde ați făcut transplantul.
 • Fitness sportiv,
 • Alcool ceai cafea
 • Ora de începere a lucrărilor
 • Timp de intrare la sauna hammam mare
 • Relații sexuale
 • Somnul și poziția culcată
 • Toppik colorant, jeleu, etc. utilizați
 • Prima tunsoare după transplant
 • Pălărie beret utilizare
 • Mâncărime și roșeață după transplant
 • Dieta etc.

Puteți depăși cu ușurință situațiile similare menționate mai sus prin măsuri simple. Le-am explicat în detaliu în articolul nostru intitulat Procesul după semănat.

Când se obțin rezultatele transplantului de păr?

Perioada postoperatorie este, de fapt, cea mai dificilă perioadă pentru cei care își fac transplant de păr. Dacă rezumăm pe scurt perioada de după transplantul de păr,

 • Dezlipirea de șoc începe în aproximativ 15-20 de zile.
 • Această cădere de păr începe să crească în 4-5 luni. Primul păr care crește este slab și fără viață.
 • 50-60% din părul transplantat ar trebui să crească într-o lună. Aceasta este media generală. Această rată poate varia de la o persoană la alta.
 • Rezultatele din zona de vârf pot întârzia cu 1-2 luni față de zonele din față.
 • În 7-8 luni, părul începe să se îngroașe și să crească în volum.
 • La sfârșitul unui an, se obține un rezultat de aproximativ 90-95%.
 • Pentru un rezultat de 100%, este necesar să se aștepte a 18-a lună.

Prin urmare, pentru a evalua pe deplin imaginile înainte și după transplantul de păr, este necesar să se evalueze rezultatele cu fotografii lună de lună.

Ce ar trebui să fie luate în considerare în imaginile înainte și după transplantul de păr?

Atunci când se evaluează rezultatele unui transplant de păr, trebuie luate în considerare câteva criterii obiective. Dacă le examinăm;

 • Aceasta trebuie să fie făcută cu o fotografie de înaltă rezoluție și de bună calitate.
 • Fotografiile înainte și după transplantul de păr ar trebui să fie făcute sub aceeași lumină. Chiar dacă este posibil, acestea ar trebui să fie la lumina zilei, în același moment al zilei.
 • Fotografiile trebuie să fie făcute din același unghi.
 • Astăzi, din punct de vedere tehnologic, se pot publica, din păcate, imagini înșelătoare prin manipularea fotografiilor cu ajutorul unor programe precum Photoshop.
 • Atunci când se evaluează rezultatele, trebuie luate în considerare vârsta persoanei, tipul de cădere a părului, numărul de grefe transplantate și vitalitatea părului din zona donatoare.
 • Videoclipurile de transplant de păr care conțin rezultatele transplantului de păr pot oferi informații mai precise decât fotografiile.

Să evaluăm imaginile înainte și după transplantul de păr etapă cu etapă

Atunci când se evaluează imaginile de transplant de păr, este util să se evalueze nu numai zona de transplant, ci și zonele donatoare din care sunt prelevate grefele. Să vedem acum procesul cu imagini pas cu pas.

Înainte de transplantul de păr : Imaginile înainte și după rasul părului sunt importante. În plus, dacă părul este luat uscat și umed, va fi foarte util în ceea ce privește vederea zonelor de chelie. În fotografiile făcute cu părul umed, zonele de calviție se vor vedea mai clar. Zona în care va fi plasată grefa trebuie vizualizată prin desenarea unei linii de păr echilibrate, compatibile cu structura facială și cu vârsta persoanei. Acest lucru ne oferă informații despre câte grefe pot fi plasate în 1 centimetru pătrat. Acest lucru este important în evaluarea rezultatelor transplantului de păr.

 

Imediat după transplantul de păr (Ziua 0) : Imediat după operație, grefele au un aspect mai proaspăt, ușor sângeros. Conform experienței noastre, se formează o imagine mai curată în cazul transplanturilor realizate cu tehnica stiloului.

Ziua 2 și înainte și după prima spălare: Perioada cea mai critică după operație este cea din primele 48-72 de ore. Mai ales în această perioadă, trebuie să se aibă grijă la un posibil impact la nivelul capului. În practica noastră, efectuăm prima spălare în prima zi. Unele clinici efectuează prima spălare după a 3-a zi. Spălarea trebuie făcută de două ori pe zi. Zona donatoare începe să se vindece rapid. Este posibil să existe un ușor edem (umflătură) începând cu a doua zi. Aceasta este o afecțiune temporară. Deoarece nu se administrează soluție salină la nivelul scalpului în cazul transplantului prin metoda stiloului, nu apare niciun edem grav.

A 10-a zi după transplantul de păr: Crustele vor dispărea de pe piele timp de aproximativ 8-10 zile. Primele imagini fac persoana să zâmbească. Părul arată ca ras la numărul 3. Zona donatoare este complet vindecată. Nu există nicio tulburare vizuală gravă. După a 12-a zi, dacă crustele continuă, vă rugăm să contactați locul unde ați făcut procedura.

Perioada de pierdere a șocurilor (Shock loss) :

Părul transplantat începe să cadă la 15 zile după transplantul de păr. În a 20-a zi, acesta continuă să crească. Acesta este un proces normal. Acesta variază de la o persoană la alta. Căderea de șoc poate continua până în a 45-50-a zi. Rata de cădere de șoc variază de la o persoană la alta. Unii pot avea o vărsare de 90%-100%, în timp ce alții pot rămâne la 5-10%. Am analizat această problemă mai în detaliu în articolul nostru intitulat Vărsarea de șoc după transplantul de păr.

Prima lună după transplantul de păr: (a 30-a zi) A început și continuă scurgerea șocurilor. Este, de fapt, una dintre cele mai enervante perioade înainte și după transplantul de păr. Este posibil să existe roșeață în zona transplantată după transplantul de păr. Aceasta este o afecțiune care este mai frecventă mai ales la persoanele cu pielea deschisă la culoare. Iar această roșeață poate continua până în a 2-3-a lună.

A treia lună după transplantul de păr: Procesul de cădere de șoc s-a încheiat, iar roșeața a dispărut. În această perioadă, pot apărea coșuri pe piele. Nu este o situație de care să vă fie teamă. Dar dacă există o acnee excesivă, este util să vă consultați medicul specialist în transplant de păr. În a 90-a zi, părul se pregătește acum încet să crească.

A 4-a lună după transplantul de păr: Părul transplantat începe să crească încet. La sfârșitul celei de-a 4-a luni, aproximativ 25-30% din păr crește. Primele fire de păr care cresc sunt slabe și subțiri. Primele fire de păr care cresc pot fi crețe, dar acestea devin treptat normale în timp.

A 6-a lună după transplantul de păr: (a 180-a zi) În general, rata de creștere a părului este între 50-60%. La unele persoane, cea mai mare parte a procesului poate fi finalizată chiar și în 6 luni.

 1. Apariția la sfârșitul lunii : În a 210-a zi, se observă atât o creștere numerică, cât și o creștere a volumului părului și acesta începe să se îngroașe. Rata generală de creștere este în medie de 70-80%.

Înainte și după transplantul de păr ( 1 AN )

Rata medie de creștere a părului este de 95%. Procesul este în mare parte finalizat.

18 luni mai târziu: Procesul este acum finalizat. S-a ajuns la finalul procesului de 100%.

În cazul în care se recoltează o cantitate excesivă de grefă din zona donatoare și nu se realizează o recoltare omogenă, poate apărea un aspect neplăcut. Prin urmare, nu trebuie să se depășească niciodată capacitatea donatorului și trebuie să se facă o bună planificare.

 

Aceste etape descrise de transplantul de păr și de după pot să nu fie aceleași pentru toată lumea. Puteți evalua ceea ce am scris ca pe o medie generală. De exemplu, la o persoană cu foarte puțină scurgere de șoc, putem vedea un rezultat mediu de 80-90% la sfârșitul celei de-a 4-a luni. Rareori, este posibil să nu existe intensitatea așteptată până la sfârșitul a 12 luni, acest proces se poate extinde până la 18 luni.

Când se obține rezultatul exact în transplantul de păr?

Transplantul de păr necesită un proces de pacient pentru a obține un rezultat. Părul transplantat începe să crească începând cu a 4-a lună de la pierderea șocului. După 12 luni, un proces de 90-95% este finalizat. Poate fi necesar să se aștepte 18 luni pentru un rezultat complet.

Când se îngroașă părul transplantat?

Părul care începe să crească în a 4-a lună după transplant este încă subțire și slab. Primele fire de păr care cresc mai întâi arată ca niște pene de bebeluș. În a 7-a-8-a lună, părul începe să se îngroașe și volumul crește. Lună de lună, îngroșarea părului continuă să crească.

Care este rata de succes a transplantului de păr?

În trecut, rata de succes a transplantului de păr era foarte scăzută. Cu metoda FUE, ratele de succes au crescut considerabil. Pentru a obține succesul așteptat, este necesar să se aleagă pacientul potrivit și să se facă o planificare corectă. Cu o planificare corectă, se poate obține o rată de fericire de 90% și peste.

Cum pot obține rezultate reale în transplantul de păr?

Puteți găsi pe internet rezultate înainte și după transplantul de păr. Dar este posibil ca unele dintre ele să fi fost modificate cu photoshop. Dar videoclipurile vă pot oferi o idee mai bună despre acest lucru. Cel mai precis este să vedeți pe cineva care are un transplant de păr în direct.

Rezultatele transplantului de păr vor fi de succes în cazul firelor fine?

Părul subțire este un dezavantaj în ceea ce privește densitatea. Dar este mai avantajos în ceea ce privește naturalețea. Dacă este un candidat potrivit, bineînțeles că va avea succes.

Cum arată rezultatul transplantului de păr 3000 Graft?

Presupunând că se plantează 30 de altoi pe centimetru pătrat, 3000 de altoi vor acoperi o suprafață medie de 100 cm. Vă puteți gândi la aceasta ca la o suprafață pe care o pot acoperi palmierii dumneavoastră.

În câte luni dă rezultate transplantul de păr?

Primul moment în care părul transplantat începe să crească este în luna a 4-a. La sfârșitul celor 4 luni, părul este subțire și rar. În a 7-a-8-a lună, părul devine mai gros și mai puternic. După 1 an, procesul va fi finalizat.

Există rezultate negative în transplantul de păr?

Da, este foarte mult. Dacă cele 11 elemente enumerate în articolul nostru nu sunt respectate, există o mare probabilitate de consecințe negative.

După cum puteți vedea, rezultatele transplantului de păr nu vor fi aceleași pentru toată lumea. Dacă vă aflați în stadiul de a vă decide asupra transplantului de păr, primul și cel mai important aspect este să stabiliți dacă sunteți potrivit pentru această operație.

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Ce este scurgerea de șoc și de ce se întâmplă?

După cum se știe, în metoda FUE, foliculii de păr sunt luați unul câte unul din zona donatoare și transplantați unul câte unul în zona de chelie. Fiecare încercare făcută în timpul îndepărtării și transplantării foliculilor de păr reprezintă o traumă, chiar dacă este minoră. Foliculul de păr este separat de capilarele din care se hrănește. Adaptarea rădăcinilor scoase din mediul lor este perturbată, cu cuvintele clasice, ele sunt șocate. Partea care dă vitalitate foliculului de păr este partea 1/3 inferioară. Simțindu-se traumatizat, foliculul de păr vrea să se protejeze. În zona transplantată, rădăcina vie rămâne sub piele, iar partea superioară se rupe și cade. Într-un fel, intră în hibernare. Acest lucru se numește căderea șocului părului după transplantul de păr. În literatura medicală, această afecțiune se numește telogen effluvium. Acest tip de cădere a părului este un răspuns fizic dezvoltat de organism ca un mecanism de apărare împotriva traumelor.

În plus, părul slab și subțire care este pe cale să își încheie viața din cauza pierderii genetice la persoanele cu căderea normală a părului poate cădea în timpul transplantului.

Căderea părului după transplantul de păr poate fi observată în două moduri. Acestea sunt

 • Deversare în zona donatoare
 • Shedding în zona transplantată

Scurgerea în zona donatorului

Căderea părului în zona donatoare este, de fapt, o condiție care nu ar trebui să apară. Dacă se prelevează prea mulți foliculi de păr, în special din zonele de deasupra urechilor, se poate produce o cădere de păr în foliculii care nu sunt îndepărtați. Dacă sunt îndepărtați prea mulți foliculi, pot fi observate aspecte proaste, pe care noi le numim cădere permanentă. În plus, această situație poate apărea și dacă părul este îndepărtat cu pumni cu vârfuri foarte late. Această situație se numește hair sulking. Pierderea părului în zona donatoare este observată în metoda FUE, dar nu și în metoda FUT.

Stropirea în zona de semănat

De asemenea, în zona de transplant se pot produce scurgeri de șoc în părul transplantat sau în propriul păr al persoanei, dacă se realizează o îngroșare a părului. De asemenea, părul miniaturizat cade împreună. Acesta este subiectul principal al articolului nostru.

Când începe scurgerea șocului? Când se termină?

După transplantul de păr, cochiliile sunt, de obicei, eliminate complet în a 10-a zi. Imaginea de după vărsarea cochiliei este cea mai fericită perioadă a persoanei. De obicei, aceștia doresc să păstreze această imagine. Dar această perioadă fericită nu va dura mult timp. Părul începe să cadă între zilele 15-20. Se accelerează între 25-30 de zile. Aceasta este perioada în care beneficiarii de transplant de păr întreabă câte zile durează căderea de șoc. Căderea de șoc a părului după transplantul de păr poate dura aproximativ 2 luni.

În plus, este posibil ca pierderea părului să nu se producă în același ritm la toată lumea. Unele persoane pot depăși căderea părului cu foarte puține daune. Alții își pot pierde aproape tot părul. Acest proces este perioada cea mai nefericită pentru cei care își fac transplant de păr.

Când cade părul după căderea părului de șoc?

După transplantul de păr, scurgerea de șoc își încheie de obicei procesul la sfârșitul a 2 luni. Aspectul în această perioadă nu este plăcut. Acesta se numește aspectul de “rățușcă urâtă”. La unele persoane, este posibil ca această imagine să nu apară deloc. Această cădere de păr va începe să crească între 3-4 luni. Primul păr care crește arată ca niște pene foarte subțiri de bebeluș.

7 Factori care influențează scurgerea șocurilor

Nimeni care face transplant de păr nu dorește ca părul să intre în șoc și să cadă după transplant. Sau vor să treacă peste asta cu o pierdere minimă de păr. Există anumiți factori care reduc sau măresc căderea părului în șoc. Acești factori nu au fost dovediți științific. Cu toate acestea, au fost determinați pe baza datelor statistice din transplanturile efectuate până în prezent. Să-i rezumăm pe scurt pe aceștia. Dar să nu uităm că afecțiunea de șoc nu poate fi complet prevenită.

 1. Vârsta: Rata de eliminare a șocurilor este mai mare în cazul transplanturilor foarte tinere. Deoarece presiunea androgenică va scădea la vârste înaintate, se înregistrează mai puține pierderi de șocuri. Tratamentul medicamentos ar trebui să fie prima alegere la o vârstă fragedă.
  1. Transplantul de păr excesiv de frecvent Transplantul prea frecvent înseamnă mai multe traumatisme la nivelul vaselor de sânge. Deoarece nutriția foliculilor de păr va scădea, rata de cădere va crește în cazul transplanturilor excesiv de frecvente.
  2. Unghiuri paralele cu părul existent Acest lucru este deosebit de important în cazul în care strângerea se efectuează între firele de păr rare. Găurile trebuie să fie paralele cu părul existent. În caz contrar, deoarece aceste fire de păr vor fi deteriorate, rata de cădere poate crește.
  3. Diametrul canalelor deschise Vârfurile foarte late înseamnă întotdeauna o traumă mai mare. Cu cât sunt mai traumatizate vasele care alimentează părul, cu atât mai mult va crește căderea părului.
  4. Adrenalina este utilizată pentru a reduce sângerarea, în special în metoda canalului. Adrenalina se găsește, de asemenea, în medicamentele anestezice locale. Utilizarea inconștientă a adrenalinei crește atât riscul de necroză, cât și rata de pierdere a părului după transplantul de păr. Deoarece nu este nevoie să se folosească adrenalină în metoda stiloului, procentul de pierdere șocantă a părului este mai mic. Pentru a reduce pierderea prin șoc, trebuie evitate dozele mari de anestezie locală. Prin urmare, anestezia Tumescan va crește șocul care va apărea.
  5. Utilizarea finasteridei și minoxidilului S-a demonstrat că utilizarea finasteridei și minoxidilului înainte și după transplantul de păr reduce pierderea de șoc.
  6. Megaseane Luarea și plantarea unui număr foarte mare de grefe într-o singură ședință va crește cu siguranță pierderea părului după transplantul de păr. Megaseanele înseamnă mai multe traume pentru capilare și mai multă utilizare a adrenalinei. În plus, foliculii de păr care așteaptă afară mai mult timp vor crește căderea părului după transplantul de păr. Este ideal să obțineți o medie de 2000 de grefe într-o singură ședință. În cazul în care sunt necesare mai multe grefe, este mai bine să repartizați operația pe zile.

  Întrebări frecvente

  Îmi va cădea părul după transplant?

  Da, există o astfel de posibilitate. Părul aflat în faza telogenă și catagenă poate cădea după transplant. Părul aflat în această fază este deja aproape de faza de cădere spontană. În plus, dacă canalele sunt deschise cu capetele late, părul puternic care nu cade poate fi, de asemenea, deteriorat și poate cădea.

  După câte zile începe să cadă părul transplantat?

  Deși variază în funcție de fiecare persoană în parte, depunerea începe de obicei între 15-25 de zile. Rareori, aceasta poate începe între zilele 10-12.

  Nu se poate să nu existe nicio scurgere?

  Există o astfel de posibilitate. Părul șocat este mai puțin frecvent la persoanele în vârstă. În plus, s-a stabilit că pierderea părului scade în cazul transplanturilor de metodă pen și a utilizării finasteridei.

  Are loc căderea părului la femei după transplant?

  Căderea părului după transplant este mai frecventă la femei. Motivul pentru aceasta este că femeile sunt supuse de obicei procedurii de îngroșare. În plus, structura firului de păr feminin este mai subțire decât cea masculină. În timp ce transplantul este efectuat la femei, riscul de a le traumatiza propriul păr este mai mare.

   

  Care este forma de pierdere a părului după transplant?

  Părul este mai des în formă de L, în formă de J sau în formă de L (baston) se poate observa pierderea șocului.

  Care este cauza căderii părului în zona donatoare?

  Din păcate, acest lucru se datorează lipsei unei planificări corecte a recoltării grefei. Dacă sunt recoltați prea mulți foliculi de păr, este posibil ca și alte fire de păr din zona donatoare care nu sunt recoltate să cadă. Minoxil este util în refacerea căderii părului din zona donatoare. Uneori, poate exista o pierdere permanentă a părului în zona donatoare.

  Are toată pierderea părului se întoarce?

  Pe scurt, putem spune că nu, nu se va întoarce. O parte din părul îndepărtat poate fi păr în faza telogenă sau catagenă. Este posibil ca aceste fire de păr să nu se mai întoarcă.

  Este normală căderea părului după transplantul de păr?

  Da, este o afecțiune întâlnită în marea majoritate a transplanturilor de păr. De obicei, durează 45-60 de zile.

  *Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Spălarea după transplantul de păr

Spălarea se efectuează după transplantul de păr pentru a curăța crusta formată în transplant de pe cap. Deoarece spălarea necesită anumite caracteristici, este unul dintre subiectele curioase după transplantul de păr. Transplantul de păr este o mică intervenție chirurgicală. În zona în care se află foliculii extrași în zona de extracție apar sângerări în mod punctiform și zone de cheaguri care încep să se vindece ulterior. La fel, în zona de transplant se fac mici incizii și se formează zone minime de cheaguri în canalele deschise. Acesta este un proces normal. Acești cheaguri se usucă în scurt timp și se formează mii de zone cu cruste într-o manieră punctiformă. În plus, fluidele injectate în cap în timpul transplantului pot ieși sub formă de scurgeri de ser.

Prima spălare după transplantul de păr poate fi făcută între zilele 1-4. În metoda DHI, ne putem spăla în prima zi după transplant. În metoda canalului, prima spălare se face de obicei în zilele 3-4. Ambele aplicații sunt corecte. În metoda cu stiloul, se formează mai puțin cheaguri și țesuturi cu cruste și există un aspect mai curat. Prin urmare, nu este rău să faceți prima spălare în ziua 1.

Primele 48 de ore după transplantul de păr sunt foarte importante. Foliculii de păr transplantați sunt încă proaspeți. În această perioadă, pe care o numim epitelizare, foliculii de păr se află în faza de atașare. Un contact incorect cu foliculii de păr poate deteriora foliculii. Cu toate acestea, crustele formate după transplant trebuie spălate și curățate periodic. Prin urmare, este necesar să se spele după transplantul de păr fără a deteriora rădăcinile transplantate. Odată cu spălarea, rădăcinile încep să fie curățate treptat de coji și se asigură ventilația. Dacă procedura este efectuată incorect, aceasta poate cauza deplasarea sau deteriorarea rădăcinilor transplantate. Există câteva detalii simple care diferă de spălarea normală. Să aruncăm o scurtă privire asupra modului în care trebuie făcută spălarea.

Cum să te speli după transplantul de păr?

În cazul spălării normale a părului, părul se spală cu șampon sau săpun și se spală prin zgârierea scalpului. Atunci când facem acest lucru după transplant, toți foliculii de păr care nu s-au atașat încă complet vor fi dislocați. Prin urmare, se face o spălare sensibilă și delicată.

 

Înainte de spălare, se aplică ușor o cremă de înmuiere a părului pe zona transplantată, cu mișcări ușoare ale degetelor. Poate fi preferată loțiunea Bepanthol sau crema de teramicină. Loțiunea care urmează să fie folosită trebuie să aibă o consistență moale.

Persoana care efectuează spălarea trebuie să poarte mănuși. Loțiunea poate fi aplicată pe cap în două moduri. În primul rând, se întinde o cantitate mică de loțiune între degete și se aplică ușor pe întreaga zonă transplantată. În al doilea rând, loțiunea se impregnează într-un tifon steril, tifonul cu loțiune se comprimă ușor pe zona de transplant și se lasă loțiunea să treacă în umbra transplantului. Scopul cremei sau al loțiunii aplicate este acela de a înmuia crustele formate. Acest procedeu trebuie aplicat cu blândețe, ca și cum ai mângâia capul copilului.

Crema aplicată rămâne pe cap timp de 45 de minute până la 1 oră. La fiecare spălare, crustele se vor înmuia puțin mai mult, iar crustele se vor separa în acest fel de rădăcini. Nu este nevoie să aplicați cantități excesive de cremă sau loțiune. În caz contrar, va fi dificil să îndepărtați crema sau loțiunea de pe păr. Este suficient ca loțiunea să acopere superficial crustele.

Apoi se toarnă apă caldă deasupra și se clătește părul. Capul de duș nu trebuie să fie presurizat în timpul spălării. Dacă apa este presurizată, puteți reduce presiunea blocând-o cu mâna.

După clătire, se aplică ușor șampon pentru copii pe zona transplantată. Este mai bine să se spumeze șamponul cu mâna și să se aplice pe zona de transplant. Șamponul se aplică pe scalp ușor și cu ajutorul degetelor, printr-o mișcare circulară. Se pot folosi și alte șampoane fără parabeni. Ar trebui să fie preferate șampoanele cu o valoare a PH-ului apropiată de PH-ul părului. Șampoanele pentru bebeluși sunt ideale pentru acest lucru. După ce șamponul este lăsat pe cap timp de câteva minute, îl puteți spăla.

După câteva minute de așteptare, procedura se încheie prin spălarea din nou a părului cu apă caldă.

Loțiunea și șamponul trebuie aplicate pe păr cu delicatețe, ca și cum ați mângâia capul copilului.

Lucruri de luat în considerare la prima spălare

Ar fi mai bine ca prima spălare să se facă de preferință în locul în care ați plantat. Apoi puteți continua acasă, așa cum vi s-a descris.

Apa nu trebuie să fie nici fierbinte, nici rece. Spălarea cu apă călduță este ideală. Apa la temperatura camerei este suficientă.

Loțiunea aplicată nu contribuie la dezvoltarea transplantului de păr. Singurul scop este de a facilita procesul de înmuiere a crustelor.

Iarna, după spălare, îl puteți usca cu o compresă ușoară cu un prosop moale. În zilele de vară, este mai bine să o lăsați să se usuce singură. Poți usca părul în poziția nefierbinte a uscătorului de păr. Este recomandabil să țineți uscătorul la distanță.

De preferință, spălați-vă de două ori, o dată dimineața și o dată seara. Acest număr poate fi mărit în zilele de vară.

Încă de la prima spălare, crustele înmuiate se elimină treptat. Zona transplantată se relaxează, iar foliculii de păr încep să respire.

Crusta poate fi însoțită și de firimituri de păr. Acestea nu sunt foliculi de păr, ci fire de păr rupte.

Atunci când se spală, ar trebui să se folosească mănuși și nu ar trebui să se facă cu mâinile goale.

Nu există o procedură specială pentru spălarea zonei donatoare. Puteți face ca zona donatoare să fie complet curată din a doua zi, frecând-o cu degetele.

Dacă nu aveți posibilitatea de a face prima spălare la locul unde ați făcut transplantul (de exemplu, dacă trebuie să călătoriți imediat după transplant), vă recomandăm să vizionați videoclipul de spălare după transplantul de păr pe canalul nostru Youtube.

Ziua 10 Spălare

În general, această denumire este dată pentru că crustele ar trebui să se desprindă complet în primele 10 zile. De fapt, nu există o metodă specială de spălare după transplantul de păr în a 10-a zi. Adevărul problemei este următorul. După prima spălare, doza de frecare este crescută treptat, cu mișcări circulare ale degetelor. Dacă pe păr se aplică doar cremă și șampon și se spală fără frecare și se iese de la duș, crustele nu cad. Sau cad foarte puțin. Ca urmare, circulația sângelui scade din cauza crustelor și pot apărea probleme în nutriția rădăcinilor. Cu toate acestea, la sfârșitul celei de-a 10-a zile, zona transplantată trebuie să fie complet curățată de cruste. Mai ales după împlinirea a 1 săptămână, doza de frecare trebuie mărită și crustele trebuie îndepărtate complet. La spălările din a 8-a și a 9-a zi, puteți freca puternic și turna complet crustele rămase.

Spălări după însămânțare în cazuri speciale

Femeile trebuie să fie mai atente atunci când se spală după transplantul de păr. Din cauza transplantului neepilat, loțiunea de înmuiere aplicată între părul lung se poate lipi între firele de păr după o anumită perioadă de timp. Prin urmare, atunci când se spală după transplantul de păr, trebuie să se aibă mare grijă să nu se deterioreze rădăcinile.

Este mult mai ușor să spălați zona de transplant după transplantul de barbă. Zona transplantată de barbă poate fi spălată de 15-20 de ori pe zi sub forma unei spălări normale a feței sub formă de hidratare.

După transplantul de păr din barbă, vindecarea zonei bărbii este foarte rapidă. Puteți spăla zona transplantată cu apă normală sau cu săpun a doua zi. Puteți să vă radeți cu ușurință barba după câteva zile.

Este mai ușor să spălați zona de transplant după transplantul de sprâncene. Puteți spăla zona transplantată de sprâncene de 15-20 de ori pe zi, sub formă de hidratare, așa cum vă spălați fața normală.

Este posibil să vă spălați în fiecare zi după transplantul de păr?

Da, părul transplantat trebuie spălat în fiecare zi pentru a îndepărta crustele formate după transplant. Dacă nu se face spălarea, pot apărea probleme în alimentarea rădăcinilor.

Când ar trebui să se facă prima spălare?

În metoda dhi, putem spăla cu ușurință părul în prima zi după transplant. În cazul metodei clasice FUE, prima spălare se poate face, de obicei, în a 3-4-a zi.

Când cad crustele după transplantul de păr?

La prima spălare după transplantare, crusta începe să se înmoaie și să cadă. Scurgerea în primele zile este foarte mică. În a 8-a-10-a zi, părul trebuie spălat cu mai mult impact, iar la sfârșitul celei de-a 10-a zile, crustele trebuie să cadă complet.

Care ar trebui să fie frecvența de spălare după transplantul de păr?

Centrele de transplant de păr se comportă diferit în practică. Vă recomandăm să spălați părul cel puțin 1 dată în timpul iernii. În lunile de vară, nu este rău să măriți frecvența spălării până la 5-6 ori pe zi.

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Umflarea după transplantul de păr

În literatura de specialitate se numește edem. Printre complicațiile după transplantul de păr, umflarea capului după transplantul de păr ocupă un loc important. Cei care se confruntă cu umflarea după transplantul de păr au multe întrebări. Este util să rezumăm pe scurt aceste întrebări. Este normal? Se întâmplă? Câte zile durează? Când trece? Cum trece? Cum se elimină edemul? Care sunt riscurile?” Întrebări de acest gen se întâlnesc.

Umflarea după transplantul de păr este o afecțiune frecventă după transplantul de păr. Fruntea, fața și pleoapele sunt zonele cele mai afectate de această umflătură și pot afecta calitatea vieții persoanei. De asemenea, pot apărea dureri pulsatile din cauza tensiunii care apare odată cu senzația de umflătură. Umflarea după transplantul de păr poate fi redusă semnificativ cu ajutorul unor măsuri simple care pot fi luate sau această perioadă poate fi depășită cu ușurință fără nicio umflătură.

De ce apare umflarea feței după transplantul de păr?

Umflarea frunții și a pleoapelor și debutul simptomelor sunt frecvente între a 2-a și a 5-a zi după operația de transplant de păr. Uneori poate fi foarte severă și pleoapele se pot închide, iar persoana poate avea dificultăți în deschiderea ochilor. Uneori, această umflătură a ochilor poate provoca vânătăi temporare (echimoză) pe pleoape. De fapt, umflarea după transplantul de păr este o stare normală și așteptată.

În special în cazul transplanturilor efectuate prin metoda fue, se deschid microcanale pentru a plasa foliculii de păr în zona de chelie în timpul transplantului. Apoi, foliculii de păr sunt plasați unul câte unul în aceste găuri. Pentru a plasa foliculii de păr cu ușurință și fără probleme, se injectează sub piele un lichid izotonic (lichid salin), pe care noi îl numim soluție salină. Zonele în care este injectat lichidul sunt expandate și relativ înmuiate. În acest fel, foliculii de păr sunt plasați mai ușor. Prin urmare, zona care urmează să fie transplantată este umflată. În zona umflată, foliculii de păr sunt plasați cu ușurință în canalele deschise anterior. În plus, canalele deschise în scalp și loviturile acului reprezintă o traumă minoră. Edemul care apare ca răspuns la traume este, de asemenea, un mecanism de apărare al organismului. Acest lichid izotonic începe să coboare spre zona frunții cu efectul gravitației la 2-3 zile după transplantul de păr.

Umflarea feței este mai frecventă în cazul metodei canalului. Dacă umflătura este severă, aceasta poate coborî de la frunte până în zona ochilor. Pot exista chiar zone de echimoză, pe care noi le numim vânătăi în jurul ochilor. De fapt, o parte semnificativă a acestei umflături se datorează nerespectării recomandărilor simple recomandate de medic după transplantul de păr. Am explicat umflăturile după transplantul de sprâncene și umflăturile după transplantul de păr la femei sub propriile lor titluri.

Când dispare umflătura după transplantul de păr? Câte zile?

În mod normal, aceste umflături dispar complet în mod spontan în aproximativ o săptămână. Aceste lichide intră în circulația corpului și sunt excretate din organism prin rinichi sub formă de urină. Pe lângă soluția salină, fluidele anestezice locale administrate pentru a amorți zona de transplant pot provoca, de asemenea, umflături. După cum puteți vedea, umflarea după transplantul de păr este de fapt de așteptat. Cu toate acestea, dacă această situație nu este explicată corespunzător persoanei de către medicul sau personalul clinicii care va efectua operația de transplant de păr, persoana care face transplantul este îngrijorată, crezând că această umflătură este o situație anormală.

Clasificarea umflăturilor (edem) după transplantul de păr

Umflarea după transplantul de păr poate fi clasificată în funcție de severitatea stării clinice:

 

 • Stadiul 0: Nu există umflături.
 • Stadiul 1: Există edem doar pe partea superioară a frunții. Acesta este depășit într-un mod ușor.
 • Stadiul 2: Umflarea frunții, edem deasupra și sub frunte. Rareori, poate fi necesar un tratament medical.
 • Stadiul 3: Edem în jurul ochiului. Ușor mai sever.
 • Stadiul 4: Vânătăi la nivelul pleoapelor. Poate dura până la 10 zile pentru ca vânătăile să dispară.

Care sunt modalitățile de a preveni umflarea după transplantul de păr?

Există câteva metode pentru a reduce această umflătură. Poziția adecvată a capului în timpul somnului reduce edemul. Se recomandă să dormiți într-o poziție semi-staționară, cu capul ridicat. O poziție medie a capului de 45 de grade este suficientă. Folosirea a două perne și menținerea capului ridicat în timpul somnului poate rezolva această problemă. Nu dormiți cu fața în jos. Acest lucru crește formarea umflăturilor după transplantul de păr, precum și crește riscul de dislocare a rădăcinilor prin frecarea rădăcinilor transplantate de pernă, iar rădăcinile pot fi, de asemenea, deteriorate. În afară de aceasta, nu există niciun risc serios de umflături după transplantul de păr. Trebuie să urmați recomandările de nutriție și odihnă după transplant. Alimentele excesiv de sărate pot crește cantitatea de umflături, deoarece cresc retenția de lichide. Va fi benefic să consumați mese mai puțin sărate încă de dinaintea operației. Aveți grijă să nu perturbați modelul de somn.

Nu credem că are sens să interzicem analgezicele, cum ar fi aspirina, deoarece acestea cresc edemul. Deoarece aspirina va crește, de asemenea, fluxul sanguin capilar și permeabilitatea (circulația și permeabilitatea capilară), credem că va fi mai benefică în nutriția foliculilor de păr.

Beți multe lichide. Beți multă apă. Deoarece circulația se va accelera, excreția lichidului din edemul din zona frunții și a feței va fi mai rapidă prin urină.

Aplicarea de bandaje și gheață la nivelul capului

Benzile de cap care aplică o bandă de compresie și compresele cu gheață pe frunte și în jurul feței reduc, de asemenea, umflarea. Unii medici nu recomandă bandajele pentru cap. Conform experienței noastre practice, am văzut că bandajul pentru cap nu ajută la prevenirea umflăturilor. Noi nu aplicăm bandajul. Se recomandă aplicarea pachetului de gheață înfășurat într-un prosop. De asemenea, puteți repeta frecvent aplicarea gheții la intervale scurte de timp. Nu aplicați gheața mai mult de 3-5 minute la un moment dat. Puteți repeta aplicarea gheții la intervale de una sau două ore. În caz contrar, de această dată pot apărea situații nedorite numite arsuri de gheață. Odată cu aplicarea gheții, vasele de sânge capilare se micșorează și fluxul sanguin este încetinit, reducând astfel umflarea.

Când aplicați gheață sau comprese reci, aveți grijă să nu vă apropiați de zona transplantată. Aplicarea gheții pe zona transplantată poate deteriora foliculii de păr. Metodele fizice menționate mai sus elimină cu ușurință problema umflăturii după transplantul de păr în etapele 1 și 2. În cazul în care apar umflături sau vânătăi sub ochi, acestea pot fi camuflate cu ochelari de soare.

Tratamentul cu steroizi în cazurile de umflături după transplantul de păr:

Problema umflăturii după transplantul de păr poate fi rezolvată foarte ușor prin aplicarea de steroizi medicali care trebuie să fie aplicați de către medicul dumneavoastră împreună cu metode fizice la pacienții în stadiile 3 și 4 mai severe. Steroizii sunt medicamente cunoscute în mod obișnuit sub denumirea de cortizon. Deoarece poate fi aplicat în multe domenii ale medicinei, acesta își are locul și în tratamentul edemelor. Tratamentul cu steroizi poate fi aplicat în mai multe moduri. Dacă le examinăm în detaliu:

 

 1. Terapia cu steroizi pe cale orală: Tratamentul cu dexametazonă (comprimate Decort) sau prednisolon (comprimate Prednol): Se administrează sub formă de tablete orale. Nu o utilizați decât dacă medicul dumneavoastră vă spune să o faceți. Steroizii sunt utilizați în multe domenii ale medicinei, dar pot avea și multe efecte secundare. Nu ar trebui să fie niciodată utilizați fără aprobarea medicului dumneavoastră. Acest lucru este deosebit de important la pacienții cu hipertensiune și diabet. Dacă nu se face restricție de sare, medicamentele din grupul cortizonului pot crește umflarea dimpotrivă.
 2. Aplicarea de steroizi sub formă de injecție intramusculară (în interiorul șoldului): În cazurile de edem sever, se poate aplica dacă medicul dumneavoastră consideră că este adecvat. Nu am specificat aici dozele în administrarea medicamentului. Deoarece aceste doze și metoda de aplicare vor varia în funcție de persoană, cel mai indicat este ca medicul dumneavoastră să decidă. Studiile au arătat că aplicarea de steroizi intramasculari este mai eficientă decât aplicarea steroizilor sub formă de tablete orale în rezolvarea umflăturilor după transplantul de păr.
 3. Aplicarea de steroizi amestecați în soluția de anestezie: Pentru a reduce edemul care poate apărea în timpul transplantului de păr, acesta poate fi efectuat cu anestezie încă de la început. Aceasta este preferată de unii medici. Se poate face ca aplicație de triamcinolon cu soluții anestezice. S-a dovedit prin studii că aplicarea de soluție salină normală 100 cc, Adrenalină 1/1000 1cc, Triamcinolone 40 mg rezolvă problema umflăturilor după transplantul de păr cu o rată ridicată de 97%.

Umflarea după transplantul de păr și transplantul de păr DHI:

În cazul metodei de transplant de păr DHI, umflarea după transplantul de păr este de obicei absentă sau relativ mai ușoară în comparație cu alte metode. În cazul transplantului de păr DHI, nu este nevoie de administrarea de izotonice (soluție salină) pentru a umfla capul. Lichidul se administrează doar în timpul anesteziei. În aplicațiile noastre de transplant de păr DHI, considerăm că nu este necesar să se administreze lichid sub piele. Transplantul poate fi efectuat foarte ușor fără administrarea de fluide. Prin urmare, umflarea este mult mai mică în comparație cu alte metode.

În plus, lichidul salin este administrat nu numai în zona de transplant, ci și în zona donatoare de unde se prelevează părul și se umflă zona donatoare. Motivul pentru aceasta este acela de a asigura o îndepărtare ușoară și nedeteriorată a grefelor. Cu toate acestea, umflătura care coboară din zona donatoare și se formează pe ceafă nu are prea multă importanță, deoarece nu deranjează persoana din punct de vedere vizual sau în orice alt mod. Nu este nevoie de niciun tratament pentru umflătura de la ceafă după transplantul de păr. Aceasta dispare în mod spontan.

Concluzie:

Deși umflarea după transplantul de păr este văzută ca o condiție normală din cauza operației, aceasta este o situație nedorită pentru cei care au suferit un transplant. Cele mai multe dintre ele pot fi rezolvate cu ușurință prin activități fizice simple, iar în cazuri rare, în unele cazuri poate fi nevoie de medicamente.

Întrebări frecvente

Când dispare tensiunea din cap după transplantul de păr?

Aceasta este o afecțiune care depinde în întregime de umflarea după transplant. În decurs de 1 săptămână -10 zile, tensiunea ar trebui să dispară complet.

Când dispare durerea din zona donatoare după transplantul de păr?

De fapt, durerea apare rareori, iar dacă apare, dispare cu simple analgezice. Dacă aveți dureri, acestea vor dispărea în cel mult 1 săptămână. Vă recomandăm să vă adresați medicului dumneavoastră în cazul unei dureri persistente.

 

Vor exista vânătăi la nivelul ochilor după transplant?

După transplant, este posibil să apară vânătăi în jurul ochilor și pleoapelor, cu umflături. Vânătăile scad și dispar odată cu umflarea. Este o condiție normală.

Este normală umflarea gâtului după transplantul de păr?

În timpul îndepărtării foliculilor de păr, după anestezie, se administrează lichid pe piele pentru a îndepărta foliculii în mod confortabil. Aceasta este apă sărată pe care o numim izotonică. Este posibil să apară umflături în zona cefei din cauza lichidului administrat. Aceasta este normală și dispare spontan în câteva zile.

Când dispare umflătura după transplantul de păr?

Dacă urmați sfaturile medicului dumneavoastră, umflătura va dispărea în cel mult 7-10 zile.

Care ar trebui să fie poziția de culcare după transplantul de păr?

După transplant, vi se va da sau vi se va recomanda un guler cervical. Aceasta este de fapt o pernă de călătorie folosită în autobuze. Puteți dormi confortabil purtând un guler cervical. De asemenea, puteți dormi într-o poziție înaltă cu 2 perne, dacă este posibil. Important este să nu stați cu fața în jos. Acest lucru crește atât umflarea, cât și rădăcinile transplantate se pot disloca din cauza frecării cu perna.

Care sunt complicațiile după transplantul de păr?

Cea mai nedorită complicație a transplantului de păr este necroza. În afară de aceasta, pot exista situații la care ne așteptăm după transplant. Nu ar fi corect să numim aceste complicații. De exemplu, pot exista simptome precum umflături, vărsare de șoc, amorțeală.

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

Perioada înainte de transplantul de păr

Procese aventuroase îi așteaptă pe cei care vor să facă transplant de păr în perioada de pre-transplant de păr. Este o situație pe care o întâlnești pentru prima dată în viața ta. Ați întâlnit multe comentarii diferite din mediul dvs. și din mediul internetului, sunteți destul de confuz. În acest articol, veți găsi răspunsuri la toate întrebările pe care le veți întâlni în perioada de pre-transplant de păr.

În această perioadă, unele persoane se predau primului mediu pe care îl întâlnesc fără a face suficiente cercetări. Unele persoane obțin rezultatele pe care le doresc după cercetări îndelungate.

Perioada de pre-transplant de păr

 1. a) Faza de cercetare
 2. b) Etapa de decizie și preinterviu
 3. c) Timpul până la transplantul de păr după decizie

Putem să le împărțim în 3 grupe principale.

Faza de cercetare înainte de transplantul de păr

Cum accesează aceste informații cei care doresc să facă un transplant de păr. În ce moduri persoanele care vor face transplant de păr decid asupra acestei operații, este util să le examinăm pe scurt.

 

 1. a) Friend Friend Recommendation They usually see a person who has a hair transplant and contact directly with the place where they have transplantation. Ei nu fac prea multe cercetări.
 2. b) Frizerii Coaforii Coaforii Părul este subiectul cel mai discutat, mai ales la bărbieritul în frizerii pentru bărbați. Bărbații care se tund de obicei au încredere în frizerii lor și le urmează sfaturile.
 3. c) Site-urile de internet, cum ar fi Google, Facebook, Instagram sunt o sursă profundă de informații pentru persoanele care fac cercetări înainte de transplantul de păr. Este necesar să fiți atenți în timp ce faceți cercetări aici. Posibilitatea de poluare a informațiilor este mare. În plus, centrele de transplant de păr sunt angajate în activități publicitare prin intrarea într-o competiție acerbă pe internet și în social media.
 4. d) Site-uri de forumuri pe internet Este posibil să se ajungă la informații foarte serioase pe site-urile de forumuri despre transplantul de păr. Opiniile pozitive sau negative ale persoanelor care au făcut personal transplant sunt o referință importantă pentru persoanele care vor face transplant de păr.

Etapa de decizie înainte de transplantul de păr (pre-interviu cu medicul sau clinica)

Înainte de transplantul de păr, unul dintre primele lucruri care trebuie făcute este contactarea centrului sau a medicului care are în vedere operația. Acest prim contact este un interviu preliminar față în față sau o examinare medicală prin stabilirea unei întâlniri cu centrul respectiv. Ca urmare a primei examinări a medicului, se decide dacă persoana este potrivită pentru transplantul de păr după ce sunt finalizate procesele medicale necesare.

În general, clinicile sunt contactate prin diverse instrumente de comunicare, cum ar fi numere de telefon, adrese de e-mail sau whats-app. În general, vor exista fotografii solicitate de către clinici, inclusiv partea din față dreapta și stânga sus și zonele donatoare ale persoanei. Deși aceste fotografii nu dau o judecată definitivă în procesul dinaintea transplantului de păr, ele sunt foarte orientative pentru transplantul de păr. În plus, în cazul în care persoana are condiții speciale de sănătate, acestea ar trebui să fie cunoscute în avans, deoarece vor afecta transplantul de păr. Înainte de transplantul de păr este necesar un dialog bun între medic și pacient. Medicul va decide dacă sunteți potrivit pentru transplantul de păr după un scurt interviu și o examinare preliminară.

Acum, presupunând că aveți un interviu față în față, vom încerca să simulăm un interviu preliminar într-un centru de transplant de păr. Ce se face în cadrul interviului preliminar și al examinării? Ce se întreabă? Dacă privim aceste aspecte în rubrici;

 • Detalii de contact și informații generale
 • Examinarea fizică Examinarea părului
 • Medicamente și aplicații utilizate anterior (pentru păr)
 • Anchete Anamneză
 • Teste de laborator
 • Așteptările persoanei și opinia medicului la sfârșitul examinării
 • Planificarea numărului de grefe și taxa

Acum să vedem detaliile acestor 7 subiecte principale

 1. Detalii de contact și informații generale

Este posibil să vi se solicite informații precum numele, prenumele, adresa de e-mail, numărul de telefon și datele de contact de urgență. Acestea sunt informațiile solicitate pentru a vă contacta înainte și după transplant. De asemenea, vă solicităm numărul de telefon al unei a doua rude în caz de urgență.

 

 1. a) Vârsta

Poate fi riscant să se facă transplant de păr la o vârstă foarte tânără. Trebuie luate în considerare capacitatea donatorului și starea familială de pierdere a părului. Așteptările persoanelor foarte tinere sunt, în general, ridicate. În cazul în care numărul de grefe care pot fi prelevate nu este la un nivel care să satisfacă așteptările persoanei, s-ar putea să nu fie corect să se efectueze transplantul de păr.

 1. b) Sexul

Cauzele căderii părului la femei ar trebui să fie clar dezvăluite înainte de transplantul de păr cu rezultate de laborator mai detaliate.

 1. c) Profesia

În special muncitorii care lucrează cu vopsele în industrie și persoanele expuse la benzen pot avea pierderi de păr din cauze chimice.

 1. d) Grupa sanguină

Informațiile privind grupa sanguină reprezintă o practică de rutină în medicina generală. Aceasta poate fi necesară în cazuri foarte rare.

 1. Examinarea fizică Examinarea părului

Examinarea fizică va fi mai mult o examinare orientată spre păr. În unele cazuri, medicul poate efectua și alte examinări, dacă se consideră necesar.

Tipul de pierdere a părului

Gradul de cădere a părului ar trebui să fie determinat în conformitate cu clasificarea părului Norwood la bărbați și cu clasificarea părului Ludwig la femei. Vom explica în detaliu tipurile de cădere a părului într-un alt articol. Este posibil ca transplantul de păr să nu fie adecvat în cazul tipurilor de cădere a părului foarte mari, cum ar fi Norwood 7. În perioada de dinaintea transplantului de păr, este necesar să se calculeze bine capacitatea zonei donatoare. Clasificările Norwood și Ludwiq ne ghidează în acest sens.

Structura părului – Calitate

Le putem clasifica în păr gros, subțire, mediu. Părul foarte fin este întotdeauna un dezavantaj. Barba și alte tipuri de păr de pe corp pot fi, de asemenea, analizate. La multe persoane, transplantul de păr din barbă poate fi luat în considerare din cauza lipsei de donatori.

Forma părului :

Poate fi clasificat ca păr ondulat, drept și creț. În special la părul creț, cum ar fi la persoanele de culoare, pot apărea pierderi de grefe atunci când se recoltează cu metoda FUE. În special în America, există o tendință de a direcționa persoanele cu părul foarte creț către metoda FUT.

Culoarea părului

Culorile generale ale părului sunt: alb, negru, maro, roșu, blond. Părul alb este relativ mai greu de transplantat. Se poate recomanda colorarea părului înainte de operație.

 1. Medicamentele utilizate și procedurile efectuate anterior

Pentru ca medicul să își facă o părere înainte de transplantul de păr, acesta trebuie să pună întrebări și să aibă informații despre medicamentele, șampoanele și produsele pe care le-ați folosit înainte. Cei care au probleme de cădere a părului au folosit o serie de medicamente și produse pentru a preveni căderea părului în anumite perioade ale vieții lor. Unele dintre acestea sunt următoarele.

 

 • Transplantul de păr anterior Medicul știe acest lucru în timpul examinării. Pentru a determina capacitatea totală de grefare, este util să se cunoască cantitatea de grefe cheltuite într-un transplant de păr anterior.
 • Finasterida (disponibilă la vânzare sub numele de Proscar – Propecia) este unul dintre cele mai puternice medicamente pentru căderea părului. Acesta poate avea unele efecte secundare
 • Minoxidil – Rogaine: Este unul dintre cele două medicamente aprobate de FDA împreună cu finasterida. Disponibil sub formă de spray și spumă.
 • PRP și aplicații de mezoterapie. Ar trebui să se știe dacă aceste aplicații au mai fost efectuate înainte și care au fost rezultatele lor.
 • Biotină, Procapil (Hair Forte) Utilizare.
 • Utilizarea apei albastre În prezent, este foarte populară prin intermediul reclamelor.
 • Utilizarea protezelor Unele persoane pot folosi proteze de păr la un moment dat în viața lor, apoi renunță și apelează la transplantul de păr.
 • Toppic sau șampoane folosite
 • Fumatul și consumul de alcool
 1. Întrebări adresate de către medic

Medicul dumneavoastră vă va pune câteva întrebări în timpul examinării premergătoare transplantului de păr. Acestea îi vor oferi medicului indicii importante pentru o posibilă operație.

Istoricul de cădere a părului al persoanei Trebuie să se știe de cât timp persoana a avut căderea părului și dacă există o relație între anotimpuri. Relația dintre rata de cădere a părului și vârstă îi oferă medicului o idee importantă.

Istoricul familial al căderii părului Căderea părului are o relație strânsă cu predominanța genetică. Tipul de cădere a părului la persoanele cu legături de sânge, cum ar fi tatăl, mama, fratele, fratele, unchiul, unchiul, ar trebui să fie pus la îndoială. Este important în determinarea ratei de cădere a părului la vârste înaintate.

Istoricul bolilor cronice În special dacă există boli precum hipertensiunea, diabetul, bolile de inimă etc., acestea trebuie menționate în prealabil. În cazul în care se consideră necesar, medicul poate solicita consultul ramurilor relevante.

Unele medicamente pot interacționa cu medicamentele anestezice locale utilizate în transplantul de păr. Este posibil să fie necesară întreruperea tratamentului cu anticoagulante, cum ar fi Coumadin, pentru o anumită perioadă de timp înainte de operație, deoarece acestea pot crește sângerarea. În acest caz, cel mai bine este să trimiteți pacientul la medicul de control sau la un cardiolog sau la un specialist în medicină internă. Este necesar să se decidă dacă există vreun obstacol în calea primirii anesteziei locale, dacă există vreun rău în oprirea medicației pentru o anumită perioadă de timp, ca urmare a consultului unui medic specialist în acest domeniu.

Istoricul alergiilor Poate exista o reacție alergică la medicamentele pe care le folosim în transplantul de păr. Medicul trebuie să știe neapărat dacă pacientul are antecedente alergice anterioare.

 1. Teste de laborator

Testele care pot fi necesare înainte de transplantul de păr ne vor ghida în ceea ce privește căderea părului. Mai ales în cazul transplantului de păr la femei, trebuie efectuate teste de laborator. Hemograma dă o idee despre anemie. Este necesar să aveți informații despre bolile infecțioase, cum ar fi hepatita B, hepatita C, HIV (SIDA) înainte de operație. În special în țara noastră, există o tendință de a nu accepta persoanele seropozitive pentru transplantul de păr. În opinia noastră, aceasta este o situație foarte greșită. Desigur, nu putem spune cum se poate face transplantul de păr la un pacient care este HIV pozitiv, se poate face ca mierea. La fel cum se face o operație de apendicită la un pacient HIV pozitiv, se poate face și transplantul de păr. Scopul nostru în efectuarea unor astfel de teste se datorează unor situații care necesită măsuri suplimentare pentru a proteja medicul și echipa de asistenți care efectuează operația.

Persoanele cu probleme cardiace pot avea nevoie de teste suplimentare, cum ar fi ECG. În acest caz, cel mai bine este să trimiteți persoana respectivă la un cardiolog. În plus, în cazul în care transplantul de păr este planificat pentru o femeie, sunt necesare teste suplimentare, cum ar fi hemograma, testele funcției tiroidiene (T3, T4, TSH), ecografia tiroidiană, nivelul total de testosteron în sânge).

 1. Care sunt așteptările persoanei și opinia medicului ca urmare a examinării

Este unul dintre cele mai importante criterii pentru ca un medic să decidă asupra transplantului de păr. După procedurile de mai sus, este momentul să se planifice opinia medicului pentru o posibilă operație. Un medic cu experiență poate prezice mai mult sau mai puțin dacă se poate obține un rezultat de succes înainte și după operație. Așteptările și gândurile persoanei care dorește o operație sunt, de asemenea, importante aici. Medicul trebuie să îi spună candidatului la transplant de păr mai mult sau mai puțin clar ce fel de imagine se poate forma la sfârșitul a 8 – 10 luni. Un bun medic de transplant de păr nu va începe niciodată această operație dacă capacitatea donatorului este insuficientă și nu va exista o schimbare serioasă a imaginii și, cel mai important, dacă el/ea crede că persoana nu va fi mulțumită de rezultatul transplantului de păr. În caz contrar, este foarte probabil să se confrunte cu un rezultat eșuat al transplantului de păr.

 1. Determinarea numărului de grefe și distribuirea și stabilirea prețurilor

Este unul dintre cele mai importante aspecte ale planificării transplantului de păr. Trebuie să cunoaștem cantitatea totală de grefe care pot fi prelevate în special din zona din spatele cefei. De asemenea, este necesar să calculăm cantitatea de grefe de barbă și de piept care poate fi folosită ca rezervă. Dar principalul lucru aici este părul. Nu trebuie să uităm acest lucru. Conform credinței noastre, acesta este rezervat lui Allah pentru a crea din nimic. Munca medicilor care efectuează transplantul de păr constă în procesul de îndepărtare a părului din zona donatoare și de transplantare a acestuia în zona de chelie. Cu alte cuvinte, este un proces de înlocuire. În plus, pacientul ar trebui să fie informat în detaliu dacă operația va fi efectuată ras sau nebărbierit și dacă foliculii vor fi luați din părul de pe corp.

Prin urmare, câte grefe putem obține din zona donatoare fără a deteriora donatorul și fără a provoca deformări? Câți centimetri pătrați are zona de chelie în care vom transplanta aceste grefe? Cu alte cuvinte, câte grefe vor cădea în medie pe un centimetru pătrat în urma transplantului. Dacă există o proporție logică, transplantul de păr poate fi decis cu ușurință. Cu toate acestea, dacă din zona donatoare pot fi prelevate maximum 2000-2500 de grefe, nu este corect să planificăm transplantul de păr pentru o zonă precum Norwood 7, care are o zonă de chelie foarte mare și care poate fi închisă cu o medie de 10.000-15.000 de grefe. Mai ales dacă așteptările persoanei sunt foarte mari, mai ales dacă vârsta este foarte tânără, persoana nu va fi niciodată mulțumită la finalul operației. Din acest motiv, o planificare corectă a grefelor este de o importanță vitală în perioada premergătoare transplantului de păr.

Clinica vă va informa apoi cu privire la taxa pentru această operație. Prețurile pot fi per grefă sau independente de numărul de grefe. Puteți revizui prețurile pentru transplantul de păr din articolul nostru conex.

Te-ai decis și timpul până la transplantul de păr

V-ați întâlnit cu unul sau mai mulți medici / centre de transplant de păr. Ați decis să vă operați la unul dintre acestea. Acum începe un proces interesant pentru dumneavoastră. Este posibil ca medicul dumneavoastră să vă ofere câteva sugestii până în ziua transplantului. Ce ar trebui și ce nu ar trebui făcut înainte de transplant? Ei fac unele recomandări, cum ar fi la ce să fiți atenți. De asemenea, vă recomandăm să urmați aceste recomandări.

Înainte de operație, unele centre pot primi o plată în avans de la persoana respectivă sub numele de depozit. Nu ar fi corect din partea noastră să comentăm cu privire la incorectitudinea sau corectitudinea acestui lucru. Trebuie să fiți atenți mai ales că trebuie să vă feriți de locurile care vor să vă atragă în centrele lor cu sloganuri precum campanii fără să vă vadă în direct la telefon sau la alte instrumente de comunicare sau chiar să vă vadă fotografiile. Este posibil să vă confruntați cu astfel de situații în perioada premergătoare transplantului de păr.

Ce criterii joacă un rol eficient în luarea unei decizii înainte de transplantul de păr?

Există multe criterii care îi vor afecta pe cei care fac cercetări înainte de transplantul de păr. Dacă aruncăm o privire asupra acestora;

 • Prețurile transplantului de păr : Prețurile sunt un criteriu foarte important pentru persoanele care doresc să își facă transplant de păr. Pentru unele persoane, locul care oferă cel mai ieftin preț este cel mai bun. Unii oameni cred că această lucrare va fi mai bună în locuri de lux cu prețuri ridicate. Așa cum am menționat mai sus, site-urile de forum sunt foarte eficiente în această privință.
 • Înainte și după rezultatele transplantului de păr: Numărul de persoane care iau o decizie uitându-se la imaginile înainte și după transplantul de păr este, de asemenea, destul de mare. Văzând o persoană pe viu, mai ales prin imagini, este foarte eficient în luarea unei decizii.
 • Indiferent dacă există sau nu un medic în cadrul operațiunii: Din păcate, în țara noastră, transplantul de păr este perceput ca un simplu serviciu de coafură. Ca urmare a unei cercetări conștiente, cei care investighează dacă există un medic în operația de transplant de păr în procesul de pre-transplant de păr și cei care decid în consecință au, de asemenea, un loc foarte important.
 • Tehnica de operare Cei care examinează detaliile tehnice, cum ar fi transplantul de păr FUT FUE dhi, metoda cu micro motor sau manuală, manifestă mai mult interes pentru centrele de transplant de păr pe care le consideră adecvate pentru ei înșiși.
 • Reclame : În special reclamele de pe Google sunt de interes pentru persoanele care vor face transplant de păr. Numărul de persoane afectate de aceste reclame este, de asemenea, important.
 • Locul de desfășurare a activității: Spitalele și zonele de sănătate, cum ar fi policlinicile și centrele medicale, sunt definite de Ministerul Sănătății ca locuri legale de transplant de păr. Deși multe persoane nu doresc să facă transplant de păr în locuri care nu respectă normele medicale, din păcate, există multe persoane care nu sunt conștiente de această situație.
 • Asistență post-operatorie: De fapt, acesta este unul dintre cele mai importante aspecte cărora nu li se acordă prea multă importanță. Medicul sau centrul pe care îl alegeți ar trebui să fie un loc în care să puteți comunica în orice caz după transplantul de păr și să vă ofere sprijin în eventualele situații cu care vă puteți confrunta.

Lucruri de luat în considerare în cadrul procesului prealabil :

Să nu uităm că transplantul de păr este o intervenție chirurgicală, chiar dacă este una mică. Această operație nu trebuie exagerată mai mult decât este necesar din punct de vedere medical și nu trebuie luată prea simplu. Căderea părului nu este o boală medicală. Aproximativ două din trei persoane după vârsta de 30 de ani au mai mult sau mai puțin căderea părului. Căderea părului nu este o deficiență sau un defect al persoanei. Este o afecțiune cauzată de o dominantă genetică. Prin urmare, trăsătura comună a tuturor celor care doresc să facă un transplant de păr este o situație pe care o aplică pentru a se simți mai fericiți. În perioada de dinaintea transplantului de păr, dacă persoana care își va face transplant de păr a făcut din aceasta o obsesie foarte serioasă, este util să se adreseze mai întâi unui psiholog.

Ar trebui să se ia măsuri realiste și rezonabile. În cazul în care există o zonă de chelie deasupra capacității de donare a persoanei, nu trebuie introduse așteptări foarte mari. O persoană cu 50 de mii 60 de mii de grefe de pierdere a părului nu poate reveni niciodată la starea sa anterioară cu 4-5 mii de grefe de transplant de păr. În procesul dinaintea transplantului de păr, este util să fii atent împotriva promisiunilor că își pot recăpăta părul de 18 ani.

Ce trebuie și ce nu trebuie făcut

 • În ziua operației, alegeți un articol de îmbrăcăminte care să vă poată trece confortabil pe cap. Poate fi o cămașă cu nasturi. Există posibilitatea de a deteriora grefele transplantate în timp ce purtați haine, cum ar fi puloverele cu guler zero.
 • Principiile de pre-transplant ale aplicațiilor precum transplantul de păr, transplantul de sprâncene, transplantul de barbă pentru femei sunt aceleași în general. Situațiile care necesită specialități sunt explicate în propriile rubrici.
 • Dacă consumați alcool, este util să vă opriți cu câteva zile înainte. Efectul negativ al fumatului înainte de transplantul de păr asupra rezultatului operației nu a fost dovedit științific.
 • Este utilă întreruperea tratamentului cu diluanți de sânge. Păstrați legătura cu medicul dumneavoastră dacă luați astfel de medicamente.
 • Este util ca persoanele care utilizează Minoxidil să întrerupă acest medicament cu o săptămână înainte.
 • Cei care suferă de boli precum diabetul și hipertensiunea ar trebui să declare acest lucru în prealabil. Singura boală în care nu se poate efectua transplantul de păr este o boală genetică numită hemofilie, în care factorii de coagulare congenitali sunt absenți. În alte boli, nu există niciun obstacol în calea transplantului de păr dacă medicul care va efectua operația decide și dacă sunt îndeplinite condițiile necesare. De exemplu, dacă un pacient care urmează un tratament pentru diabet este însoțit de tratamentul antibiotic necesar, iar diabetul este sub control, transplantul de păr poate fi efectuat cu ușurință.
 • Persoanelor care se află în stare de emoție și stres excesiv înainte de transplantul de păr li se pot administra sedative.
 • Dacă transplantul de păr nu va fi efectuat sub sedare (somn pe termen scurt), este benefic să veniți la operație cu stomacul plin. Dacă operația va fi efectuată cu sedare, trebuie să postiți timp de 5-6 ore înainte de operație.

Întrebări frecvente

Este transplantul de păr dăunător?

Transplantul de păr este o procedură chirurgicală minoră, efectuată sub anestezie locală. Nu există niciun prejudiciu deosebit. Dacă este efectuată în conformitate cu regulile generale ale medicinei, nu există niciun rău.

Cine poate face transplant de păr?

Conform legislației legale din țara noastră, medicii cu certificat medical estetic, specialiștii în dermatologie și chirurgie plastică sunt autorizați să efectueze transplantul de păr. Trebuie să vă asigurați că unul dintre aceste 3 grupuri de medici este prezent în locul unde veți face transplantul și va participa personal la operație.

La ce centru de transplant de păr ar trebui să merg?

Transplantul de păr este o procedură care nu trebuie făcută urgent. Cercetați, există un medic în centru, medicul face transplantul? Rezultatele înainte și după sunt satisfăcătoare? Clinica vă dă încredere? Va fi capabilă să vă ofere tot felul de sprijin după transplantul de păr? Nu vă decideți rapid asupra transplantului de păr fără să vă asigurați de răspunsurile la astfel de întrebări.

Pot să fac un transplant de păr cu diabet?

Nu ar fi corect să generalizăm această întrebare ca fiind direct realizată sau nu. Amintiți-vă că există un termen general în medicină care spune că nu există o boală, ci un pacient. Diabeticii pot fi supuși și ei unui transplant de păr dacă sunt menținuți la un nivel stabil al glicemiei adecvat. Este nevoie de o îngrijire mai specială după transplant.

Am tensiune arterială ridicată, este posibil transplantul de păr?

Trebuie să vă luați regulat medicamentele pentru tensiunea arterială. Pot apărea modificări ale tensiunii arteriale în timpul operației, în funcție de medicație și de excitație. Un medic trebuie să fie prezent la transplant și să țină sub control orice modificări ale tensiunii arteriale.

Ce nu trebuie făcut înainte de transplantul de păr?

De fapt, nu există restricții speciale. Alegeți haine lejere, confortabile și ușor de purtat pentru luna octombrie. Nu intrați în panică. Veniți la operație într-o stare de somnolență. Dacă există medicamente pe care le folosiți în mod regulat, este util să îl anunțați pe medicul dumneavoastră despre ele.

Este necesar un test de sânge înainte de transplantul de păr?

Unele teste trebuie efectuate în special în cazul transplantului de păr pentru femei. În plus, testele pentru HIV și hepatită ar trebui să fie efectuate în mod obișnuit înainte de transplant.

*Contenutul paginii are doar scop informativ. Vă rugăm să consultați medicul dumneavoastră pentru diagnostic și tratament.

 

Contact

 • 3111 West Allegheny Avenue Pennsylvania 19132
 • 1-982-782-5297
  1-982-125-6378
 • support@consultio.com

Brochures

View our 2020 Medical prospectus of brochure for an easy to read guide on all of the services offer.